bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Nergis Çiçeği Anlamı, Özellikleri ve Bakımı


Filtrele ve Sırala

Narin bir yapıya sahip olan Nergis çiçeği Fulya veya aşk çiçeği olarak da bilinmektedir. Gelişiyle adeta baharın müjdesini veren Nergis çiçeği anlamı bakımı ve özellikleri çiçek severler tarafından oldukça merak edilmektedir. Gerek güzel kokusuyla gerekse görüntüsüyle dikkatleri üzerine çeker suya karşı dayanıklıdır. Nergis çiçeği Latince dilinde Narcissus olarak adlandırılmaktadır. Diğer çiçeklere istinaden hem çok çabuk solan hem de bütün olarak oldukça hassas bir bitkidir. Bu yüzden Nergis çiçeği bakımına oldukça dikkat edilmeli ve özelliklerine hâkim olunmalıdır. Bizler de sizler için Nergis çiçeği anlamı bakımı ve özellikleri neler tüm detayları araştırarak yazımızı derledik. Şimdi gelin hep beraber inceleyelim.

elde tutulan nergis çiçeği

Nergis Çiçeği Anlamı

Bir çiçeğin bakımı üstlenmeden önce özelliklerini merak eder ve anlamını araştırırız. Çünkü bir çiçeğin anlamı geri hediye edeceğimiz kişiye, olaya veya olguya göre değişiklik göstermektedir. En basit örneğiyle sevgilinize sevginizi göstermek için aldığınız çiçeğin anlamı da bununla doğru orantılı olmalıdır. Nergis çiçeği anlamı ise verdiğimiz bu örneği tam olarak uygun bir anlam taşımaktadır. Saygı ve sevgi duymak anlamına gelen nergis çiçeği hayatımız içinde büyük bir yer kaplamaktadır. Maneviyatı yüksek olan bu çiçek için sevdiklerinize hediye etmeyi düşünebilir ve aramızdaki bağın manevi değerini güçlendirmek için nergis çiçeğini hediye edebilirsiniz. Nergis çiçeği anlama bakımı ve özellikleri detaylarını inceledikten sonra sitemizi ziyaret ederek çiçek ve bitkiler hakkında bilgiye erişebilir ve istediğiniz çiçeğin siparişini oluşturabilirsiniz.

Nergis Çiçeği Özellikleri

Bakımını üstleneceğiniz çiçek hangi çiçek olursa olsun özelliklerini bilmeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Çünkü her çiçek kendine özgü özellikler barındırmaktadır. Bu özellikler de farklı bakım gerektirmektedir. Şimdi gelin nergis çiçeği özellikleri neler öğrenerek bakımını çok daha doğru bir şekilde ele alalım. 

  • Soğanlı bir bitki olan nergis çiçeğinin soğanlarını tekrar kullanabilmek için bir sene dinlendirmek gerekmektedir. Aksi halde verim alamayacağınız için bitkinizin gelişimi gerçekleşmeyecektir.
  • İlk bahar aylarında çiçek açan nergis çiçeği baharı müjdeleyen çiçekler arasındadır.
  • Nergis çiçeğinin soğanları zehirlidir. Bu yüzden dikkat edilmesi gerekir.
  • Taç yapraklı bir bitki olan nergis çiçeği yapraklarını soğan kısmından çıkarmaktadır.
  • Nergis çiçeği 6 tane taş yaprağa sahiptir.
  • Kesme çiçek sektöründe yer almaktadır.
  • Taç yaprakları sarı veya beyaz karışımlı bir şekilde oluşmaktadır.
  • Nergis çiçeği sarı ve beyaz renktedir. Saygı ve sevgi anlamlarına gelen sarı nergis çiçeği saygınızı ve sevginizi belli etmek istediğiniz kişilere hediye edebilirsiniz.  
  • Nergis çiçeğinin yeterli bakımı gerçekleştiğinde boyu 20 cm ile 80 cm arasında uzayabilir.
  • Nergis çiçeğinin her dalında birden fazla çiçeği bulunabilir. 
  • Dinlenme zamanına giren bir çiçektir nergis. 

nergis çiçeği

Nergis Çiçeği Bakımı

Nergis çiçeği anlamı bakımı ve özellikleri noktasında bakımı oldukça önemlidir. Bakımı bilindiği takdirde düzenli yapıldığı takdirde gelişimi gerçekleşmektedir. Aşağıda nergis çiçeği bakımı neler tüm detaylarıyla listeledik.

  • Nergis çiçeği bakımında ışık önemli bir ayrıntıdır. Direkt gün ışığı yerine dolaylı ışık seven nergis çiçeğini konumlandırırken rahat bir şekilde güneş alabileceği bir yerde konumlandırmanız gerekmektedir.
  • Bakımı eksiksiz yapıldığı takdirde mart ayında çiçek açmaktadır.
  • Kendilerini yapraklarından yenileyen nergis çiçeği çiçek açtıktan sonra yapraklarının büyümesine ve gelişmesine izin verilmelidir. Daha sonra da ölen yapraklarla çiçek soğanı aslında kendini yenilemektedir. Bu yüzden bu yenileme sürecinin gerçekleşmesine izin verilmelidir. Yaprakları tam ölmeden koparırsanız eğer çiçeği soğanına zarar vermiş olursunuz.
  • Aşırı sulama çiçeğinize zarar vereceği için sulamaya ekstra dikkat edilmelidir. Toprak nemli olacak şekilde sulama yapılmalıdır.
  • Aşırı sulamaya karşı da suyu iyi süzdüren topraklar tercih edilmelidir. Bu yüzden drenaj tercih etmelisiniz.
  • Toprak seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise zengin, nemli, kumlu ve tinli topraklar tercih etmelisiniz. 
  • Nergis çiçekleri ufak boyuttaki çiçek sepeti içerisinde oldukça dekoratif bir hava yaratmaktadır.

Nergis Çiçeği Fiyatı Nedir?

Nergis çiçeği sezonluk bir çiçek olduğu için yaz ve kış dönemlerinde fiyatları değişmektedir. Yaz aylarında ülkemizde yetişen nergis çiçeği 50-90tl arasında fiyatlanırken kış aylarında yurtdışından gelen nergis çiçekleri 150-200tl arasında değişmektedir.