bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

GÜLLERİN ANLAMLARI: RENK VE SAYILARINA GÖRE


Filtrele ve Sırala

Güllerin Renklere Göre Anlamları

Beyaz Gülün Anlamı

100 adetten fazla beyaz gül

Beyaz renginden anlaşılacağı gibi beyaz gülün anlamı saflık ve masumiyettir. Özellikle evlilikte çok tercih edilir. Bembeyaz gelinlik içindeki gelinlerimizi beyaz güllerle çokça görmüşüzdür. Hayatınızda beyaz gül kadar saf, temiz, masum ve duru birileri varsa mutlaka tercih edin.

Kırmızı Gülün Anlamı

pamuk üstünde duran bir adet kırmızı gül

Kırmızı gülün neyi ifade ettiğini tahmin etmek zor değil. Aşk, tutku, cesaret. Sevgiliye hediye ve eşe hediye olarak tercih edilebilir. Şık bir akşam yemeğinde kırmızı gül hediye ettiğiniz bir kadının sizden etkilenmeme ihtimali neredeyse sıfırlanacaktır. Bu şık yemek bir gönül alma operasyonuysa içinizi ferah tutun ve topu kırmızı güllere atın. Aşkın sembolü güllerin aşkınızı yoluna koyacağına emin olabilirsiniz.

Pembe Gülün Anlamı

3 adet pembe gül

Pembe gülün anlam olarak beyaz ve kırmızı gülün karışımı olduğunu söyleyebiliriz. Tıpkı renklerin karışımı gibi! Masumiyet, zarafet, şirinlik, ve sevimlilik anlamlarını taşıyan pembe güller cilvesiyle ve tatlılığıyla sizi etkileyen birine verilebilecek bir türdür. O ilk aşklar ya da ilkmiş gibi heyecanlandıran masum duyguların karşılığıdır.

Sarı Gülün Anlamı

sarı gül

Sarı gülün anlamı diğer renkler kadar masum değil. Gülü sevgilinize hediye edecekseniz kıskançlık, ayrılık anlamlarını taşıyor. Bu bilgi alman geleneklerine dayanıyor. Fakat sarı güller sizden dostunuza armağansa problem yok! Bu sadece dostluğunuzu ve bağlılığınızı ifade eder.

Mavi Gülün Anlamı

mavi gül

Mavi güller doğal olarak bulunmamaktadır. Bu sebeple diğerlerine göre daha özel ve asil bir çiçek oldıuğunu söyleyebiliriz. Rengi ve az bulunurluğu sayesinde maneviyatı ve asilliği simgeler. Herkese hediye edilebilir. Tam bir “Sen benim için çok özelsin!” çiçeğidir.

Güllerin Sayısına Göre Anlamları

1 Gülün Anlamı Nedir?

1 gülün anlamı özel hissettirmeye yöneliktir. Bu gül şık gözükmesi adına mutlaka güzel bir kutuda sunulmalıdır. Bu sayede karşınızdakine “Sen benim için çok değerlisin.” , Hayatımın en özel ayrıntısın.” tarzında duygusal mesajlar iletmiş olursunuz. Gülün paketlenmiş olması önemlidir yoksa kötü bir izlenim bırakır.

2 Gülün Anlamı Nedir?

2 gül ilişkiye aşkla bağlı olduğunuzu simgeler. Bu senaryoda gülün biri siz, biri o’dur. Fakat bu durum 1 gülde olduğu gibi kötü bir izlenim de bırakabilir. Karşınızdakinin ne beklediğine bağlıdır. 2 gülü saksıyla birlikte vermeniz daha doğru ve risksiz olacaktır.

3 Gülün Anlamı Nedir?

3 gül aşkı içine sığmayanların gül sayısıdır. Ne yaparsanız yapın onu unutamıyorsanız hemen çiçek gönderin  ve bu aşkı yeniden yeşertin.  Eğer ilişkiniz gayet yerindeyse 3 gül ile “Seni seviyorum.” Diyebilirsiniz.

6 Gülün Anlamı Nedir?

İlişkide ciddi bir seviyeye geldiyseniz ona 6 gül alıp “Hayatımın sonuna kadar seninle olmak istiyorum.” Mesajı verebilirsiniz.

12 Gülün Anlamı Nedir?

12 gül “karşılıklı aşk” demektir. O’na karşı beslediğiniz duygulardan artık eminseniz ve içinizdekileri dökmenin zamanı geldiyse 12 gül alıp bir buluşma ayarlamalısınız.

24 Gülün Anlamı Nedir?

24 gülün anlamı günün 24 saat olmasıyla ilintilidir. Mis kokulu güllerinize bir de “ 24 saat seni düşünüyorum, düşündüğüm her saat için sana bir gül aldım.” Notu eklerseniz karşınızdakinin mest olacağına eminiz. Bize güvenin.

50 Gülün Anlamı Nedir?

50 gül oldukça iddialı bir sayıdır. Aynı aşkınız gibi. O’na gönderdiğiniz 50 gül ile “ Seni seviyorum ve sonsuza kadar seni sevmeye devam edeceğim.” Diyebilirsiniz.

101 Gülün Anlamı Nedir?

Tüm gül anlamları bir yana, 101 gülün anlamı bir yana. O kadar güzel ve düşünülmüş ki! Anlamı ise şöyle; “Bu yüz gül senin için, kalan bir gül de sensin sevgilim.” Karşınızdaki insanı mest edecek kadar güzel değil mi?

200 Gülün Anlamı

200 gül alacağınız kişiye hayatınızda 1,2 bilemedin 3 kere rastlarsınız! Çünkü 200 gül “Benimle evlenir misin?” demektir. Çok özel bir evlilik teklifi planınızda mutlaka olmalıdır. Bizce rengi de kırmızı olursa harika olur!

1001 Adet Gülün Anlamı

1001 gül sonsuz aşkların simgesidir. Kavuşamayan aşkların kavuşma ihtimali, birlikte olan aşkların da sonsuzluğudur. Gören kadının ağzının açık kalmaması ihtimali yoktur.

Dipnot: Şu sıralar sosyal medya platformlarında oldukça popülerdir.

Güllerin sayıları arttıkça sevginizin büyüklüğünün arttığını gösterir. Tabii ki hayatınızın aşkına olan sevginizi gül adetleriyle göstermenize imkan yoktur. Sizin için belki de milyonlarca gül bile yeterli olmayacaktır. Ama hayatınızdaki insanı mutlu etmek için böyle güzel sürprizlere her zaman ihtiyaç vardır. Gül hediye etmek çok sıradan geliyorsa sizin için oluşturduğumuz saksı çiçekleri koleksiyonuna göz atarak ona olan sevginizi en iyi ifade edebiliceğiniz çiçeği seçebilirsiniz. Saksı çiçekleri koleksiyonumuzda yer alan tüm çiçek ve bitkilerimizi dilerseniz çiçek sepeti ile dilerseniz çiçek sepetine alternatif olarak 5 farklı çömlek saksı seçeneğiyle satın alabilirsiniz.