bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Çuha Çiçeğinin Bakımı Nasıl Olmalı?


Filtrele ve Sırala

Çuha çiçeğinin bakımı doğru bakım koşullarının bilinmesi ile oldukça kolaydır. Saksı tercihi, sulama sıklığı ve nem ihtiyacı gibi bilgileri öğrenerek çuha çiçeğinizi uzun yıllar aynı tazelikte koruyabilirsiniz. Görüntüsü ile dikkatleri üzerine çeken çuha çiçeği faydalarıyla da sağlığınıza çeşitli katkılar sağlamaktadır. Tabi durum böyle olunca çiçek severler ve çuha çiçeğine sahip olanlar tarafından Çuha çiçeği bakımı nasıl olmalı sorusu merak edilmektedir. Sonbaharın yaklaşmasıyla beraber bu havalarda bakımını yapabileceğiniz çuha çiçeğinin tahmin ettiğinizden de kolay bir bakımı vardır.

Doğada birçok çeşide ve renge sahip olan çuha çiçeğini sevdiklerinize hediye edebilir ve onları bu güzel bitki ile mutlu edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sitemize göz atmanız ve sevdikleriniz için uygun hediye çiçekleri seçmek.

renkli çuha çiçekleri

Çuha Çiçeği Nedir?

Çuha çiçeği bakımı nasıl olmalı sorusuna cevap vermeden önce Çuha çiçeği nedir? sorusuna cevap vererek önce bitkimizi tanıyalım. Soğuk hava koşullarına uyum sağlamasıyla bilinen çuha çiçeği sonbaharın yaklaşmasıyla beraber tercih edebileceğiniz bir bitkidir. Çuha bitkisinin çiçekleri genelde sarı rengiyle karşımıza çıksa da birçok farklı renkte çiçek açabilir. Çok yıllık bir bitki olan çuha çiçeğinin boyu ortalama 20 – 25 santimetrelere kadar uzayabilmektedir.

Uygun koşulları sağladığınız takdirde evinizde saksı içerisinde de kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Yapmanız gereken bakımı hakkında tüm detaylara dikkat edip sağlıklı bir gelişim göstermesini sağlamak olacaktır. Güzel görüntüsünün yanı sıra bitki çayı ve yağı olarak kullanılan çuha çiçeğinin de birçok faydası bulunmaktadır.

Çuha Çiçeğinin Bakımı Nasıl Olmalı?

  • Çiçek severler tarafından merak edilen çuha çiçeğinin bakımı nasıl olmalı sorusunu detaylarıyla ele aldık. İster parklarda, bahçelerde yetiştirin, isterseniz de saksı içerisinde evinizin salonunda yetiştirin fark etmeksizin çuha çiçeğinin bir takım bakım detaylarına ihtiyacı bulunmaktadır. Öncelikle çuha çiçeğini evde saksı içerisinde yetiştirecekseniz saksı tercihini doğru seçmeniz gerekecektir. Çok yıllık bir bitki olan çuha çiçeğinin saksını ne küçük ne de büyük tercih etmemelisiniz. Aksi halde gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir.
  • Saksı tercihini doğru bir şekilde yaptıktan sonra doğru konumlandırmanız çuha çiçeğinin bakımı nasıl olmalı sorusunun en net cevabıdır. Çünkü çuha çiçeği yarı gölgeli alanda durmayı tercih edecektir. Direkt olarak güneş ışığına maruz kalındığında çuha çiçeği solarak istenmeyen sonuçlar gösterecektir. Direkt güneşten korumanız gerektiği gibi şiddetli rüzgârdan da korumanız gerekecektir.
  • Toprağı için torf bakımından zengin ve mineralli bir toprak tercih edebilirsiniz. Böylelikle çuha bitkiniz çok daha sağlıklı bir şekilde gelişerek büyüyecektir.
  • Her bitki de olduğu gibi çuha bitkisinde de bakımın en önemli noktası sulamadır. Yaz aylarında sulamanız haftada 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 sulama yapabilirsiniz. Sulama düzeyi dengeli ve düzenli bir şekilde devam etmeli ve fazla sulama yapmaktan kaçınmalıdır. Sulama yapmadan önce toprağını kontrol edebilir toprak kuruduktan sonra sulama yapabilirsiniz.
  • Yılda bir kez de saksı değişimi yapabilir ve normalden bir boy büyük saksı tercih ederek bitkinizin büyümesini göz önünde bulundurarak bir saksı tercihi ile değişimini gerçekleştirebilirsiniz.

Çuha çiçeği, saksı çiçekleri, çiçek buketleri ve daha bir çok çeşit çiçeğe Heryerbitki kalitesiyle sahip olup, sevdiklerinize göndermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.