bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

TATİLDEYKEN BİTKİLERİMİN SAĞLIĞINI NASIL KORUYABİLİRİM?


Filtrele ve Sırala

Uzun bir yılın ardından hep hayalini kurduğunuz tatil için fırsat buldunuz. Kıyafetler, elbiseler, ayakkabılar her şey tamam.. peki ya bitkileriniz? Bu blog yazımızda tatile çıkmadan önce bitkilerinizi mutlu edecek ve geldiğinizde size kötü sürpriz yapmalarını önleyecek tavsiyelerimizi paylaşıyoruz.

 

 

  1. Bitkilerinize duş aldırın

Tatile çıkmadan önceki gün tüm bitkilerinizi küvet içine koyarak oda sıcaklığında su ile yıkayın. Köklerinden su gelene kadar sulama işlemine devam edin. Sulama işlemi bittikten sonra temiz bir bez yardımı ile yapraklarını silerek daha fazla oksijen almalarını sağlayın. Bitkilerinize duş aldırmanız onların 10-14 günlük sulama ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Dua çiçekleri, deve tabanı gibi bitkilerinizi duştan sonra aynı odada grup olarak yerleştirin. Böylece kendi nemli ortamlarını yaratmalarına fırsat sağlayacaksınız.

 

  1. Kendi kendine sulama düzeneği oluşturun

İnternetten kolayca satın alabileceğiniz toprak içerisine batan sulama kapları bulunmakta. Bu kapların amacı toprak tamamen kuruduğunda otomatik olarak bitkilerinizi yeniden sulaması. Tatilden döndüğünüzde eğer hala sulama kabı içerisinde su duruyorsa bakteri vb oluşumu önlemek için mutlaka suyu değiştirin.

 

  1. Bitkilerinizi gölge alanları çekin

Bitkilerin gün ışığı alması ile sulama ihtiyaçları arasında ilişki bulunmakta. Ne kadar çok güneş ışığı alırsa o kadar çok suya ihtiyacı olacağı için siz tatildeyken bitkilerinizi gölge konumlara yerleştirmenizi öneriyoruz. Kaktüs ve sukulent gibi türler ayda 1 defa sulanmaya ihtiyaç duydukları için onların yerlerini değiştirmeyebilirsiniz.

 

Ekstra bilgiler

 

  • Tatile çıkmadan önce bitkilerinize bitki besin takviyesi uygulamayın. Tatildeyken daha az büyümelerini ve daha az ilgiye ihtiyaç duymalarını istediğimzi için bu dönemde yavaş gelişmeleri bizler için iyi olacaktır.
  • Mutlaka sararmış ve solmuş yaprakları temizleyin. Tatile çıkmadan önce bitkilerinizin bakımlarını yaparak onların böceklenmesini ve sağlıklarını kaybetmelerini engelleyebilirsiniz. Paşa kılıçları ve zamia gibi bitkiler 1 ay süreyle sulanmadan durabilir ancak böcek oluşumu sağlıklı gelişimlerini kötü etkileyecektir.

 

Siz tatildeyken bile kolay bakımları ile size sorun çıkartmayacak bitkilere “Bakımı En Kolay Bitkiler” koleksiyonumuzdan ulaşabilirsiniz.