bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

YUKA ÇİÇEĞİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR?


Filtrele ve Sırala

Yuka çiçeği güçlü dalları ve odunsu gövdesiyle ev ve iş yeri dekorasyonlarında uzun yıllardır sıklıkla tercih ediliyor. Kolay bakımı ile yoğun hayat temposu içerisinde size uyum sağlayacak bu eşsiz bitkinin ihtiyaçlarına beraber göz atalım.

 

Yuka çiçeğinin temel ihtiyaçlarını bilmeniz ve bunları doğru bir şekilde uygulamanız halinde uzun yıllar sizinle yaşayacaktır.

 

yeşil saksı içerisinde eşsiz güzellikte yuka çiçeği

 

Yuka çiçeğinin su ihtiyacı?

Yuka çiçeğini sadece çok su vermek öldürebilir. Çok su vermek bitkinin köklerini çürütebileceği için verdiğiniz su miktarına dikkat etmelisiniz. Bitkinizin saksısında mutlaka drenaj deliği bulunmalıdır. Drenaj deliği olan saksılarda bitkiler fazla suyu köklerinde biriktirmek yerine dışarı atarak daha sağlıklı gelişmektedir. Toprağı kurudukça su vermeniz yukanızı mutlu edecektir. İlk bahar ve yaz aylarında vermiş olduğunuz su miktarını arttırabilirsiniz. Kış aylarında ise ayda 1 yada 2 kere sulamanız yeterli olacaktır. Yuka bitkisi doğal ortamında çöl koşullarına uyum sağladığı için çok fazla suya gerek duymamaktadır.

 

Yuka bitkisinin saksı değişimi?

Genellik 2 senede 1 defa mevcut saksısından bir boy büyük bir saksıya almanız yuka çiçeğinizin gelişimini olumlu yönde etkileyecektir. Yuka bitkisini düzenli aralıklarla güneş aldığı yöne doğru döndürmeniz tüm dallarının ve yapraklarının eşit boyda uzamasını sağlayacaktır.

 

Yuka bitkimi nerede konumlandırmalıyım?

Yuka bitkisi direkt güneş ışığı aldığı ortamlara iyi uyum göstersede gölge ve yarı gölge alanlarda da yaşayabilmektedir. Yaz ve ilkbahar aylarında dış mekanlarda da bakabileceğiniz yuka çiçeğinizi havanın soğumasıyla birlikte içeriye almanızı öneriyoruz. Yuka çiçeğinizi dekoratif çiçek sepeti içerisinde yada Heryerbitkinin çömlek saksıları içerisinde büyütebilirsiniz.

 

Ekstra bilgiler: Yuka çiçeğinin kökeni Amerika’dır. Havayı temizleyen bitkiler kategorisinde yer alan bu gösterişli bitkimiz uzun yıllardır en çok tercih edilen ev ve ofis bitkileri içerisinde yer almaktadır. Dünya üzerinde 40 farklı yuka çeşidi bulunmaktadır. Bitkinizin yaprakları düzenli aralıklarla nemli bir bez ile silmeniz bitkinizin oksijen alımını ve gelişimini destekleyecektir.

 

Yuka çiçeği anlamı?

Yuka çiçeği hayatta karşına çıkacak yeni şansları ve bağlılığı sembolize eder.

 

Yuka bitkisi budaması nasıl yapılır?

Yuka bitkisinin yapraklarında güçsüzleşme görüldüğü durumlarda bitki besini ile desteklemeniz bitkinizi eski sağlığına kavuşturacaktır. Eğer yapraklarında sararma meydana gelmiş ise temiz bir makas yardımı ile budama yapmanız yeni açacak olan yapraklarının daha sağlıklı bir şekilde büyümesine destek olacaktır.

 

                                2 Gövdeli Yuka çiçeği satın al