bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

DEVE TABANI BİTKİSİ BAKIMI NASIL OLMALI?


Filtrele ve Sırala

Deve tabanı bitkisinin kökeni yağmur ormanlarıdır.  Yağmur ormanlarında üstte gelişen büyük yapraklar delinir ve kendini aralıklı hale getirir böylelikle alttaki yapraklar da güneş ışığı alabilir. Yapraklarının o güzel görüntüsünü de buna borçludur. Bu nedenle merhamet ve sevgiyi sembolize eder. Büyük yeşil yapraklarının pozitif enerji yaydığına inanılır.

 

saksıda büyük deve tabanı bitkisi

 

Deve Tabanı Bakımı

Deve tabanı bitkisi gün ışığı aldığı ortamlarda daha hızlı gelişim gösterir. Düzenli ve kireçsiz bir su ile sulama yapmanız önerilir. Gün ışığı sever ancak yaprakları sarıya dönmeye başlarsa gün ışığından biraz uzaklaştırmanız onu mutlu edecektir. Yapraklarını arada sırada süngerle hafifçe silebilirsiniz. 

Su: Deve tabanı bitkinizi ilkbahardan sonbahara dek haftada 2 kere, kışın ise haftada 1 defa sulamanız onu mutlu edecektir. Sıcak ve nemli günlerde bitkinizin toprağının ıslaklığını parmağınız ile kontrol edebilir eğer toprağı kuru ise su takviyesi yaparak gelişimine destek olabilirsiniz.

Işık: Deve tabanları direkt gün ışığı almadığı, aydınlık ortamları tercih eder.

 

Besin: Deve tabanı bitkinize yaz ve ilkbahar aylarında besin takviyesi uygulayarak gelişimime katkıda bulunabilirsiniz.

 

Ek bakım bilgileri:

Bitkinizin yapraklarını ıslak, nemli bir bez yardımı ile düzenli aralıklarla silmeniz bitkinizin gözeneklerini açarak daha hızlı gelişim göstermesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra zararlı böceklerin oluşumunuda engelleyecektir.

 

Monstera Bitkimin Yaprakları Sarıya Dönüyor Ne Yapmalıyım?

Deve tabanı bitkisi, dua çiçekleri gibi sularken kullandığınız suyun ph derecesine karşı hassastır. Sulama suyunuzun mutlaka içme suyu olmasına dikkat edin. Bunun yanı sıra sulama yaptıktan sonra bitkinizin altında biriken fazla suyun tahliye deliğinden dışarı çıktığına emin olun. Saksının altında biriken fazla su köklerin çürümesine sebep olduğu için kullandığınız saksının alt kısmında mutlaka tahliye deliği olması gerekmektedir. Eğer bitkiniz yeni yapraklar vermeye başladıysa yaşlı yaprakların sarıya dönmesi normal bir durumdur. Bitkinizin sağlığı açısından kokrulacak bir durum yoktur.

 

Monstera Bitkimin Yaprakları Düşüyor Ne Yapmalıyım? 

Monstera bitkisinin yapraklarınının aşağı sarkması sulama ile ilgili bir problem olduğuna işaret eder. Genellikle az sulanmadan kaynaklı olarak ortaya çıkan bu durum bitkimize düzenli aralıklarla verdiğiniz su miktarını arttırmanız ile kolaylıkla çözülecektir. Bitkinin bulunuduğu ortamın nem seviyesini yükseltmeniz bitkinin sağlığı açısından önemlidir. Deve tabanı bitkileri yağmur ormanları bitkisi olmaları nedeniyle yüksek nem seviyesine sahip ortamlarda daha sağlıklı gelişim göstermektedir. 

 

Deve Tabanı Bitkisi Meyve Verir mi? Çiçek Açar mı?

Deve tabanı bitkisi belirli bir yaşa geldikten sonra yeşil renkli meyve vermektedir. Deve tabanının verdiği meyve alerjik reaksiyon gösterebileceği için kesinlikle yenmemelidir.

 

Deve Tabanı Bitkisi Hastalıkları ve Çözümleri

Deve tabanı bitkisi hastalıklarını ve çözümlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Unlu Bit Hastalığı: Yapraklarının düzenli silinmesiyle un biti hastalığı önlenebilir.
  2. Yaprak Kararması: Çok fazla direkt gün ışığı alması deve tabanı bitkisinin yapraklarının yanmasına ve kararmasına neden olur.
  3. Yaprak Sararması: Gereğinden fazla bitki besini verilmesi deve tabanı bitkisinin yapraklarının sararmasına yol açar. Yaz ve ilkbahar aylarında ayda 1 defa besin takviyesi verilmelidir.

Monstera, Deve Tabanı Bitkisi Faydaları

Deve tabanı bitkisi bulunduğu ortama şans ve pozitif enerji getirir. Bunun yanı sıra ortamda bulunan kirli havayı yapraklarına hapsederek daha temiz bir ortam sunar.

Deve Tabanı Bitkisi Saksı Değişimi

Deve tabanı bitkisi saksı değişimi çok seven bir bitki değildir. Aynı saksı içerisinde 2-3 sene boyunca yaşayabilir. Saksının altından kök vermeye başladığını gördüğünüzde saksı değişimi yapmanız uygun olacaktır. 

 

beyaz saksıda deve tabanıterracotta saksıda delikli deve tabanı

 

                    Monstera Deliciosa Satın Al                                                   Monstera Adansonni Satın Al

 

Farklı deve tabanı türlerimize tek tıkla ulaşabilir, kolayca sipariş verebilirsin. Deve tabanı dışında yaşadığın alana yeşil bitkiler eklemek istersen yada sevdiklerini yeşil bitkiler ile mutlu etmek istersen hediye çiçek gönder koleksiyonumuzu hemen ziyaret et.