bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

MUM ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL OLMALI?


Filtrele ve Sırala

Mum çiçeği uzun yıllardır kolay bakımı, hızlı büyümesi ve kendine özgü hoş kokulu, yıldız şeklindeki çiçekleriyle en popüler ev bitkilerinin arasında yer almakta. Kökeni Uzakdoğu olan mum çiçekleri, tropikal bir bitki oldukları için nemli ve sıcak ortamlarda iyi gelişim gösterirler. Yıldız şeklidenki kırmızı beyaz çiçekleri ve hoş kokularıyla uzun yıllardır iç mekan bitkisi olarak ev ve ofislerimize misafir oluyor. Gelelim bu güzel bitkimizin bakım ihtiyaçlarına:

yeşil saksı içerisinde mum çiçeği

Mum Çiçeği Bakım İhtiyaçları Nelerdir?

SU: 4-5 haftada bir sulamanız onu mutlu edecektir. Sulama aralarında mutlaka toprağının kurudğuna emin olmalısınız. Sulama rutini bakımından evinizdeki yada ofisinizdeki sukulentler ile benzerlik gösteren mum çiçekleri fazla sudan hoşlanmazlar. Toprağı kurudukça su vermeniz yeterli olacaktır. Yapraklarında su tutması nedenle az miktarda suya ihtiyaç duymaktadır.

 

IŞIK: Direkt gün ışığı almadığı, yarı gölge konumlarda hızlı gelişim gösterir. Direkt gün ışığı yapraklarına zarar verebilmektedir. Bitkinizin hızlı gelişim göstermesini isterseniz aydınlık bir odada bulundurmanız önerilir. 

 

BESİN: Yaz-İlkbahar dönemlerinde ayda 1 defa besin takviyesi kullanmanız gelişimini destekleyecektir. Yaz ve ilkbahar aylarında hızlı gelişim gösteren mum çiçeklerini, çelik demir sopa yada bambu çubuk etrafına sardırarak istediğiniz görüntüye kavuşmasını sağlayabilirsiniz. 

 

hoya çiçeği

 

MUM ÇİÇEĞİ BAKIMINDA EK BİLGİLER

Mum çiçekleri diğer saksı çiçeklerinin aksine saksılarının değiştirilmesinden hoşlanmazlar. Uzun yıllar boyunca aynı saksı içerisinde bakabilirsiniz. Yaz ve ilkbahar aylarında bitki besini takviyesi uygulamanız onu mutlu edecektir. Güçlü yaprakları çiçeksiz dönemlerinde dahi yeşil kalmaya devam edecektir. 

 

Yaşlı, ve yıpranmış yapraklarını temiz bir makas yardımı ile budamanız yeni yapraklar vermesini hızlandıracaktır.

 

Yapraklarında yanık izleri oluşması, çok fazla güneş ışığına maruz kaldığını ifade eder.

 

Mum çiçeklerinin çiçek açması için ufak saksılarda köklerinin iç içe geçmesi gerekmektedir. Bu sebeple uzun yıllar boyunca mum çiçekleri aynı saksısında bakılmalıdır.

 

                              Mum çiçeği satın al

Mum çiçeği bitkimi nasıl çoğaltabilirim?

Mum çiçeği bitkisi dallarını kesip suya ekerek kolayca çoğaltılabilir. Kestiğiniz dalı bir bardak su içerisine koyarak, mümkünse yağmur suyu kullanmanızı öneriririz. Kolayca köklenmesini sağlayabilir ardından toprağa dikerek yeni mum çiçekleri elde edebilirsiniz.