bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

ÇİN HERDEM YEŞİLİ BAKIMI VE ÖZELLİKLERİ NEDİR?


Filtrele ve Sırala

Çin herdem yeşili bakımı ve özellikleri çiçek severler tarafından oldukça merak edilmektedir. Görüntüsüyle ve güzelliğiyle dikkatleri üzerine çin herdem yeşili bitkisi her dönem ev ve iş yerlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Saksı çiçekleri içerisinde oldukça beğenilen Çin herdem yeşilini sevdiklerinizi mutlu etmek için tercih edebilirsiniz.

Çoğu ev bitkisi, bakımı zor olarak bilinse de, Çin herdem yeşili için çok az bir çaba ile oldukça güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Çin herdem yeşili bakımı ve Çin herdem yeşili özellikleri sorularını detaylarıyla sizler için ele aldık. Bu yazımızda neleri ele alacağımızı birlikte inceleyelim.

·Çin Herdem Yeşili(Aglaonema) Bakımı Nasıl Olmalı?

·Çin Herdem Yeşili(Aglaonema) Özellikleri Nelerdir?

TERRACOTTA SAKSIDA ÇİN HERDEM YEŞİLİ BİTKİSİ

Çin Herdem Yeşili(Aglaonema) Bakımı Nasıl Olmalı?

ØÇin herdem yeşili bakımı için bilmeniz gereken birkaç detay bulunmaktadır. Her çiçek gibi düzenli bakımı yapıldığında sağlıklı gelişimini sağlayacaktır. Çin herdem yeşilini evlerinizde, ofislerinizde yetiştirebilirsiniz.  Tabi Çin herdem yeşili bakımını iyi bir şekilde bilmeniz gerekmektedir. 

ØÇin herdem yeşili bakımında gübre en önemli detaydır. Toprağın yeterli besin alabilmesi ve gelişim göstermesi için ek bir besin takviyesi istemektedir. Bunun için de suda çözünebilen gübreleri kullanabilirsiniz. Yılda bir iki kere gübre desteği vererek, bitkinizin sağlıklı büyümesini ve gelişmesine yardımcı olacaktır.

ØGüneşi seven Çin herdem yeşili ortalama 18 – 23 derece oda sıcaklıklarında sağlıklı gelişim gösterecektir. Çok soğuk ortamlarda bulunmamalıdır. Yarı gölge ya da iyi ışıklı ortamları tercih etmeniz gerekmektedir. 

ØSulama işlemini soğuk havalarda haftada bir kez yapılmalıdır. Sıcak havalarda suya daha fazla ihtiyaç duyduğu için bu miktar daha fazla artacaktır. 

ØBudama işlemi ise dikkat isteyen bir durumdur. Çin herdem yeşili bitkisi çok çabuk büyüme gösterip uzamaya başladığında hemen budama yapmanız gerekmektedir. Tazeliğini ve kuruyan dallarının temizliği için budama işlemi aksamamalıdır. 

ØÇin herdem yeşili yaprakları oldukça tozlanan bir bitkidir. Bu toz birikmesini en aza indirebilmek için düzenli aralıklarla yumuşak ve nemli bir bezle tozunu alabilirsiniz. Ya da ara sıra sprey yardımıyla yapraklarını ıslatarak kendi halinde kurumaya bırakmanız da tozunu almak için yeterli olacaktır. 

ØÇin herdem yeşili bitkisinin saksısını değiştirmek için baharın gelmesini bekleyebilir ve gerekli toprak gübrelemesini de bu sırada yapabilirsiniz. 

Çin Herdem Yeşili(Aglaonema) Özellikleri

ØÇin herdem yeşili bitkisini sevdiklerinize hediye gönderdiğinizde ilk olarak özelliklerini merak ederiz. Özelliklerini bilmek isteriz ki baktığımız, beslediğimiz bitki hakkında yeterli bilgiye sahip olalım. 

ØÇin herdem yeşili çiçeğinin en belirgin özelliği son derece kolay büyümesidir. Bu nedenle “bakımı en kolay bitkiler” arasında ilk sırada yer alır.

ØSaksı çiçekleri arasında bulunan Çin herdem yeşilini ofislerinizde, evlerinizde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Diğer saksı çiçekleri, ofis bitkileri ve çok daha fazlası için sitemize göz atabilirsiniz. 

ØOldukça uyumlu bir bitkidir. Sağlam ve adaptasyon süreci kolaydır. 

ØÇiçeklerin çoğu desenli ve zengin yeşil yapraklara sahip bir bitkidir.

ØAyrıca bakımı düzenli yapıldığında zambak bitkisine benzer çiçekler açmaktadır. 

ØHızlı büyüme gösterdiği için sürekli saksı değişimi istemektedir.