bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

KALADYUM BAKIMI NASIL YAPILIR?


Filtrele ve Sırala

Kaladyumlar nadir bulunan iç mekan bitkileridir. Kaladyum çiçeği, beyaz, pembe ve kırmızı renklerin eşsiz kombinasyonundan oluşan, her biri sanki fırça darbeleriyle boyanmış birbirinden güzel yapraklarıyla en çok tercih edilen saksı çiçeklerinin başında geliyor. Kökeni Güney Amerika olan kaladyum bitkisi ev ve ofis dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilir. Nadir bulunan türlerden olması nedeniyle koleksiyoncuların vazgeçilmez bitkileri arasında yer almaktadır.

 

 

Kaladyum Bakımı Nasıl Yapılır?

Kaladyumlar tropikal orman bitkileridir. Bu nedenle yüksek nem ve sıcaklığa ihtiyaç duymaktadır. İç mekand a kaladyum bakarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kaladyum bitkisinin yeteri kadar nem almasıdır. 18 derece ve altındaki sıcaklıklarda gelişim göstermeyecektir. Yaz ve ilkbahar aylarında bitkiniz hızlı gelişim gösterecektir.

 

  1. Su: Toprağını ölçülü derece nemli bırakmalısınız. Sulama arasında toprağın tamamen kurumasına izin vermeyin. Bitkiniz sulama suyuna karşı çok hassastır. Sağlıklı gelişmi için içme suyu kullanmanız önerilir. Sulamanın ardından fazla suyunu köklerinden dışarı atığına emin olmalısınız. Köklerdeki biriken su bitkinizin çürümesine neden olacaktır.
  2. Işık: Direkt gün ışığı hassas yapraklarına zarar verir. Direkt gün ışığı almadığı, cam kenarından uzak yarı gölge alanları sever.
  3. Nem: Kaladyumlar yüksek nemli ortamlarda hızlı gelişim gösterirler. Diğer bitkiler ile bir arada bulunmaları kendi nemli ortamlarını yaratmaları için onlara fırsat verir.
  4. Besin: Kaladyum bitkisi besin takviyesine ihtiyaç duymaz. Yanlış ve fazla besin takviyesi uygulaması eşsiz güzellikteki yapraklarına zarar verecektir.

 

Kaladyum bitkisi nasıl çoğaltılır?

Kaladyum bitkisi yumru kök yapısına sahiptir. Kış aylarına girerken topraktaki yumru kökleri ayırıp yeni bir saksıya ekerek kaladyum bitkinizi çoğaltabilirsiniz.

 

Kaladyum bitkisi hakkında ekstra bilgiler:

 

  • Kaladyum yaprakları doğru bakım koşulları altında 35-40 cm boylarına kadar ulaşabilmektedir.
  • Kaladyum bitkisi kış aylarında uykuya geçecektir. Kış dönemi boyunca güçsüz yapraklarını budayarak kaladyumu yaz sezonu için hazırlayabilirsiniz.
  • Kaladyum bitkisinin soğuk ortamlara töleransı yoktur.

 

Kaladyum Çeşitleri Nelerdir?

Kaladyum bitkisinin 25+ fazla türü bulunmaktadır. En çok bilinen 6 kaladyum çeşidini sizin için sıraladık.

Caladium Red Flash

Caladium Pure White

Caladium White Queen

Caladium Carolyn

Caladium Strawberry

Caladium Bicolor

 

Kaladyum bitkisini dilerseniz çiçek sepeti içerisinde dilerseniz 5 farklı çömlek saksı içerisinde satın alabilirsiniz.

 

Kaladyum satın al