bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

STRESİ AZALTAN BİTKİLER


Filtrele ve Sırala

Gündelik yaşantımızda birçok mekân değişikliğinde bulunur ve gereğinden fazla strese maruz kalırız. Gün sonunda evimize döndüğümüzde bu stresi atmak ve rahatlamak isteriz. Ya da çalıştığınız ortamda iş stresini azaltmak için çalıştığınız mekânda birkaç bitkiye yer vererek oluşabilecek stresin, gerginliğin ve olumsuzlukların önüne geçebilirsiniz. 

İşte tam da bu esnada stresi azaltan bitkiler arayışı içerisine girmekteyiz. Evimizin içerisinde stresi azaltan bitkilere yer vermek antidepresan özelliği sayesinde rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır. Bitkilerin özelliklere göre değişiklik gösterse de bulunduğu ortamda radyasyonun azaltılması, arındırma, sakinleştirici etkisi ve etrafa saçtıkları kokusuyla gün boyu maruz kaldığınız stresin azalmasını sağlayacaktır. 

Evimizde yer verdiğimiz bitkilerin stresi azaltmasıyla beraber daha iyi bir uyku çekmemizi sağlaması, zihni dinlendirmesi, vücudu rahatlatması ve motivasyonumuzdaki etkileri de oldukça fazladır. Her bitkinin kendine özgü özellikleri bulunduğu için stresi azaltan bitkiler neler sizler için derledik. Tüm detaylarıyla inceleyebilir daha sonra da evinizde veya çalıştığınız ortamda stresinizi azaltmak için heryerbitki.com internet adresimizden istediğiniz bitkiyi tercih edebilirsiniz.  Yazıya geçmeden önce stresi azaltan bitkileri sizin için listeleyelim:

  • Lavanta
  • Starliçe
  • Areka Palmiyesi
  • Sarı Kantaron
  • Papatya
  • Kedi Otu

Lavanta 

Kokusuyla herkesi kendine büyüleyen lavanta çiçeğini stresi azaltan bitkiler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Evinizin veya çalışma ortamınızın bir köşesinde yer vereceğiniz lavanta, depresyon, uykusuzluk, anksiyete gibi çeşitli sorunlarınızı en aza indirgeyecektir. Bunların yanı sıra baş ağrısı ve dış ağrısı gibi çeşitli fiziksel ağrıları tedavi etmekte de oldukça etkilidir. 

Starliçe

Geniş yaprakları ve güçlü gövdesiyle bulunduğu ortama tropik bir hava katan starliçe çiçeği aynı zamanda bulunduğu ortamın stresini azaltmasıylada biliniyor. Her odaya uyabilecek boyutlarda olan starliçe bitkisinden sipariş vermek için linki ziyaret edebilirsiniz >> https://www.heryerbitki.com/starlice-cennet-kusu-bitkisi/

Areka Palmiyesi

Areka palmiyesi gösterişli yaprakları sadece dekoratif bir görüntü sunmakla kalmıyor ortamda bulunan zararlı havayı kendi içine hapsediyor. Zararlı havayı kendi içine hapseden areka palmiyesi size daha temiz hava sunuyor böylece ortamın stresini azaltıyor. Salon bitkileri içerisinde en çok tercih edilen bitki olan areka palmiyesi faydalarıyla da ön plana çıkıyor.

Sarı Kantaron

Sarı çiçekleriyle bilinen sarı kantaron bitkisi tam olarak stres ve yorgunluğun ilaçsız tedavisi olarak bilinmektedir. Sarı kantaron bitkisinin içerisinde bulunan hyperisin denilen madde kişide mutluluk hormonu salgılanması ve rahatlatıcı etkisi ile bilinmektedir. Ayrıca kan basıncını düşürerek ağrılarınızı yatıştırma etkisi bulunmaktadır. Sarı kantaron bitkisinin kendisi faydalı olduğu kadar yağıda fayda sağlamaktadır. Eğer sizde sarı kantaron yağının faydalarını öğrenip sipariş vermek isterseniz >> https://www.larherbal.com/products/sar-kantaron-yagi linkini ziyaret edebilirsiniz.

Papatya

Stresi azaltan bitkiler arasında yer alan papatya kas gevşetici özelliği ile bilinmektedir. Gerek papatya çayının verdiği olumlu etkiler gerekse vazonuzda yer alan papatyaların ortama saçtığı enerji ile sakinlik ve gevşeme sağlayacaktır. Uyku problemlerinize de birebir çözüm olacağı için daha rahat ve kaliteli uyku uyumanızı sağlayarak güne stressiz ve güzel başlamanızı sağlayacaktır. 

Kediotu

İçerisinde barındırdığı yüzlerce aktif madde ile etrafındaki kişileri sakinleştirdiği, depresyon, anksiyete gibi sorunları azalttığı ve bulunduğu yere olumlu enerji vermesiyle bilinen kediotu bitkisini bulunduğunuz ortamda stresi azaltmak için tercih edebilirsiniz. Doğal antidepresan özelliğiyle bilinen kediotu bitkisinin kökü ve yapraklarının kullanılması takdirde kan basıncını düşürme ve kasları gevşetme özelliği bulunmaktadır. 

Stresi azaltan bitkiler arasında yer alan bu bitkiler günlük hayattaki yorgunluğunuzu, gerginliğinizi alarak azaltır ve çok daha sakin olmanızı sağlamaktadır. Daha sağlıklı uyumanız ve uyku kalitenizi arttırmanız stresinizi azaltmanızdaki büyük etkisi bulunmaktadır. Sabah verimli uyanmanız ve günü verimli geçirmenizde etkili olan bu bitkileri ister evinizde ister çalışma ortamınızda yer vererek stresten uzak durabilirsiniz.  Heryerbitki.com sitemizden bu bitkilere göz atabilir ve ister sevdikleriniz için ister kendiniz için sipariş verebilirsiniz.