bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Tesbih Çiçeği Bakımı, Özellikleri ve Çoğaltılması


Filtrele ve Sırala

İnci tanesi olarak da bilinen tespih çiçeği bakımı ve özellikleri çiçek severler tarafından bir hayli merak edilmektedir. Çünkü bir çiçeğin bakımını ve özelliklerini tam olarak bilip uygulamadan sağlıklı bir gelişim göstermesi imkansızdır. Narin bir bitki olan tespih çiçeği bulunduğu ortama inci taneleriyle eşsiz bir güzellik katmaktadır. Aynı zamanda etrafına yaydığı tatlı, tarçınlı koku sayesinde güzel kokular yaymakta ve herkesi etkilemektedir. Sizler de sevdiklerinizi saksı çiçekleri ile etkilemek ve tespih çiçeğinin hoş kokusu ile büyülemek isterseniz heryerbitki.com sitemizi ziyaret ederek siparişinizi oluşturabilirsiniz. Şimdi gelin tespih çiçeği bakımı ve özellikleri neler tüm detaylarıyla inceleyelim. İncelemeye geçmeden önce yazımızın içeriğine göz atalım: 

  • Tesbih Çiçeği Özellikleri
  • Tesbih Çiçeği Bakımı
  • Tesbih Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
  • Tesbih Çiçeği Çeşitleri

Tespih Çiçeği Özellikleri

Göz kamaştıran güzelliğiyle tespih çiçeği bakımı ve özellikleri çiçek severler tarafından oldukça merak edilmektedir. Güneybatı Afrika’ya özgü bir bitki olan tespih çiçeği özellikleri aşağıdaki gibi listelenmiştir. Bakımını en iyi şekilde gerçekleştirebilmek için bir şeyin özelliklerini iyi bilmeli ve bu özelliklere göre hareket etmelisiniz. Aksi halde istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalabilir ve çiçeğiniz solabilir.

askılı tesbih çiçeği

  • Tespih çiçeği özellikleri noktasında en belirgin özelliği iç mekân bitkisi olmasıdır.
  • Direkt olarak güneşi sevmediği için gölgede çok daha verimli bir gelişim sağlar.
  • Tespih çiçeği görünümü tespih tanelerini andırdığı için bu adı almıştır.
  • Kökeni Afrika olduğu için düşük sıcaklıklara karşı da oldukça elverişlidir.
  • Tespih çiçeği yaprak dökmeyen bir bitkidir.
  • Bu çiçeğin kök sistemleri çok zayıf olduğundan dolayı saklı tercihi oldukça önemlidir. Sağlıklı bir gelişim göstermesi için geniş saksılar tercih etmeniz faydalı olacaktır.

Tespih Çiçeği Bakımı

Bir çiçeğin bakımını üstlenmek oldukça büyük bir sorumluluktur. Bitkilerin de sizler gibi bir canlı olduğunu unutmamak ve belirli ihtiyaçlarını karşılamanız gerekir. Tespih çiçeği bakımında ise dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Şimdi gelin tespih çiçeği nasıl bakılır ve özellikleri yazımızın devamını detaylarıyla inceleyelim.

kutulu tesbih çiçeği

  • Tespih çiçeği bir diğer adıyla inci tanesi olarak bilinen bitkinizin bakımı için toprağının arada bir yenilenmesi oldukça önemlidir. Ne kadar fazla bir bakım istemese de bazı detaylarını dikkat ederek çok daha verimli bir sonuç elde edebiliriz.
  • Bu güzel kokulu çiçeğin dolaylı ışığa ihtiyacı oldukça fazladır. Çiçeğiniz için uygun bir pencere kenarını tercih edebilir ve ihtiyacı olan güneşi almasını sağlayabilirsiniz. Ancak yaz sıcaklarında onları daha sık sulamanız gerektiğini unutmamalısınız.
  • Tespih çiçeği bakımı içerisinde bir diğer önemli detay ise sulama işlemidir. Bitkinizin aşırı sulamak ömrünü kısaltacaktır için oldukça dikkat etmeniz gerekir. Tespih çiçeğinin toprağı tamamen kuruduğunda sulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sulama düzeyi yaz aylarında veya soğuk kış aylarında değişkenlik gösterecektir.
  • Saksıda yetiştireceğiniz tespih çiçeği için nem düzeyi ortalama oda nemi olmalıdır. Yüksek neme ihtiyaç duymayan bu bitki için nem düzeyini ayarlamak çok da zor olmayacaktır. Tesbih çiçeğinizi çiçek sepeti içerisinde yetiştirip dekoratif bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Küçük ve çok güçlü olmayan kök sistemine sahip olan tespih çiçeği sık sık saksı değişimi yapma gereksinimi isteyecektir. Her saksı değişiminde bir boy daha büyük ve drenaj deliği olan bir saksı tercih etmeniz gerekmektedir.

Tespih Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

  • Tesbih çiçeğini çoğaltmak için temiz bir bıçak yardımı ile olgun dallarından 10-15cm arasında bir keserek nemli bir toprağa ekim yapabilirsiniz. Bitkiniz 10-15 gün içerisinde kökleriyle toprağa tutunacak ve büyümeye başlayacaktır.

Tesbih Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

  • Tesbih çiçeği çeşitleri: Kutulu tesbih çiçeği ve askılı tesbih çiçeği olarak ikiye ayrılmaktadır. Tesbih çiçeği satın almak için www.heryerbitki.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.