bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

ZEYTİN AĞACI ANLAMI, BAKIMI VE İHTİYAÇLARI NELERDİR?


Filtrele ve Sırala

Zeytin ağacı geçmişten günümüze refah ve bolluğun sembolü olarak görülmektedir. Zeytin ağacının bir diğer önemli özelliği ise ölmesinin çok zor olmasıdır. Kökleri bir defa toprağa tutunduktan sonra öldüğünü düşündüğünüz zamanlarda bile yeniden yeşerebilir. İç mekan ve dış mekanlarda sıklıkla tercih edilen zeytin ağacının bakım gereksinimlerine beraber göz atalım.

 

Zeytin ağacının bakım ihtiyaçları nelerdir? 

 

  • Büyüme ve gelişim göstermesi için direkt gün ışığına ihtiyaç duyar. Gölge alanlarda gelişim göstermez.
  • İç ve dış mekanda yaşayabilen zeytin ağaçları oda sıcaklığına ihtiyaç duyar.Akdeniz iklimi bitkisi olduğu için soğuk ortamlarda yapraklarını dökecek. Gelişimi yavaşlayacaktır.
  • Doğru bakım koşulları altında 2 metre üzeri yüksekliğe ulaşabilen zeytin ağaçlarının şeklini budama ile koruyabilirsiniz.
  • Sulama zamanları arasında toprağının kurumasına izin vermelisiniz. Yapraklarını nemlendirmeye ihtiyaç duymaz.

 

Zeytin ağacı bakımında bilinmesi gereken 4 önemli madde:

 

  1. Yapraklarının cam yüzeyine değmesine izin vermeyin. Direkt gün ışığı almayı seven zeytin ağaçlarının yaprakları camdan yansıyan güneş ışığı ile zarar görebilir. Bu nedenle yapraklarının camın yüzeyine değmesine izin vermeyin.
  2. Bonzai ağaçlarında olduğu gibi, doğru budama teknikleri ile bitkinizi istediğiniz forma kavuşturabilirsiniz.
  3. Gövde ve yapraklarında bitki biti oluşumunu engelleyin. Uzun yıllar yaşayan bu güzel bitkinin tek düşmanı böcekler. Nemli bez yardımı ile bitkinizin yapraklarını düzenli aralıklarla silerek böcek oluşumunu engelleyebilirsiniz.
  4. Düzenli aralıklar ile saksısını yenileyin. Bitkiniz özellikle yaz aylarında çok hızlı gelişim göstereceği için 3-6 ayda 1 defa büyük boy saksıya geçirmeniz gelişimini olumlu yönde etkileyecektir.

 

Saksı çiçekleri içerisinde anlamı ve uzun yıllar yaşaması ile öne çıkan zeytin ağaçlarını Heryerbitki kalitesiyle güvenle ve kolayca sipariş verebilirsiniz.

Orta boy zeytin ağacı satın al

 

Büyük boy zeytin ağacı satın al