bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Güneş Işığı Seven Bitkileri Nelerdir?


Filtrele ve Sırala

Yaz aylarında bulunmamızla beraber güneş ışığın seven bitkiler oldukça merak edilmektedir. Çünkü yazın olmazsa olmazı bitkilerdir. Gerek görüntüsü ile gerek kokusu ile bize tam anlamıyla yazı yaşatmaktadır. Tabi yaz aylarının sıcaklığına dayanması ve güneş ışığını seven bitkiler arasında olması gerekmektedir. Özellikle de bahçeniz, balkonunuz veya bol güneş alan pencereniz var ise bu alanları güneş ışığını seven bitkiler ile doldurabilirsiniz. Ancak unutmamak gerekir ki direkt gün ışığı bitkilerin çiçek ve yapraklarına zarar verecektir.

Bizler de sizler için güneş ışığını seven bitkiler neler detaylarıyla derledik. Yazımızı okuduktan sonra bu bitkilerden ister kendiniz için tercih edin isterseniz de sevdiklerinize hediye ederek onları mutlu edin. Heryerbitki.com sitemizden inceleyerek birçok bitki çeşidine ulaşabilirsiniz. Güneş ışığını seven bitkileri şu şekilde sıraladık:

  1. Begonya
  2. Ateş Çiçeği
  3. Dua Çiçekleri
  4. Bodrum Papatyası
  5. Gazanya

Begonya

Güneş ışığını seven bitkiler dediğimizde akla ilk gelen çiçeklerden birisidir begonya. Yaz boyunca çiçekli kalabilen ve güzel görüntüsü ile herkesi kendine büyüleyen bu çiçek bakımında biraz dikkat istemektedir. Begonya çiçeği suyu seven bir bitkidir. Tabi bu sürekli sulanması gerektiğinin anlamına gelmemektedir. Toprağının az nemli olacak şekilde 2 – 3 günde bir sulama yapılması ideal olacaktır. Tabi yaz aylarında aldığı güneş ışığına göre de bu süre değişkenlik gösterebilir dikkat etmek gerekir. Begonya çiçeğinde özellikle sabah güneşi gelişimi için oldukça önemlidir.

saksıda şeker begonyası

Ateş Çiçeği

Yaz boyunca açan kırmızı çiçekleri ile bulunduğu ortama ışık saçan ateş çiçeği tam bir enerji kaynağıdır. Çiçeklerinde kırmızın birkaç tonunu barındırmaktadır. Güneşi çok seven ateş çiçeği soğuk aylar için pek dayanıklı değildir. Sulama konusunda özen isteyen bu çiçeğin sürekli kontrol edilerek sulanması ve kurumasına izin vermemelisiniz. Bu yüzden aldığı güneş miktarının ve hava koşullarının göz önünde bulundurulması ve ona göre sulama planlaması yapılması gerekmektedir. Guzmanya ailesinde yer alan ateş çiçekleri doğada sarı, pembe ve mor renklerde bulunabiliyor.

terracotta saksıda ateş çiçeği

Dua Çiçekleri

Dua çiçeği güneş ışığını seven bitkiler arasında yerini alan çiçeklerdendir. Tam anlamıyla güneş olmadan yapamayan bu çiçekler gün ışığında sürekli kapalı kalırlar. Gün batarken yani ezan vaktinde çiçeklerini açarlar. Bu sebepten dolayı da ezan çiçeği ismini almıştır. Ne kadar cılız bir görüntüsü olsa da oldukça dayanıklı bir bitkidir ezan çiçeği. Evinizde güneş ışığı alan bir yere koyduğunuz takdirde sonbahara kadar bu şölen devam edecektir. Ancak yapraklarında yanıklar oluşmaması için gün ışığının direkt gelmediğine dikkat etmeniz gerekir.

siyah saksıda dua çiçeği

Bodrum Papatyası

Renkleriyle adeta bir görsel şölen sunan bodrum papatyası yaz boyunca bu şöleni sürdürmektedir. Güneş gören bir alanda konumlandırdığınız takdirde yetişmesi oldukça kolay olacaktır. Fazla bakım istemeyen bodrum papatyasını ortalama haftada 3 gün sulama yapmanız yeterli olacaktır. Tabi bu süre bitkinizin konumuna ve aldığı güneş miktarına göre de değişiklik gösterebilir.

sarı bodrum papatyası

Gazanya

Güneş ışığını seven bitkiler arasında bir diğer bitki ise gazanyadır. Görüntüsü papatyaya benzeyen bu bitki oldukça tercih edilip sevilmektedir. Evinizde, balkonunuzda bahçenizde dekor amaçlı kullanılmaktadır. Sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi için gün boyu güneşe ihtiyaç duymaktadır. Tabi güneşi sevmesinden de anlayacağınız üzere sıcağa ve susuzluğa dayanan bir bitkidir.

saksıda gazenya çiçeği