bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

ÇALIŞMA ALANLARI İÇİN BİTKİ ÖNERİLERİ


Filtrele ve Sırala

Çalışma Alanları için En Uygun Bitkiler

Çalışma ortamlarında yeşil bitkilerin varlığının, iş verimini arttırdığı kanıtlanmış bir gerçek. Ofis masanızı ya da home office çalışıyorsanız çalışma ortamınızı yeşil bitkiler ile canlandırarak daha huzurlu ve verimli bir alan yaratabilirsiniz. 

Arkadaşınız yeni bir işe başladıysa, ofis masasında sizi ona hatırlatacak, yeşil bir bitkiden daha iyi bir hediye seçeceği yoktur. Bu bitki hem sizi ona hatırlatırken hem de stresini düşürüp rahatlamasına da yardımcı olacaktır.

İşte çalışma alanları için muhteşem bitki önerileri

  1. Mini Dua Çiçekleri
  2. Radyasyon Savar Kaktüs
  3. Kalp Kalbe Karşı Çiçeği
  4. Areka Palmiyesi

 saksıda mini dua çiçekleri

Mini Calathea Seçenekleri (Dua Çiçekleri)

Calathea’lar egzotik görünümlü yağmur ormanı bitkileridir. Rengarenk yapraklarıyla bulunduğu ortama neşe ve huzur verir. Tüm dua çiçekleri gibi gece yapraklarını kapatıp, sabahları yeniden açılırlar.

Yağmur ormanı bitkileri oldukları için nemden hoşlanırlar. Sulama dönemlerinde yapraklarına su püskürterek yaprakların nemli kalması sağlanmalıdır. Direkt gün ışığına maruz kalması bitkinin yaprakları üzerindeki eşsiz desenlerine zarar verir. 

Küçük ve tropik görünümüyle ofis masaları ya da çalışma alanlarında rahatlatıcı köşeler yaratmak için en güzel seçeneklerdir.

Mini Calathea seçeneklerimize buradan ulaşabilirsiniz: Mini Calathea Türleri

Radyasyon Savar Kaktüs

yeşil saksıda radyasyon savar kaktüs

Çevremizin teknolojik aletler ile çevrili olduğu günümüzde, her çalışma alanında, bizce olmazsa olmaz bitkiler, radyasyon savar kaktüsler!

Kaktüsler, susuzluğa karşı oldukça dayanıklıdır. Fazla sulamaktan kaçınmalısınız. Sulama yapmadan önce toprağının iyice kurumuş olduğundan emin olunuz. Aydınlık ortamlarda iyi gelişim gösterir.

Bakımı oldukça kolay olan bu dayanıklı bitki, özellikle bitki bakımına yeni başlayanlar için sıklıkla tercih edilen hediye seçeneklerinden biridir.

Radyasyon savar kaktüs seçeneklerimize buradan ulaşabilirsiniz: Radyasyon Savar Kaktüs Çeşitleri

 

Ceropegia Woodii (Kalp Kalbe Karşı Bitkisi)

siyah ve terracotta saksıda kalp kalbe karşı çiçeği

Kalp şeklinde yapraklarıyla en sevilen bitki türlerindendir.

Özellikle çalışma masalarının yanlarından ya da kitaplıklarda kitapların arasından sarkan dalları çok estetik bir görünüm oluşturmaktadır.

Susuzluğa karşı dayanıklı bir bitkidir, toprağının iyice kuruduğuna emin olduktan sonra yeniden sulama yapınız.

Aydınlık alanlardan hoşlanır. Dalları çok uzadığında kesip suda köklendirerek ya da direkt toprağa dikerek yeni bitkiler elde eldebilirsiniz.

En güzel kalp kalbe karşı bitkisi seçeneklerine buradan ulaşabilirsiniz: Kalp Kalbe Karşı Bitkisi

 

Areka Palmiyesi

sepette areka palmiyesi

Çalışma alanınızda, çalışma masanızın yanında büyükçe bir bitki görmek isterseniz, havayı temizleme özelliği de bulunan Areka Palmiyeleri egzotik görünümleriyle tam size göre!

Sulama, toprağının nemi kontrol edilerek yapılmalıdır. Yapraklarında kurumaları önlemek için - özellikle ısıtma bulunan, klimalı ve kaloriferli alanlarda -  yapraklarına sprey yardımıyla su sıkarak nemli kalması sağlanabilir.

Areka palmiyelerinin bakımları diğer bitkilere oranla biraz daha fazla özen ister. Yapraklarının farklı  cisimlerle temas etmediğine emin olunuz, bu durum yapraklarında sararmalara sebep olabilir.

Areka palmiyenizi dilerseniz çiçek sepetiyle kombinleyip bohem bir görünüm yaratabilirsiniz.

Areka palmiyesi seçeneklerimize buradan ulaşabilirsiniz >> https://www.heryerbitki.com/areka-palmiyesi/