bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

VAZODA ÇİÇEK BAKIMI, DAHA UZUN ÖMÜRLÜ ÇİÇEKLER


Filtrele ve Sırala

Vazoda Çiçekler Nasıl Daha Uzun Süre Canlı Kalır?

Canlı çiçek aranjmanları satın aldığınızda ya da bu tür bir hediye size ulaştığında kafanızdaki temel soru işareti bellidir. Vazoda çiçekler nasıl daha uzun süre canlı kalır? Bu konuyu netliğe kavuşturmak ve daha başarılı bir sonuca ulaşmak adına detaylara daha yakından bir göz atabiliriz. Vazonuzda çiçekleri canlı ve dikkat çekici olması adına sizlerle paylaştığımız detaylara bir göz atmalısınız.

Turuncu gül buketi

Vazoda Çiçeklerin Ömrünü Uzatacak Öneriler

Bir çiçek hediyesini uzun süre boyunca korumak ve anlamını hatırlamak istersiniz değil mi? O halde detayları daha yakından bir incelemeniz çiçek ve buket aranjmanları konusunda kusursuz çözümlere ulaşmanız gerekir. İşte çiçeklerinizin daha uzun süre canlı kalmasını sağlayacak öneriler!

Aspirin Kullanmayı Deneyin

Vazodaki çiçek aranjmanlarını daha uzun ömürlü kılmak adına denenmiş bir yöntem olarak aspirin kullanmalısınız. Vazo içerisindeki çiçeklerinizin dibindeki suya aspirini ezerek karıştırmanız gerekmektedir. Ancak bunu yaparken aspirini iyice ezmeyi ve su ile karıştırmaya özen göstermelisiniz.

Aspirin yöntemini kullanmak istiyorsanız su ile orantılı bir şekilde aspirin kullanmalısınız. Çiçeklerinizin ömrü daha uzun olsun istiyorsanız daha fazla aspirin eklememelisiniz. Aksi takdirde karşı karşıya kalacağınız sorunlar oldukça ciddi olacaktır.

Beyazlatıcı ile Uzun Ömürlü Çiçekler

Çiçeklerinizin daha uzun ömürlü olması adına dikkat çeken seçeneklerden bir tanesi de beyazlatıcı kullanmaktır. Vazoda bulunan 1 litrelik suya 4’te 1 oranında beyazlatıcı eklemeniz oldukça değerli bir çözüm olacaktır. 1 litre suya 3 damla beyazlatıcı eklemenin de doğru bir seçenek olacağından söz edilebilir.

Sudaki bakteri oluşumunun önüne geçmek adına bu yöntemi deneyebilirken suyun daha berrak olması adına da bu yöntemi tercih edebilirsiniz. Kaliteli bir seçenek olarak tercih edebileceğiniz beyazlatıcı kullanımı gül aranjmanları konusunda kusursuzluğu ön plana çıkarır.

Bozuk Para ile Daha Uzun Ömürlü Çiçekler

İçerisinde güller ve taze çiçekler bulunan özel bir gün aranjmanı satın almışsanız güllerin daha uzun süreli yaşaması için mutlaka bozuk para yöntemini denemelisiniz. Suyun içerisine atacağınız madeni para ve bir küp şeker sayesinde suyun kalitesini arttırabileceksiniz. Çiçeklerin ihtiyaç duydukları bütün mineralleri elde etmelerini sağlamak adına değerli olan bozuk para ile alakalı çözüm odaklı seçeneklerden yararlanabileceğinizi unutmamalısınız.

Saç Spreyi ile Daha Canlı ve Taze Çiçekler

Saç spreyi ile çiçeklerinizin daha uzun süre canlı kalmasını sağlarken görsel açıdan da daha kaliteli sonuçlara imkân tanıyabilirsiniz. Bu konuda saç spreyinin etkisini kısa sürede hissedebileceksiniz. Özellikle de gül ve buket aranjmanı konusunda uzun ömürlü bir çözüme ulaşmak istiyorsanız titizliği dikkate almanız elzemdir.

Çiçek buketi hediye almış ya da evinizin daha güzel gözükmesi adına çiçek tercih etmiş olabilirsiniz. En ideal seçeneklerden yarar sağlamak adına önerilerimizi dikkate almanın sizin için etkisini bir gözden geçirmelisiniz. Birbirinden farklı yöntemler uygulayarak aynı sonuca ulaşmanın avantajını yaşayabilirsiniz.

Çiçek konusunda hassasiyetinizi ön planda tutarak bu uygulamalara başvururken farklı çözümler için de bize ulaşarak bilgi alabilirsiniz. Doğum günü çiçeği, sevgiliye çiçek, arkadaşa çiçek, yeni iş ve ofis hediyesi gibi çiçek ihtiyaçlarınızda Heryerbitki’nin her hafta yenilenen "Hediye çiçek gönder" koleksiyonuna göz atabilirsiniz. Bunun dışında daha uzun ömürlü çiçeklerden sayabileceğimiz saksı çiçeklerine göz atabilirsiniz. Seçmiş olduğunuz çiçeği 5 farklı saksı seçeneği yada çiçek sepeti içerisinde sevdiklerinize ulaştırabilirsiniz. Saksı çiçeklerinin bakımı konusunda merak ettiklerinize https://www.heryerbitki.com/blog/ sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz.