bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

LOTUS ÇİÇEĞİNİN ANLAMI VE BAKIMI


Filtrele ve Sırala

Lotus Çiçeği Anlamı Nedir?

Lotus çiçeği anlamı yeniden doğuşu ve saflığı sembolize eder. Budizm'e göre her insan içerisinde enerji barındırır bu enerjiyi ortaya çıkartacak durumlara ihtiyacı vardır.  Yeniden doğuş sayesinde her an insan içerisindeki enerjiyi yenileyip kendi nirvanasına ulaşma potansiyeli taşır. Lotus çiçeği bulanık sularda dahi önce yapraklarını açarak yeniden doğuşu başlatır ardından eşsiz güzellikteki çiçeklerini aşarak nirvanasına ulaşır. Aynı zamanda lotus çiçeği zorlu yollardan geçerek başarıya ulaşma anlamı taşır. Lotus çiçeği taşıdığı güzel ve etkileyici anlamlar sayesinde kolye ve yüzüklerde hatta bir çok insanın dövmesinde sıklıkla rastladığımız bir çiçektir.

suda pembe lotus çiçeği

Lotus Çiçeği Anlamı Aşk Hayatında Nedir?

Lotus çiçeği, birçok kültürde derin manevi anlamlara sahip olan önemli bir semboldür. Aşk hayatında lotus çiçeğinin anlamı genellikle saf sevgi, ruhsal bağlılık, yeniden doğuş ve olgunlaşma ile ilişkilendirilir.

Lotus Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalı?

Lotus çiçeği bakımı ilginç yaprakları ve göz alıcı çiçekleriyle son dönemin en popüler çiçekleri arasında yer alıyor. Kökeni Kuzey Amerika olan bu çiçek türü, doğada beyaz, kırmızı, pembe, sarı, mor ve mavi renklerde bulunabiliyor. Bu eşsiz türün bakım ihtiyaçlarına beraber göz atalım.

Lotus Çiçeği Bakımında Bilinmesi Gerekenler?

Lotus çiçeği doğru bakım koşulları altında oldukça kolay büyütülen bir bitkidir. Bitkinin ışık, besin, sıcaklık ve büyüme kabı gereksinimlerini öğrenmek için okumaya devam edin.

Lotus Çiçeğinin Işık İhtiyacı Nedir?

Lotus çiçeği doğrudan güneş ışığı alan aydınlık ortamları tercih eder.

Lotus Çiçeğinin Besin İhtiyacı Nedir?

Lotus çiçeğine ayda 1 defa bitki besini takviyesi yapmanız sağlıklı gelişimini destekleyecektir.

Lotus Çiçeğinin Sıcaklık ve Nem İhtiyacı Nedir? 

Lotus çiçeği 18-20 derece oda sıcaklığında gelişim gösterecektir.

Lotus Çiçeğinin Büyüme Kabı Nasıl Olmalıdır? 

Su içerisinde yetişmesiyle diğer çiçek türlerinden ayrılan lotus çiçeklerine, drenajsız bir kap içerisinde bakılabilir. Drenaj deliği olan kaplarda kökleri kolayca su ile birlikte akabileceği için gelişimini olumsuz etkileyecektir.

Lotus Çiçeği Bakımında Önemli Notlar:

Günde en az 6 saat direkt gün ışığı alması lotus çiçeğinin gelişimi için çok önemlidir. Köklerinin gelişimi için derin bir kap kullanmanızı öneriyoruz. Bu sayede bitkiniz daha fazla kök salımı gerçekleştirerek büyümesini gerçekleştirebilecektir. Sararan yapraklarını temiz bir makas yardımı ile kesmeniz bitkinizin büyümesini olumlu yönde etkileyecektir. Sararan yaprakları keserek bitkinizin var olan enerjisini yeni ve var olan yapraklara aktarmasını sağlayabilirsiniz.

Her 5 günde 1 defa suyunu yenileyerek daha hızlı ve sağlıklı gelişmesini destekleyecektir. Su değişiminde köklerinin zarar görmemesine özen gösteriniz. 

Evcil dostlarımızın bir hayli ilgisini çeken bu güzel bitkimizi onların ulaşamayacağı yerlerde konumlandırmanızı öneriyoruz.

Lotus çiçeği, tıpta baş ağrısı ve kan akışını düzenlemede bir çok ilaç içerisinde kullanmaktadır.

Lotus çiçeği yapraklarım sarıya dönüyor?

Lotus çiçeklerinin bulunduğu suyun düzenli aralıklarla değiştirilmemesi ve suyun sıcaklığının oda sıcaklığında olmaması yapraklarında sararmaya yol açabilmektedir. Akıntılı su içerisinde bulunması gelişimini olumsuz etkileyecektir. 

Lotus çiçeği renklerine göre anlamları nelerdir?

Lotus çiçeğinin renklerine göre anlamları değişmektedir. Lotus çiçeğinin renklere göre anlamları şu şekildedir.

Beyaz Lotus Çiçeği: Saflığı temsil eder.

Kırmızı Lotus Çiçeği: Aşkı temsil eder.

Mavi Lotus Çiçeği: Bilgeliği temsil eder.

Pembe lotus çiçeği: Yeniden doğuş ve aydınlanmayı temsil eder.

Bu gibi anlamları sayesinde lotus çiçekleri kolye ev küpelerde sıklıkla tercih edilir.