bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

BAHAR ÇİÇEKLERİ (EN GÜZEL 5 BAHAR ÇİÇEĞİ)


Filtrele ve Sırala

Baharın gelişi ile her yer yeşillenir. Etrafı mis gibi çiçek kokuları ve kuş cıvıltıları kaplar. Baharın gelmesi ile insanın içini huzur dolması bir olur. Çiçekler adeta baharın gelmesini kutlar gibi çiçek açarlar. Cıvıl cıvıl renkleri ve binlerce çeşidi ile dünyamızı adeta masallar diyarına çevirirler.

Uzun ve soluklu kış aylarından çıkarak güneşin tatlı sıcağına kendimizi bırakırız. Tabi güneşe kendini bırakan bir tek biz değiliz. Doğa, çiçekler ve hayvanlar özlenen bahar ile hasret giderir. İşte bu hasret gidermede de kendini gösteren bazı çiçeklerimiz vardır. Baharın gelişiyle kendini gösteren lale, kardelen, sümbül, orkide, nergis ve papatya gibi birçok çiçek güzelliği ile dikkatleri üzerine çekerler. Şimdi gelin baharın gelişiyle kendilerini gösteren bu çiçekleri detaylarıyla ele alalım.

 İşte Güzelliği ile Listemizde Yer Alan En Güzel Bahar Çiçekleri:

  • Lale
  • Kardelen
  • Sümbül
  • Orkide
  • Nergis
  • Papatya

Bahar Çiçekleri Nelerdir?

Şüphesiz ki baharı en iyi tanımlayan şeylerden birisi çiçektir. Rengarenk ve muhteşem kokusu ile baharın gelişini kutlayan birçok çiçek bulunmaktadır. Sevdiklerimizi şımartmak ve mutlu etmek için hediye alabileceğimiz birçok bahar çiçeği bulunmaktadır. Örneğin bahar çiçeklerin başlarında gelen laleler doğru bir seçenek olabilir.

 Birçok hikâyeye konu olmuş laleler eski çağlardan beri benliğini koruyarak günümüze kadar gelmiştir. Soğanlı bir bitkidir. Çeşitli renkleriyle baharın gelmesiyle çiçek açarlar. Tabi bahar aylarınla lale görmek istiyorsak sonbahar aylarında lale soğanlarını ekmiş olmanız gerekmektedir. Uzun ömürlü bir bitki olan lalelerin her renginin kendine özgü anlamları bulunmaktadır.

pembe, mor alale buketi

  • Kardelen

Karların altında büyüyen kardelen çiçeği baharın gelmesiyle kendini gösteren ilk çiçek olarak bilinmektedir. Anlamı sabır ve fedakârlık olarak bilinmektedir. Pek çok türü bulunan kardelenlerin bakımı da oldukça pratiktir. Gölgeli ve nemli bölgelerde yetişmektedir. Mineralli toprakları seven kardelen çiçeği iyi bakıldığı takdirde ortalama 3 aya kadar çiçekli kalabilmektedir. Boyları da en fazla 30 cm’ye kadar uzamaktadır.

Soğanlı bir bitki türü olan sümbüller eşsiz renkleri ile kendine hayran bırakmaktadır. Bahar boyunca etrafını kuşatır ve yaz aylarında bile varlığını sürdürebilen bir bitkidir. Özellikle de kokusuyla akıllarda kalıcılığını korumaktadır. Bakımı da kolay olduğu için oldukça tercih edilmektedir. Tek dikkat edilmesi gereken nokta sümbüllerinizi fazla güneş ışığına maruz bırakmamalısınız. Aksi halde istenmeyen sonuçlara maruz kalabilirsiniz. Özel günlerinizi sevdiklerinize sümbül hediye ederek taçlandırmaya ne dersiniz?

cam vazoda sümbül buketi

Nadide çiçekler arasında yerini alan orkideler, bahar çiçeklerinin en özel çiçeklerindendir. Zarif ve sade görüntüsüyle kendisine hayran bırakmaktadır. Göz alıcı ve bakımının zahmetsiz olması nedeniyle de çoğunlukla tercih edilmektedir. Renk renk anlamları değişiklik göstermektedir. Bakımı kolay sadece birkaç püf noktası bulunmaktadır.

çift dallı mor orkide

  • Nergis

Kesme çiçekçilikte ismini sıklıkla duyduğumuz nergis soğanlı bir bitkidir. Eşsiz kokusu ile kozmetik alanlarda da oldukça tercih edilen bir çiçektir. Bakımı biraz özen istemektir. Nemli, kumlu ve organik maddelerce zengin topraklar tercih edilmesi gelişimi için oldukça önemlidir. Direkt gün ışığı yerine yarı gölgeli yerleri sevmektedir. Haftada bir veya iki kez sulama yapılması nergis için yeterli olacaktır.

Nisan yağmurlarının gelmesiyle beraber görülmeye başlayan papatyalar herkes tarafından oldukça sevilip tercih edilmektedir. Dünyanın hemen hemen her bölgesinde yetişimi mevcuttur. Papatyanın sağlığı, masumiyeti ve temizliği simgelemesinden dolayı oldukça tercih edilmektedir. Özellikle de sevdiğiniz birinden özür dilerken papatyalar doğru tercih olacaktır. Bakımı oldukça kolay olan bir çiçektir. Birçok faydası da bulunmaktadır.

beyaz papatya ve çardak güller buketi

Heryerbitki güvencesi ile seçmiş olduğun bahar çiçeğini İstanbul çiçek siparişi hizmetimiz ile İstanbul içi aynı gün teslimatla gönderebilirsin.