bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

AZ IŞIK ALAN ORTAMLARA UYGUN BİTKİLER


Filtrele ve Sırala

Az ışık alan ortamlarda yetişen bitkileri merak mı ediyorusunuz? Öyleyse bu yazımız tam size göre. Eviniz veya ofisiniz çok ışık almıyorsa ancak siz yine de bulunduğunuz ortamı yeşillendirmek istiyorsanız, az ışığa uyum gösteren bitki seçeneklerimizi inceleyin.

Az Işık Alan Ortamlara Uygun Bitkiler Hangileri?

  • Sanseveria, Paşa Kılıcı Bitkisi
  • Zamia Bitkisi
  • Barış Çiçeği

SANSEVERİA(PAŞA KILICI) BİTKİSİ

Az ışık seven türler deyince ilk akla gelenler Sanseveria’lar. Hem bulunduğu ortama kolayca adapte olması hem de havayı temizleme özelliği sayesinde en çok sevilen bitkilerdendir. Dilimizde Paşa Kılıcı olarak da bilinir. Bir sukulent türevi olduğu için susuzluğa karşı oldukça dayanıklıdır. Fazla sulamaktan kaçınmalısınız. Bakımı oldukça kolay olan bu dayanıklı bitki, özellikle bitki bakımına yeni başlayanlar için çok güzel bir hediye seçeneği olabilir.

*Sanseveria seçeneklerimize "paşa kılıcı" kategorimizden ulaşabilirsiniz:

ZAMİOCULCAS ZZ(ZAMİA) BİTKİSİ 

Zamia bitkileri az ışığa adapte olabilen, bakımı oldukça kolay aynı zamanda da gösterişli yaprakları ile bulunduğu ortama dekoratif bir dokunuş katan iç mekan bitkileridir.Yaprakları canlı ve parlak görünür. Çok dayanıklı bir bitki olduğu için, bitki bakımına yeni başlayanlar için muhteşem bir seçenektir. Özellikle koltuk yanlarında, köşe alanlarda konumlandırılmaya çok müsaittir. Farklı bitkilerle birlikte bir bitki köşesinde kullanmak isterseniz her tarza uyum sağlayabilen bir bitki olduğundan kolaylıkla tercih edebilirsiniz. Sudan pek hoşlanmaz. Toprağının iyice kuruduğuna emin olmadan yeniden sulamamalısınız.               

*Zamia seçeneklerimize zamia linkinden ulaşabilirsiniz:         

SPATHİPHYLLUM(BARIŞ ÇİCEGİ)

Barış Çiçeği - Heryerbitki

Barış Çiçekleri de düşük ışık şartlarına uyum sağlayabilen bitkilerdendir. Beyaz ve zarif çiçekleriyle anneler günü kadınlar günü gibi özel günler ve yeni iş kutlaması için tercih edilebilecek seçeneklerdendir. İlkbahardan sonbahara dek haftada 2 kere, kışın ise haftada 1 kere su verebilirsiniz. Yazın düzenli olarak besin verebilirsiniz. Yüksek nem sever. Yapraklarına sprey ile su sıkabilirsiniz.

Barış çiçeği seçeneklerimize "barış çiçeği" linkinden ulaşabilirsiniz.             

 Az ışıkta bile iyi gelişim gösteren bitkilerimizin tam listesine ulaşmak için "Az Işık İsteyen Bitkiler" ve "Salon Çiçekleri" kategorilerimize göz atabilirsin.