bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

İÇ MEKANDA YAŞAYABİLEN TROPİKAL BİTKİLER


Filtrele ve Sırala

Son zamanlarda ferah ve sade dekorasyonlara sahip iç mekanlar oldukça popüler. Minimal iç mekanlar dekore ederken mutlaka bitkilere yer veriyoruz. Bazı bitkiler sayesinde yağmur ormanlarından fırlamış gibi bir dekorasyon yapabilir, yılın her günü tatildeymiş gibi hissedebilirsiniz! Hadi o tropikal bitkiler nelermiş, öğrenerek başlayalım!

1. Para Ağacı

Tatil dedik, tropikal bitkiler dedik. Tabii ki de konumuz şık yeşil yapraklı bitkiler. Yeşil yapraklı bitki dediğimizde ise aklımıza gelen ilk bitkilerden biri para ağacı oluyor.

İç mekanımızda tropikal bir ortam yaratırken farklı boyutlardaki yeşil yapraklı bitkiler kullanmalıyız. Para ağacı 30 cm, 65 cm ve 120-130 cm boyutlarıyla bu ihtiyacı karşılıyor. Eğer evin büyük boyutlu bitkisi olarak Para ağacını seçeceksek – küçük bir iç mekan dekore ediyorsak bu adımı atlamalıyız- 120-130 cm olan bitkimizden edinip evin köşelerinde uygun bir bölgeye yerleştirebiliriz. Özetle; büyük boyutlu bitkileri evin köşelerinde kullanmamız gerekiyor.

2. Starliçe ( Cennet Kuşu)

Hemen hemen her evde bulunan Starliçe, yağmur ormanlarını andıran yeşil bir iç mekan dekorasyonunda da gerekli. Starliçe orta boylu bitkilerdendir. Direkt güneşle teması sevmese de güneş ışığı alması gerekir. Bu sebeple cam kenarlarında konumlandırmak uygun olacaktır.

3. Deve Tabanı

Son dönemlerde oldukça popüler olan deve tabanı bitkisi tıpkı para ağacı gibi farklı boyutlarda temin edilebilir. Boyutları 50 cm – 170 cm arasındadır. Geniş bir iç mekan dekorasyonunda kullanacaksak büyük boy harika olacaktır. Fakat küçük iç mekanlarda durum tam tersi. Büyük boyutlara sahip bitkiler odanın olduğundan da küçük gözükmesini sağlayacağından tercih edilmemelidir.

4. Kauçuk Bitkisi

İç mekana en iyi uyum gösteren bitkilerimizden Ficus Elastica yani kauçuk bitkisi, iç mekanlarınızı görüntüsüyle güzelleştirirken havayı temizleme özelliğiyle ferah bir ortam yaratıyor. Birçok türü olan kauçuk bitkisi çok büyük olmamasından dolayı özellikle küçük mekanların sevgilisi olabilir.

5. Areka Palmiyesi

Büyük iç mekanların sevgilisi areka palmiyesi! Restoran ya da ofis dekorasyonunda 130-150 cm seçeneğiyle odaya derinlik katar. En çok havayı temizleyen bitki olarak seçilmiştir, bu sayede ortak kullanım alanlarında mutlaka bulundurulmalıdır. Salon dekorasyonlarında 50-60 cm boyutlarında areka palmiyesi güneşi sevdiğinden dolayı balkon kapısı yanı ya da cam önünde sergilenebilir.

6. Aşk Merdiveni / Sarmaşık

Bitkilerle iç mekan dekorasyonu dediğimizde aklınızda ne canlanıyor? Bizim tavandan sarkıttığımız makrome içinde aşk merdiveni ya da sarmaşık. Boş kalmış duvarlarınız için uzun duvar sarmaşıkları, tabloyla süslenmiş duvarlarda, kütüphane ya da kapı kenarlarında aşk merdiveni tercih edebilirsiniz.

7. Paşa Kılıcı

Az güneş gören iç mekanlar, küçük iç mekanlar ya da küçük ve az güneş gören iç mekanlar! Tüm olasılıklarda tercih: Paşa Kılıcı. Dekora edeceğiniz mekan her bitkinin yaşaması için uygun değilse ve bitki bakımı için uzun zaman ayıramıyorsanız paşa kılıcına bayılacaksınız. Fazla karbondioksiti depolayan paşa kılıcı bir hava temizleyicidir.

İç mekanlarınızda tropikal bir hava oluşturacağını düşündüğümüz bitkileri sıraladık. Fakat yeşil yapraklı şık bitkiler saymakla bitmez.

Tüm tropikal bitkilerimizi inceleyip sipariş vermek için tıklayın: Tropikal Bitkiler