bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

BUKET BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 5 NOKTA


Filtrele ve Sırala

Çiçek severlerin en ilgi odağı şüphesiz ki kendilerine hediye edilen çiçeğin bakımını yapmak olacaktır. Almış oldukları çiçeğe aynı bir anne şefkatiyle ilgisini gösterip eksiksiz bir şekilde bakımını yapmak isteyecektir. Tabi nasıl olduğunu soruyorsunuz. Cevabı çok basit. Buket bakımında dikkat edilmesi gereken birkaç noktayı göz önünde bulundurarak hareket ettiğiniz takdirde sorun ortadan kalkmış olacaktır. Fakat siz önce sevdiklerinize hangi çiçeği hediye olarak göndereceğinize kara vermek istiyorsanız hemen “hediye çiçek gönder” kategorimize göz atın. Gelelim buket bakımında dikkat edilmesi gereken 5 noktaya.

  1. Doğru konumlandırmalısınız.
  2. Vazoya yerleştirmeden önce köklerinden 2 cm kesmelisiniz
  3. 2-3 günde 1 defa suyunu tazeleyin
  4. Kuruyan yapraklarını kopartmalısınız
  5. Suya düşen yapraklarını temizleyin

pembe ve kırmızı güllerden oluşan eşsiz güzellikte bir buket

 

Buket Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta

  1. Doğru Konumlandırınız

Buketinizin içindeki çiçekler tek çeşit olabileceği gibi çeşit çeşit de olabilir. Bu yüzden çeşidi varsa önce çeşidine göre ayrıştırılıp doğru konumlandırmanız gerekmektedir. Türüne göre güneş ihtiyacını belirlemeli ve belirli saatlerde yeterli güneşi aldıktan sonra güvenli bir yerde konumlandırın.

  1. Vazoya Yerleştirmeden Çiçeğin Dalını Kesiniz

Çiçeği veya gelişimini olumsuz yönde etkileyecek fazlalıkta bir kesmeden bahsetmiyoruz. Ortalama 1 -1,5 cm suya girecek olan ucunu çapraz şekilde kesiniz. Bu yöntem işe su çiçeğin sapına daha kolay nüfus edebilecek ve uzun süre canlılığını koruyacaktır.

  1. Her Gün Suyunu Tazeleyin

Buketlerinizin uzun süre canlılığını koruyup size eşlik etmesini istiyorsanız her gün suyunu tazelemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Bu oldukça önemli bir detaydır unutmayın.

  1. Kuruyan Yaprakları Koparınız

Buketlerinizde bazı dallar veya yapraklar yeterli su alımı olmadığından veya güçsüz olmasından kaynaklı yenik düşüp kuruma gösterebilir. Endişe etmeyin bu normal ve olabilecek bir durumdur. Böyle bir durumda kuruyan dalın veya yaprağın kopartılması diğer çiçeklerin açmasını ve buketin daha uzun süre yaşamasını sağlayacağı için oldukça önemli bir detaydır. Aksatılmamalı ve kontrol edilmelidir.

  1. Suya Duşen Yapraklarını Temizleyin

Hediye edilen bir buket çiçeğin solmaması için bu kadar çaba gösterilip özenle bakıldığı için kendinizi çok şanslı hissetmelisiniz. Karşı tarafı da şanslı hissettirmek için aynı gün teslimat çiçek ile siparişinizi oluşturabilir ve sevdiklerinizi hazırladığınız buketlerle mutlu edebilirsiniz. Birbirinden güzel buketler için karar verip sipariş vermeniz yeterli. Seçmiş olduğunuz buketler, tüm Türkiye, İstanbul çiçek sipariş siparişi ve İstanbul içi aynı gün teslimat ile İstediğiniz gün ve saatte güvenle teslim edilecektir.

PAPATYA BUKETİ