bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

PAŞA KILICI ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?


Filtrele ve Sırala

Hava Temizleyici ve Alerji Giderici Bitki: Paşa Kılıcı

Son zamanlarda oldukça popülerleşen kökeni Afrika olan paşa kılıcı bitkisinin faydalarından haberdar mısınız?


Asıl adı kılıç çiçeği olan bitkimiz halk dilinde Peygamber kılıcı ve paşa kılıcı olarak ta adlandırılmaktadır. Kılıç çiçeği bakım olarak kolay bir yapıya sahip salon bitkisidir. Bazı bitkiler güzelliğiyle bizi ayrı mest ederken faydalarıyla da bir o kadar iyi geliyor. İşte paşa kılıcı da bunlardan biri! Yeni iş hediyesi, içimden geldi hediyesi, doğum günü hediyesi ya da yıl dönümü hediyesi olarak aldığınız paşa kılıcının bilmediğiniz çok faydası olabilir! Hadi gelin, öğrenelim.

çömlek saksıda paşa kılıcı çiçeği

Paşa Kılıcının Sağlığa Yararları

  1. Hava Temizleyicidir

Bulunduğunuz ortamın havası sana yetmiyor olabilir. Özellikle astım hastaları bulundukları ortamda havasız kalmaktan oldukça şikayetçi olabiliyor. Ayrıca uzun süre insanların birlikte bulunduğu okul, iş yeri, hastane, kafe- restoran gibi yerlerde de temiz havaya sahip olmak zor oluyor. İşte böyle durumlarda çözüm: Paşa Kılıcı

Paşa kılıçları tam bir hava temizleyicisidir. Gece boyunca oksijen salgılayarak karbondioksiti kendinde depolar. Karbondioksit seviyesini düşürür. Benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir. Dahası, evdeki kötü kokuları giderir. Yatak odanızda ya da fazla havalandıramadığınız iş yerinizde gönül rahatlığıyla ve çok sayıda yetiştirebilirsiniz. Paşa kılıcı edindikten sonra aldığınız havanın ya da uykunuzun kalitesinin ne kadar arttığını göreceksiniz.

  1. Alerji Gidericidir

Hava temizleme konusunda tam bir usta olan paşa kılıçları alerji giderici olarak da harikalar yaratıyor. Oksijen seviyesini artıran, CO2‘yi azaltan ve zararlı uçucu organik bileşikleri emen paşa kılıcı, havadan kaynaklı alerjileri de engeller.  Bununla birlikte, paşa kılıcının gece bile CO2’yi azalttığı bilinir.

Alerjilerle baş eden biriyseniz paşa kılıcına bir şans vermelisiniz. Dilerseniz %100 emin olmak ve içinizin rahat olması adına alerjileriniz ile ilgili bilgi aldığınız doktorunuza danışabilirsiniz.

Bu harika 2 faydasına rağmen paşa kılıcı hiç nazlı bir bitki değildir. Bakımı çok kolaydır. Yoğun hayat düzeninizde ofiste veya evde bir kenarda unutsanız dahi yaşamaya devam eder. Yaşamına devam ederken bir yandan da alerji giderici ve hava temizleyici özelliğiyle size iyi bakmaya devam eder. Fazla su sevmez. Su vermek için toprağının tamamen kuruması beklenmelidir. Çok soğuk ve kuru havaya karşı dayanıklıdır. Kısacası o bir harikadır! Tek üzücü yanı; patili dostlarımıza uygun olmamasıdır. Maalesef toksik madde içermektedir. Bu noktada veterinerinize danışmanız gerekebilir.

Ayrıca bir rivayete göre alınan küçük bir paşa kılıcı bitkisi 1 metre boyuna gelirse ev sahibi olunurmuş. Ev almak isteyenler komşu almasın paşa kılıcı alsın desek doğru söylemiş oluruz!

Paşa kılıcına eşlik etmesi için alabileceğiniz hava temizleyici özelliği, bakım kolaylığı ile bitkinize kardeş olabilecek diğer bitkiler; Sukulent ve Areka Palmiyesi’dir. Ayrıca harika birer hediye olabilirler.

Daha farklı çiçek ve bitki türlerini merak ediyor olabilirsiniz, haklısınız. Bizde bir çiçek sepeti dolusu bitki var! İncelemek için ise tek yapmanız gereken websitemizi ziyaret etmek.