bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Ofisler için En Uygun 5 Bitki Önerisi


Filtrele ve Sırala

Hemen hemen her gün içerisinde bulunduğumuz ve yaşam alanımız haline gelen ofislerimizi daha yaşanabilir hale getirebilmek oldukça önemlidir. Çünkü yaşam alanımızı kaliteli bir hale getirmek bizlerin çok daha verimli olmasını sağlayacaktır. Bu yüzden de ofis masa çiçekleri ve büyük ofis çiçekleri oldukça merak edilmektedir. Ofiste yetiştirebileceğiniz çiçekler stresinizi azaltmalı, iç açıcı hale getirmeli ve radyasyonunu azaltmalıdır. Bu yüzden de ofisler için en uygun çiçekler neler iyice araştırılmalı ve doğru tercihler yapılmalıdır. Bizler de sizler için bu araştırmayı yaparak ofisler için en uygun saksı çiçekleri neler aşağıda listeledik. Gelin tüm detaylarıyla inceleyelim. 

Kaktüs

Ofis bitkileri dediğimizde akla ilk gelen şüphesiz ki kaktüstür. Masalarda en çok yerini alan ve yetiştirilmesi kolay olan kaktüsler radyasyon emilimi yapma özelliğine sahiptir. Bu yüzden yoğun bilgisayar ve radyasyon içeren ortamlarınızda bulundurmanız oldukça önemlidir. Çok fazla sulama işlemi yapmadan ve çok fazla bakım gerektirmeden uzun yıllar besleyebilirsiniz. 

Areka Bitkisi

Ofisler için en uygun çiçekler arasında areka bitkisi ilk sıralarda yer almaktadır. Doğal solunumu ile havadaki toksinleri yok etme özelliğine sahip olan areka bitkisini ofisinizde yer vermeyi eminim çok istersiniz. Özellikle de kuru ve havasız bir ofis ortamınız var ise areka bitkisi olmazsa olmazlarınız haline gelebilir. 

Bambu

Bakımı diğer ofis bitkileri gibi kolay olmasa da oldukça tercih edilen bitkiler arasında yerini almaktadır. Bakımının kolay olmasından ziyade bambu bitkisinin klima gibi soğutucu ya da ısıtıcı cihazlardan uzak tutmak gerekir. Güneş ışığına yakın tuttuğunuz takdirde ofisinize pozitif enerji yayıp kirli havayı emecektir. 

Devetabanı

Ofis çiçekleri arasında yetiştirilmesi uygun olan bir diğer çiçek ise devetabanıdır. Bu bitki havadaki oksijen seviyesini arttırarak daha iyi bir çalışma ortamında çalışmanızı sağlar. Fakat devetabanını beslerken de dikkat etmek gerekir. Çünkü devetabanının yapraklarının zehirli olduğu da bilinmektedir. Hem oksijen üreten hem de zehirli olan bu bitki bu özelliği ile de dikkatleri üzerine çeken bir bitkidir. 

hediye paketli areka bitkisi

Barış Çiçeği

Ofisler için en uygun çiçekler arasında olan bir diğer bitki ise barış çiçeğidir. Zorlu koşullara rağmen dirençli olan barış çiçeği bulunduğu ortamın havasını doğal bir şekilde temizlemektedir. Gelişim süreci biraz uzun sürse de ofis ortamına uyum sağladıktan sonra uzun süre sizlere eşlik edecektir. Uyum sağlandıktan sonra da bulunduğu ortama pozitif enerji yaymaya devam edecektir. 

Sizler de yaşamınızın büyük bir çoğunluğunu geçirdiğiniz ofis ortamlarınız için doğru tercihlerde bulunmak için ofis bitkileri sayfamızı ziyaret ederek dilediğinizi bitkiyi kolayca satın alabilirsiniz.