bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Papatya Falının Hikayesi Nedir?


Filtrele ve Sırala

Papatya falının hikayesi aslında her papatya gördüğümüzde yapraklarını teker teker koparmamızla doğru orantılıdır. Zaten papatya dediğimizde de aklımıza ilk gelen şey değil midir “seviyor, sevmiyor” kelimeleri. Peki nedir bu papatya falının hikayesi? 

Farklı kültürlerde, farklı çeşitleri ve anlamları olan papatyaların ülkemizde de yeri ve önemi çok önemlidir. Tasarım çiçeklerin olmazsa olmazı papatyalar, hikayesi ilede oldukça dikkat çekmektedir. Kimi zaman güzel bir buketin parçası olan papatyalar kimi zaman da bahçelerimizi süslemektedir. Kırların da vazgeçilmez çiçeklerinden olan papatyalar platonik aşklarımızın başlangıcıdır. Eminim hepimiz en az bir kere “seviyor, sevmiyor” falını uygulamışızdır. 

Peki uyguladığımız bu papatya falının hikayesi nedir hiç merak ettiniz mi? Neren günümüze kadar ulaşmıştır? İşte bu yazımızda papatya falının hikayesi ve diğer tüm detaylarını sizlere aktaracağız. 

Papatya Falının Gerçek Hikayesi

Dillerden dillere dolaşan papatya falının hikayesi eminim hepimiz merak etmişizdir. Bir gün güzel mi güzel bir kelebek, kozasından çıkarak 3 günlük ömrünü geçirmek için dağ bayır uçmaya başlamış. Doğanın canlı renklerine kanadındaki büyüleyici renkler karışarak ihtişamlı ihtişamlı gezinmektedir. Salına salına gezinen kelebeğin dikkatini güzeller güzeli bir papatya dikkatini çekmiş. Aynı şekilde papatyanın da kelebek dikkatini çekmiş.

Papatyanın güzelliğinden oldukça etkilenen kelebek yanından ayrılmayarak beraber vakit geçirmeye başlamışlar. Durmadan şarkılar söylemiş, beraber güneşin doğuşunu, batışını izleyerek çok güzel vakit geçirmişler. Tabi 3 gün çabucak geçmiş ve kelebek ile papatya birbirlerine henüz açılamamışlar. Veda vakti geldiğinde ise birbirlerine olan duygularını söylemek için son anı beklemişler. 

Tabi saatler geçtikçe kelebeğin durumu iyice kötüye gitmiş ve veda sözcüklerini sıralamaya başlamış. 3 günlük ömrü olduğunu bu 3 günlük ömürde bir kelebeğin geçirebileceği en güzel ömrü onun yanında geçirdiğini söylemiş papatyaya. Son nefesini verirken “Seni seviyorum...” demiş. Papatya bu sözler karşısında o kadar üzülmüş ve şaşkınlık içerisine girmiş ki sadece “Ben de…” diyebilmiş.  

Bu üzüntülü sondan sonra da papatya yapraklarını tek tek dökmüş. Her döktüğü yaprakta ise “seviyormuş…” diye sayıklayan papatyanın bu hikayesi de günümüze kadar gelmiş. İşte bu öyküden sonra papatya falının hikayesi yayılmaya başlamış. Herkes sevilip sevilmediğini papatyalara sormuş ve bu hikâyeyi günümüze kadar taşımış. Yapraklar koparıldıkça ve her seviyor çıkmasıyla halen daha mutlu etmektedir. 

Hayatımızda sevginin gücü her şekilde her yerde kendini göstermektedir. Bu kimi zaman bir bitki kimi zaman bir çocuk olabilmektedir. Konu sevgi olduğu takdirde hikayeler de böyle günümüze kadar gelmekte ve birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu hikâyeyi devam ettirmek adına sevdiğinize güzel bir çiçek buketi hediye ederek gününü güzelleştirebilirsiniz. Not olarak da papatya falı bakmayı unutmamasını da belirtirseniz her “seviyor” çıkmasında onu ekstra mutlu edeceksinizdir. 

Sevginin en güzel göstergelerinden biri olan diğer çiçeklere de göz atmak isterseniz heryerbitki.com sitemizden inceleyebilirsiniz ve sevdiklerinizi mutlu etmek için tercihler yapabilirsiniz.

Ek olarak en çok merak edilen soruları cevaplandırdık.

Papatya falı doğru mudur?

Papatya falının doğru olup olmadığı bilinmemektedir. 

Papatya falı nasıl bakılır?

Papatya falı, papatyanın yapraklarinin bir olumlu bir olumsuz dilek ile sayilarak kopartilmasi ile elde kalan son yapraga gore dilegin gercek olup olmayacağına işaret eder.