bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

BABALARA HANGİ ÇİÇEK ALINIR?


Filtrele ve Sırala

Babalara çiçek mi alınır? Diyenlere kulaklarınızı kapatabilirsiniz. Çünkü çiçek hediye etmenin herhangi bir cinsiyeti yoktur. Peki ama babalara alınabilecek çiçekler nelerdir? Babalar günü yaklaştıkça hepimizi bir telaş ve sevinç kaplamaktadır. Çünkü babalarımıza olan sevgimizi gösterdiğimiz ve bu özel günde mutlu etmek için uğraştığımız ekstra bir gündür. Tabi sevginizi göstermeniz için özel bir güne gerek yok bunu her gün yapabilirsiniz ama bu günlerde de ekstra hatırlayıp özen göstererek onları mutlu edebilirsiniz. Unutmayın ki babalara her çiçek alınır herhangi bir sınırlandırma yoktur. Bizler en çok tercih edilen çiçekleri listeledik. Yazıya geçmeden önce yazımızda yer alan çiçeklere göz atalım:

  1. Paşa Kılıcı
  2. Zamia
  3. Bonsai
  4. Kaktüs Sukulent
  5. Monstera
  6. Starliçe
  7. Zeytin Ağacı

Paşa kılıcı

Kadınları mutlu ettiği kadar babaları da mutlu edecek bir çiçektir. Aslında çiçekler herkesi mutlu eder. Bu kalıbı aştıktan sonra babalara alınabilecek çiçekler arasında olan paşa kılıcına biraz değinelim. Bakımı oldukça kolay olan bu bitkinin hava temizleme özelliği vardır. Oksijen salgılayarak karbondioksiti kendine depolar. Bu özelliğinden dolayı çalışma odalarına, yatak odalarına ve ofislere oldukça yakışan bir çiçektir. Babanıza paşa kılıcı almak istiyorsanız sitemizdeki paşa kılıcı çeşitlerine bir göz gezdirmenizi tavsiye ederiz. 

Zamia

Sonsuz sevgiyi ve huzuru simgeleyen zamia bitkisi sonsuzluk bitkisi olarak bilinmektedir. Babanıza olan sevginizi göstermek için oldukça doğru bir seçenek olan bu bitki ofis ve iç mekân ortamlarında oldukça tercih edilen bir bitkidir. Babanızın iş hayatındaki stresini almak ve bulunduğu ortama huzur katmak istiyorsanız doğru bir çiçek hediye olacaktır.

Bonsai

Şekliyle dikkatleri üzerine çeken bonsai bitkisinin babanızın da oldukça dikkatini çekeceğine emin olabilirsiniz. Fakat bu bitki biraz daha özen isteyen bir bitkidir. Bitkinin bulunduğu ortamın hava alması ve şeklini koruyabilmesi için düzenli aralıklarla budama yapılması gerekmektedir. Bulunduğu ortamdaki stresi azaltan bonsai bitki de babalara alınabilecek çiçekler arasındadır. 

Kaktüs Sukulent

Kaktüs sukulentleri şüphesiz ki bakımı en kolay olan bitkilerdendir. Direkt gün ışığı almadığı bir ortamda aydınlık mekanları severler. Ortalama günde bir sulama istemektedir. Ayrıca kuru havaya karşı da dayanıklılık gösterir ve uzun süre yaşarlar. Babalarınıza hediye çiçek alırken tercihleriniz arasında olabilecek bir bitkidir.

Monstera

Pozitif enerji yaydığına inanılan monstera bitkisinin bakımı oldukça kolaydır. Gün ışığında çok daha hızlı gelişim gösteren bu bitkiyi babanıza hediye edebilirsiniz. Bakımının kolay olması ve yarı gölge alanlarda gelişim gösterebilmesinden dolayı tercih edilen bir bitkidir.

Starliçe 

Babalara alınabilecek çiçekler listemizde bulunan starliçe bitkisi göz alıcı güzelliği ile herkesi kendine büyülemektedir. Uzun süre direkt güneş ışığında maruz bırakmamaya özen göstermelisiniz.

Zeytin Ağacı

Dostluk ve huzurun sembolü olarak bilinen zeytin ağacını babanıza hediye çiçek ararken tercih edebilirsiniz. Bakımının basit olması ve ofis ortamlarına şıklık katılmasıyla oldukça tercih edilmektedir.

Üstelik babanız için seçtiğiniz çiçeği İstanbul çiçek siparişi hizmetimiz ile aynı gün teslimat fırsatıyla sipariş verebilirsiniz. Diğer tüm illerimiz için aynı gün kargo fırsatıyla kolayca sipariş oluşturabilirsiniz.