bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

SOLMAYAN GÜL NEDİR? NASIL BAKILIR?


Filtrele ve Sırala

Solmayan gül nedir ve nasıl bakılır sorusu oldukça uzun zamandır merak edilmektedir. Klasik ama bir o kadar etkileyici olan kırmızı güllerin hissettirdiği etki asla azalmamıştır. Sevdiklerimizden hediye alacağımız gül aranjmanları bizleri her daim fazlasıyla mutlu edecektir. Fakat sevdiklerimizden aldığımız güllerin hiç solmamasını, aynı canlılıkta kalmasını isteriz. İşte tam bu esnada solmayan gül çeşitleriyle sevdiklerinize unutulmaz hediyeler verebilirsiniz. Artık endişe etmenize gerek kalmadan solmayan güller ile tanışabilirsiniz. Özel yöntemler kullanılarak elde edilen solmayan güller, önemli bir bakım aşamasından geçmektedir. Çeşitlerine göre ömürleri değişiklik gösterse de ortalama 2 yıl boyunca canlılığını koruyarak sizlere eşlik ederler. Solmayan güller sayesinde sevdiklerinize uzun zaman eşlik edebilecek hediye verebilir ve onları bu zarif hareketiniz ile büyüleyebilirsiniz. Özel bir şekilde muhafaza edildiği için de normal çiçekler gibi bakıma ihtiyaç duymaz. Solmayan gülleriniz için ekstra dikkat etmeniz gereken farklı durumlar bulunur. Şimdi gelin beraber solmayan güllerinizi nasıl koruyacağınızı detaylarıyla inceleyelim.

Solmayan Gül Nedir?

Solmayan gül taze kesilen güllerin belirli kimyasal aşamalardan geçirilerek ilk günkü tazeliğini koruyacak hale getirilmesidir. Solmayan güller en az 2 yıl boyunca ilk günkğ tazeliğini korumaktadır.

Solmayan gül bakımı nasıl yapılır yazımızda hangi başlıklara değindik onları listeyelim:

  • Solmayan güllerinizi su ile temas ettirmeyin
  • Solmayan gülleriniz ile fiziksel temastan kaçının
  • Solmayan güllerinizi güneş ışığından koruyun

Solmayan güllerinizi su ile temas ettirmeyin

Normal çiçekleriniz gibi belirli aralıklarla su isteyen çiçeklerden olmadığı için su ile temasta istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Çünkü solmayan güller özel bir yöntemle hazırlanarak canlılığını uzun süre koruyabilmektedir. Bu yüzden su ile temasına gerek kalmamaktadır. Su ile temasında mümkünse sudan arındırmanız gerekerek bulunduğu yeri değiştirebilirsiniz. Tabi bu kesin bir çözüm olmadığından ekstra dikkat etmeniz gerektiğini de söylemeliyiz. Bunun yanı sıra, sizde çoğumuz gibi gülün geçirdiği aşamaları gözlemlemek ve müthiş kokusunu koklamaktan zevk alanlardansanız sizi gül buketlerinden oluşan tasarım çiçekler ile tanıştıralım.

kırmızı güllerden oluşan tasarım çiçek buketi

Solmayan güllerinizi fiziksel temastan kaçının 

Çiçeklerinize uyguladığınız fiziksel temas sadece solmayan güller için uygun görülmemektedir. Çoğu çiçek elle teması sevmemektedir. Yapraklarını, çiçekleri dökebilir ya da kuruma gözlemlenebilir. Normal çiçekler için bile uygun görülmeyen elle temas solmayan güller için de geçerlidir. Solmayan güller farklı bir yapıya sahip olduğu için bu tarz temaslar özel yapısını bozabilmektedir. Yapısı bozulan solmayan gülleriniz daha kısa sürede bozularak sizlere veda edebilir. Eminim ki bu durumu hiçbirimiz istemeyiz.

Solmayan güllerinizi güneş ışığından koruyun 

Çiçek bakımında güneş ışığı ve doğru konumlandırma yapmak gelişimi için büyük önem taşımaktadır. Çünkü her çiçeğin güneş isteği farklıdır. Ne kadar doğrudan güneşi sevse de çiçeğiniz uzun süre güneş ışığına maruz kaldığında istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Aynı durum solmayan gülleriniz için de geçerlidir.  Çiçek aranjmanları ve solmayan güller direkt gün ışığından hoşlanmazlar. Solmayan gülünüzü daha uzun süre bozulmadan korumak için serin ve doğrudan gün ışığı almadığı bir odada konumlandırmalısınız. Uzun süre canlılığını koruyabilmesi ve sizlerle olabilmesi için doğru konumlandırma yapmanız gerekmektedir. Doğrudan güneş ışığı alan bir yere bırakmamanız önerilmektedir. Solmayan güllerinizi ışık almayan gölge bir alanda muhafaza ederseniz canlılığını uzun süre koruyacaktır. Son olarakta sıklıkla karşılaştığımız "solmayan gül gerçek mi?" sorusuna yanıt verelim. Solmayan güller, gerçek güllerin özel kurutma yöntemlerinden geçerek tazeliğini yıllar boyu koruduğu gerçek güllerdir.

Sevginin göstergesi olan çiçekler sevdiklerimizi mutlu etmek için hep ilk tercihimiz olmuştur. İşte tam da bu yüzden anlamı oldukça fazladır. Solmayan güller, çiçek buketleri, vazgeçilmez orkideler ve birbirinden güzel tasarım çiçekleri sevdiklerinize ulaşmak için sizleri beklemektedir.