bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

TİLLANDSSİA, HAVA ÇİÇEĞİ BAKIMI VE ÖZELLİKLERİ


Filtrele ve Sırala

İlginç görünümleri, topraksız yaşamaları ve kolay bakımları ile popülerliği her geçen gün artan hava bitkilerinin bakım ihtiyaçlarını sizin için sıraladık. Hava çiçeği, hava bitkisi, tillandsia isimleriyle bilinen topraksız yaşayabilen bu canlıların temel ihtiyaçlarını bilmeniz halinde uzun yıllar sizinle yaşayacaklarını söylememiz yanlış olmaz. Hava bitkileri topraktan alacakları besinleri havadan aldıklarını biliyor muydunuz?

 

 

Hava çiçekleri, doğal ortamlarında belirli obje ya da ağaç gibi canlıların üzerinde yetişmektedir. Kolay yetişen bitkiler arasında görülselerde temel ihtiyaçlarını doğru şekilde uygulamamız durumunda size kötü sürpriz yapmaya hazırlıklı olan bu küçük sevimli canlıların temel ihtiyaçlarına beraber göz atalım.

 

Hava bitkisinin ışık ihtiyacı ne kadardır?

Hava bitkilerinin yaşamlarını sürdürmesi için en önemli faktörlerden biri ışık ihtiyaçlarını doğru bilmenizdir. Direkt gün ışığı almayan cam kenarları ve yeterli ışık alan herhangi bir odanın köşesi onlar için ideal alanlardır. Büyüme ve gelişme için ışığa ihtiyaç duyan bu canlılar gölge ve karanlık konumlarda yaşamaktan hoşlanmazlar. Hava bitkileri cam kenarı olan tüm odalarda ve nemi yüksek olan banyolarda yaşamaktan hoşlanırlar. Hava bitkileri ile birlikte banyoda yaşayacak diğer bitkileri merak ediyorsan banyo bitkileri koleksiyonumuza göz atmanı öneriyoruz.

 

Hava bitkisini kaç günde bir sulamalıyım?

Haftada en az 1 defa sulamanız hava bitkinizin sağlığı açısından önemlidir. Haftada 1 defa sulamanın dışında belirli günlerde fıs fıs yardımı ile nemlendirmeni bitkinin hızlı gelişimini için önemlidir.

 

 

Hava bitkisi nasıl sulanır?

Hava bitkilerinin su ihtiyacını karşılamak için onları su dolu bir kap içerisine 15-20 dakika boyunca yüz üstü bırakmalısınız. 15-20 dakika geçtikten sonra hava bitkinizi su dolu kap içerisinden çıkartmalısınız. İçerisinde biriken fazla suyu attığınızdan emin olmalısınız. Hava bitkisinin içerisinde fazla suyun birikmesi bitkinin çürümesine yol açacaktır.

 

Hava bitkinizi sabah erken saatlerde sulamanız önerilir. Bunun nedeni ise gün içerisinde gün ışığı alarak daha hızlı sürede kuruyacaktır.

 

Hava çiçeğinizin bulunduğu odanın temiz hava akımına sahip olduğuna emin olmalısınız. Besinlerini toprak yerine havadan alan bu canlılar temiz hava akımı alan odalarda sağlıklı büyüyecektir.

 

Hava çiçekleri havada bulunan zararlı bileşenleri kendinde hapsederek, bulunduğu odanın daha temiz bir havaya sahip olmasını sağlıyor. Temiz oksijen solumakta daha verimli ve üretken olmanızı sağlıyor.

 

Teraryumların vazgeçilmez bitkisi olan hava çiçekleri, kapalı teraryumlardan hoşlanmazlar. Kapalı teraryumlarda sınırlı sayıda oksijen bulunuduğu ve bulunan oksijeninde bitkiler arasında paylaşıldığı için kapalı teraryumlar hava bitkileri için uygun olmayacaktır. Hava çiçeklerinin sağlıklı gelişimi için hava deliği olan teraryumları tercih etmenizi öneriyoruz.

 

Hava bitkisi budanır mı?

Tüm bitkilerde olduğu gibi budama işlemi bitkilerin sağlıklı gelişimi için olmazsa olmazıdır. Yeni açacak olan yapraklarına yeterli enerjinin aktarılması için gücünü kaybeden yaprakları ve yaprak uçlarını temiz bir makas yardımı ile budamalısınız.

 

Hava bitkisi nasıl çoğaltılır?

Hava bitkisi zaman içerisinde kök bölümünden yeni yavrular verecektir. Vermiş olduğu yeni bebekler asıl bitkinin 3’te 1 boyuna ulaştığı zaman ana bitkiden ayırabilirsiniz.

 

Hava çiçeği satın almak isterseniz Heryerbitkinin hava çiçeği koleksiyonuna göz atabilir, hızlı ve kolayca sipariş verebilirsiniz.

 

Link >> https://www.heryerbitki.com/hava-bitkisi-turleri/