bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

ZAMİA BİTKİSİ BAKIMI NASIL OLMALI?


Filtrele ve Sırala

Zamia, farklı yaşam alanlarına hızlı uyum sağlaması ve güçlü yapraklarıyla son yıllarda popülerlik kazanan iç mekan bitkileri arasındadır. Neredeyse tüm ışık koşullarına uyum gösteren ve su ihtiyacını yumru köklerinde depolayan zamia bitkisi bakımı en kolay bitkiler arasında ilk sırada yer alıyor. Zamia bitkisinin bakım ihtiyaçlarına beraber göz atalım.

 

 

Gün ışığı: Uzun saatler güneş ışığına maruz kalması yapraklarına zarar verecektir. Yarı gölge, gölge, aydınlık ve benzeri tüm ışık koşullarına uyum gösterir.

Sulama: Sulamdan önce toprağının mutlaka tamamen kuruduğuna emin olun. Eğer zamia bitkisinin bulunduğu ortam fazla gün ışığı alıyorsa su ihtiyacı daha fazla olacaktır. Az güneş ışığı alan ortamlarda sulama ihtiyacı daha az olacaktır.

Nem: Aşırı nemli ortamları sevmez. Ev ve ofis sıcaklığı idealdir.

Zamia bitkisi “Bakımı en kolay bitkiler” kategorisinde yer almaktadır. Zamia bitkisinin yapraklarını düzenli aralıklarla nemli bir bez yardımı ile silmeniz bitkinizin daha rahat nefes almasını sağlayacak gelişimini hızlandıracaktır.

Zamia bitkimin yaprakları büzüşüyor?

Bitkinizin sulamaya ihtiyacı olduğununa işaret eder. Sulama sıklığını arttırmalısınız. 

Zamia bitkimin yaprakları sararıyor ve yumuşuyor?

Çok fazla sulandığına işaret eder. Daha az sulamanız önerilir.

Zamia bitkimin yapraklarında kahverengi lekeler oluşuyor?

Ortamdaki nem miktarının yeterli olmadığına işaret eder. Aralıklarla fıs fıs yardımı ile nem takviyesi yapmanız önerilir.

Zamia bitkinizin senede 1 defa saksısını değiştirmeniz gelişimini olumlu yönde destekleyecektir. Sararan ve solan yapraklarını temiz bir makas yardımı ile kesmeniz gelişimini olumlu yönde etkileyecektir. 

Zamia bitkisi ne anlama geliyor?

Zamia bitkisi sonsuz sevgi ve huzuru temsil eder. Her daim yeşil kalan yapraklarıyla iç mekan dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilir. Zamia bitkisi aynı zamanda zeze çiçeği olarakta adlandırılır.

Zamia bitkinizi dilerseniz çiçek sepeti içerisinde dilerseniz Heryerbitkinin 5 farklı ikonik çömlek saksısı içerisinde satın alabilirsiniz.