bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

YAZIN ÇOŞKUSUNU EVİNİZE GETİRECEK BİTKİLER


Filtrele ve Sırala

Soğuk kış günlerinin ardından yazın coşkusunu evinize getirecek bitkileri tanıyarak evlerinizde yer verebilirsiniz. Sıcak yaz günlerinin gelmesiyle doğanın kendini hızlıca yenilemesini evlerinizde izlemek sizlere huzur verecektir. Unutmayın ki bitkiler görüntüsüyle sizleri kendine büyülediği gibi ruh halinizi de iyileştirerek sizi iyi hissettirirler. 

Eşsiz kokuları ve birbirinden güzel renklerle yazın coşkusunu evinize getirecek bitkileri sizler için listeledik. Şimdi gelin hep beraber bu bitkileri detaylarıyla inceleyelim. Yaz aylarında en çok tercih edilen bitkiler şu şekilde:

1) Barış Çiçeği

2) Starliçe

3) Dua Çiçeği

4) Deve Tabanı

5) Areka Palmiyesi

Barış Çiçeği

Yazın coşkusunu evinize getirecek bitkiler arasında şüphesiz ki barış çiçeğinin yeri apayrıdır. Özellikle de NASA’nın “Ev Havasını Temizleyen Bitkiler” listesinde yerini aldıktan sonra daha çok tanınıp salonlarımızda daimi yerini almaya başlamıştır. Bulunduğu ortamdaki havayı temizleyerek yazın coşkusunu evinize getirecektir. Farklı görünümlü, yelkene benzeyen beyaz çiçekleri de dikkatleri üzerine çekmektedir. Bakımı da oldukça kolaydır barış çiçeğinin. Doğrudan güneş almak yerine aydınlık ortamları tercih ederler. Direkt güneş ışığı yapraklarına zarar vereceği için bu detaya dikkat etmeniz gerekebilir. Sulamayı ise kış aylarında haftada 1 yaz aylarında haftada 2 kez yaparak dengeyi koruyabilirsiniz. Fazla sulamamaya özen gösteriniz aksi halde çiçeğiniz çürüyebilir. 

yeşil saksı barış çiçeği

Starliçe

Starliçe bitkisi bulunduğu ortamı geniş ve gösterişli yapraklarıyla bulunduğu ortamda tropikal bir etki yaratmaktadır. Yaz aylarında en çok tercih edilen iç mekân bitkilerdendir. Doğrudan güneş ışığı almadığı sürece neredeyse tüm ışıklara karşı gerekli uyumu sağlamaktadır. Gelişimi için yeterli ışığı alması çok önemlidir. Bunun yanı sıra sulama yapmak için toprağının hafif kuruması bile yeterli olacaktır. Fakat köklerinde su birikmemesine özen göstermeniz gerekecektir. 

Dua Çiçekleri

Dua çiçekleri, egzotik görüntüsüyle yaz aylarındaki yeşillik görüntüsünü evinize taşıyacak bir bitkidir. Sabah açıp akşam kapanan yaprakları ile dikkatleri üzerine toplayan bir bitkidir. Bakımı özen isteyen dua çiçeğinin aydınlık bir ortamda konumlandırılması gerekir. Direkt güneş ışığına uzun süre maruz kaldığında yapraklarında yanık lekeleri oluşacaktır. Sulama yönteminde ise toprak yüzeyinin tam kurumasına izin vermeden sulamalısınız. Dua çiçeğini çeşme suyu ile sulamayınız.  İçme suyu ile sulamanız dua çiçeğinin sağlıklı gelişimini destekleyecektir. Yapraklarının tozunu nemli biz bez yardımı ile temizleyebilirsiniz. 

kırmızı saksıda dua çiçekleri

Deve Tabanı

Kökeni yağmur ormanlarından gelen deve tabanı yazın coşkusunu evinize getirecek bir diğer bitkilerdendir. Yapraklarının güzel görüntüsü ile kendisine herkesi büyüleyerek, merhameti ve sevgiyi sembolize etmektedir. Yarı gölgeli aydınlık ortamlarda çok daha hızlı gelişim gösterirler. Kış aylarında haftada bir, yaz aylarında ise haftada iki kere sulama verebilirsiniz. 

 

terracotta saksıda deve tabanı bitkisi

 

Areka Palmiyesi

 

Kökeni Madagaskar’a dayanan areka palmiyesi tropikal bir bitkidir. Bulunduğu yerde nem ararşar ve direkt gün ışığı almadığı odaları severler. Bakımı oldukça kolay olduğu için evlerinizde rahatlıkla bakabilirsiniz. Areka bitkisini herhangi bir odaya konulduğunda anında tropikal bir dokunuş katacaktır. Bunun yanı sıra yaz ayları için dış mekân alanlarınızda da yer verebilirsiniz. 

Yazın coşkusunu evinize getirecek bitkiler dediğimizde aklımıza ilk gelen bitkileri sizler için derledik. Sizler de zevkinize uygun bitkileri tercih ederek evinize yazı getirebilirsiniz. 

yeşil saksıda areka palmiyesi