bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

KEMAN YAPRAKLI KAUÇUK ÇİÇEĞİ BAKIMI VE ÇOĞALTILMASI


Filtrele ve Sırala

Keman yapraklı kauçuk çiçeği, adını yapraklarının keman şeklinde olmasından alan çiçeğin bakımı ve çoğaltılması birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Moraceae ailesinden gelen keman yapraklı kauçuk çiçeği sağlıklı gelişim gösterdiğinde ortalama en fazla 3 m yüksekliğine ulaşabilir.  Fakat büyümesi oldukça yavaştır. Ayrıca keman yapraklı kauçuk çiçeğinin yüksekliğini kontrol etmek oldukça kolaydır. Dallanmasını sağlamak ve büyümesini kontrol etmek için genç bitkilerin tepesini budayabilirsiniz. Bunun gibi birçok bakım detayı ve çoğaltılmasıyla ilgili bilgilerin yer aldığı blog yazımızı beraber inceleyelim.

yeşil saksıda kauçuk

Keman Yapraklı Kauçuk Çiçeği Bakımı

  • Keman yapraklı kauçuk çiçeği bakımı en kolay saksı çiçekleri arasında yerini almaktadır. Günümüzde saksı çiçekleri arasında popüler olan bu çiçeği sevdiklerinize hediye etmek için tercih edebilirsiniz.
  • Peki keman yapraklı kauçuk çiçeği bakımı nasıl yapılır? Detayları aşağıdaki gibidir;
  • Direkt gün ışığı sevmeyen bir bitkidir. Aydınlık ve yarı gölge ortamları seven keman yapraklı kauçuk çiçeğinin her tarafının ışığa maruz kalması için her hafta çeyrek tur çevirebilirsiniz. Böylelikle çok daha verimli güneş ışığı alarak gelişimini sağlıklı bir şekilde ilerletmektedir.
  • Keman yapraklı kauçuk çiçeği su seven bir bitkidir. Ağaç formlu bir bitkidir ve kök sistemi gelişmiştir. Sulama düzeni toprak kurumadan sulama gerçekleştirmeyerek devam etmektedir. Fazla sulamaya karşı saksı seçiminde drenaj tercih yapabilirsiniz. Ayrıca kış aylarında sulama miktarı azaltılmaktadır. Çünkü aşırı sulama kök çürümesine sebebiyet verebilir.
  • Ortalama oda sıcaklığı 15 – 24 derece arasındadır. Kış aylarında bu sıcaklıklarda bulunmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Nem ihtiyacı da ortalama oda sıcaklığı olmalıdır. Ortalama 40 ile 50 bağıl nem istemektedir. Kuru ortamlarda yaprakları düşer ve kuruma gösterir. Bu yüzden yüksek nem seven bu bitki için neme dikkat etmek gerekmektedir.
  • Sağlıklı gelişimi için bahar zamanının gelmesiyle gübreleme ve besin takviyesi verilebilir. Dengeli bir şekilde besin takviyesi yapıp gübreleme yaparsanız bitkiniz için çok daha sağlıklı olacaktır.
  • Keman yapraklı kauçuk çiçeği büyüme evresi 3 metreye kadar giden bir çiçektir. Bunu kontrol edebilmek ve sorunlu yapraklarını temizlenmesi gelişimi için oldukça önemlidir. Budaması üst yapraklardan genç bitkileri budayarak yapabilirsiniz.

Keman Yapraklı Kauçuk Çiçeği Çoğaltılması?

Görüntüsüyle ve zarafetiyle gözleri büyüleyen keman yapraklı kauçuk çiçeğini çoğaltılması sevenleri tarafından oldukça merak edilmektedir. Çelikleme yöntemi bulunan çoğaltma işlemini gözden geçirelim.

Keman yapraklı kauçuk çiçeğinin dalını keserek çoğaltma işlemine başlayabiliriz. Ortalama 50 cm olan bir dalı 25 cm olacak şekilde ikiye bölün. Biri uçlu biri uçsuz olarak iki çelik elde etmiş olursunuz. Bu iki çelik de köklendirmek için uygundur. Bu çelikleri ortalama 5 günde suda bekleterek dış derisinin su alışverişi yapma yeteneğini kazanmasını sağlamaktır. Daha sonra toprağa dikerek çoğaltma işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Hediye çiçek gönder kategorisinin popüler çiçekleri arasında yer alan keman yapraklı kauçuk çiçeğini satın almak için hemen tıklayın.