bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

PAPATYA NASIL KURUTULUR?


Filtrele ve Sırala

Papatya Kurutma Yöntemleri Nelerdir?

Şiirlere, şarkılara ve seviyor, sevmiyor fallarına konu olmuş papatyaları eminim hepimiz çok seviyoruzdur. Sevdiklerimizden hediye aldığımız papatyaları uzun süre saklamak isteyeceğimiz bir gerçek. Özellikle de mevsiminde toplanan taze çiçeklerin gerek kokusunu gerek faydalarını ve görüntüsünü kurutarak muhafaza edebilir ve tüketebiliriz. Bu yüzden papatya kurutma yöntemleri bir hayli merak edilmektedir. Papatyagiller ailesinden gelen papatya çiçeğinin ana vatanı Avrupa’dır. Tabi çoğu yere uyum sağlamasından dolayı oldukça yaygın bir şekilde yetiştirilmektedir.

Papatyaların beyaz renkleri zarafeti temsil ettiği için görüntüsüne ekstra anlam katılmaktadır. Mayıs ve ağustos aylarında çiçekleriyle kendini göstermektedir. Çiçek buketi ve benzeri birçok şekilde kullanılan papatyaların kullanım amacına göre de kurutma yöntemleri bulunmaktadır. Örneğin papatyayı dekor olarak kullanacaksanız farklı papatya kurutma yöntemleri denemelisiniz. Ya da papatyayı kurutarak çayını tüketebilirsiniz. Tabi bunun için papatya kurutma yöntemleri yazımızı detaylarıyla inceleyerek uygulayabilirsiniz.

İşte 3 farklı papatya kurutma yöntemi:

  • Mikrodalga Fırın ile Papatya Kurutma
  • Fırında Papatya Kurutma
  • Güneşte Papatya Kurutma

Mikrodalga Fırın ile Papatya Kurutma Nasıl Yapılır?

Papatyanızı kurutup çay olarak tüketmek istiyorsanız en ilk kullanacağınız yöntem şüphesiz ki mikrodalga fırın ile papatya kurutma yöntemi olacaktır. Oldukça kolay ve hızlı bir şekilde papatyalarınızı kurutmak istiyorsanız mikrodalga yeterli olacaktır. Kurutmak istediğiniz papatyaları mikrodalga fırına yerleştirin. Burada papatyaların üst üste gelmemesine özen gösteriniz. Isı derecesini ve süresini de doğru ayarlamanız gerekmektedir.

Aksi halde istediğiniz kurumayı elde etmekten fazla sonuçlar alabilir ve papatyalarınızı yakabilirsiniz. Bu sonucu hiçbirimiz istemeyeceğimiz için oldukça dikkatli olmamız gerekmektedir. Kurutma işlemi gerçekten sonra direkt kullanabilir veya daha sonra kuruyan papatyalarınızı ağzı kapalı bir saklama kabında muhafaza edebilirsiniz.

Fırında Papatya Kurutma Nasıl Yapılır?

Mikrodalga fırınına sahip olmayanlar için bir diğer alternatif fırında papatya kurutma. Diğer yöntemde olduğu gibi papatyaları üst üste gelmeyecek şekilde fırın tepsisine düz bir şekilde dizin. Daha sonra fırını çalıştırabilir ve kurutma işleminize başlayabilirsiniz. Tabi burada dikkat etmeniz gereken önemli bir husus bulunmaktadır. Fırının en düşük ayarda çalıştırmanız gerekmektedir. Aksi halde papatyalarınızı kurutmak isterken yakabilirsiniz.

Fırında papatya kurutma süresini fırınınızın özelliklerine göre değişiklik göstereceği için kontrollü bir şekilde yapmanız gerekir. Bu sebepten dolayı gözünüzün papatyalarda olması ve sık sık kontrol edilmesi gerekir. Zaten birkaç dakika içerisinde istediğiniz kuruma derecesine erişecektir.

Güneşte Papatya Kurutma Yöntemi 

Her iki yöntem de size hitap etmiyor ve doğal yöntemlerle kurutmak istiyorsanız şüphesiz güneşte papatya kurutma yöntemi en net çözüm olacaktır. Tabi güneşte papatya kurutma yöntemi tercih etmek istiyorsanız bolca güneş ışığına ve zamana ihtiyacınız olacaktır. Diğer iki yöntemle kıyaslayınca biraz daha zaman isteyen bu yöntem için alanınızın da mevcut olması gerekiyor. Balkon, teras veya çatı katı veya pencere önü papatyalarınızı kurutmak için uygun alanlar olabilir. Tabi güneş alması burada en önemli detay unutmayalım.

Temiz bir beze sardığınız papatyaları ortalama 3 gün boyunca güneşin altında kurutmaya bırakınız. Daha sonra papatyalarınızı serin bir alana koyarak 1 hafta boyunca kurumasına müsaade edin. Tabi tüm bunları yapmanız için öncelikle bir papatyanız olması gerekiyor. Sizde hediye çiçek gönder kategorimize tıklayarak kolayca papatya siparişi verebilirsiniz.