bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

SİYAH GÜLÜN ANLAMI NEDİR?


Filtrele ve Sırala

Siyah gülün anlamı umuttur. Yeni şeylerin başlangıcı olarak kabul edilir. Özellikle de yeni işe başlayan, hayatında yeni kararlar alan kişilere hediye edilmesi noktasında oldukça doğru bir karardır. Çeşitleri oldukça fazla olan güller eşsiz kokusu ve güzel görüntüleriyle dikkat çekmektedir.

Fakat güllerin öyle bir rengi vardır ki asaleti ve zarifliği ile kendine hayran bırakmaktadır. Siyah gül yapısı, görüntüsü ve anlamı ile dikkatleri üzerine çeken bir güldür. Çiçek severlerin ilgi odağı olan siyah güller ülkemizde sadece Şanlıurfa Halfeti bölgesinde yetişmektedir. Kökeni Fransa’ya dayanmaktadır. Binlerce yıllık tarihe ve gizeme ev sahipliği yapan siyah gülleri sizler için ele aldık. Bu yazımızda neleri inceleyeğimize göz atalım:

  • Siyah gül nedir? Siyah gülün kökeni neresidir?
  • Siyah gülün anlamı nedir?
  • Siyah gül nerede yetişir?

Siyah Gül Nedir? Siyah Gülün Kökeni Neresidir?

Kökeni Fransa’ya dayanan siyah gülün hikayesi Antik Yunan ve Roma İmparatorluğu’na kadar uzanmaktadır. Siyah gül zamanında bu köklü devletlerin güç ve dayanıklılığın simgesi olmuştur. Daha sonra da 19. yüzyılda Viktorya Dönemi’nde edebiyat ve sanal yoluyla beraber adını duyurmuş ve popüler bir hale gelmiştir. O dönemlerde siyah gülün anlamı gizli mesajlar verdiğinden dolayı oldukça önemli bir hal almıştır. Zarifliği ve asaleti ile kendine hayran bırakan siyah gül zamanında kara büyü ile de ilişkilendirilerek anlamıyla kötü şöhrete kavuştuğu da olmuştur.  

Gülün her rengine ayrı tutkumuz ve hayranlığımız siyah rengi ile daha da çoğalmıştır. Özellikle çiçek severler için yeri bambaşkadır. Tasarım çiçeklerde ve çiçek buketlerinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Tasarlanan çiçek aranjmanlarının içerisinde güllerin bulunması da bambaşka ambiyans katmaktadır. Sevdikleriniz için özel tasarım çiçekler tercih edebilir ve sevdiklerinizi güllerin de etkisiyle hayran bırakabilirsiniz.

tek siyah gül

Siyah Gülün Anlamı Nedir?

Siyah gül umudu ve yeni başlangıçları sembolize eder. Güzelliği ve zarifliği ile dikkatleri üzerine çeken siyah gülün anlamı oldukça merak edilen bir konudur. Birden çok anlamı bulunmaktadır. Tabi renginden dolayı pek çok çiçek sever siyah gülü renginden dolayı karamsarlıkla birleştirip iyi bir anlamı olmadığı düşünülmektedir. Aslında bakarsanız hiçbir çiçeğin kötü bir anlamı yoktur. Kimisinin acıklı hikayeleri, kimisinin de uzun ve zorlu yolculuklardan geçmiş hikayeleri bulunmaktadır. Her çiçek kokusuyla, büyüleyici güzellikleriyle bizlere mutluluğu aşılarlar.

Siyah gül anlamında da tarihten bu yana ev sahipliği yapmış olması ve renginden kaynaklı kötü anlamları çağrıştırdığı bilinen yanlış bir gerçektir. Tam aksine siyah gülün anlamı umuttur. Yeni şeylerin başlangıcı olarak kabul edilir. Özellikle de yeni işe başlayan, hayatında yeni kararlar alan kişilere hediye edilmesi noktasında oldukça doğru bir karardır.

Siyah gülün bir diğer anlamı ise yolculuktur. Keşfedilmemiş bölgelere yapılan yolculuk anlamına gelmektedir. Yeni yerler yeni herhangi bir şey keşfetmek siyah gülün anlamlarından biridir. Bazı kültürlerde de siyah gül ölümün ve yası sembolize etmektedir. Çoğu kültürde bu durum olduğu için ve genele hitap ettiği için bu oldukça normaldir. Başta da dediğimiz gibi anlamını kötü yapmamaktadır. Bunun yanı sıra Hayatımıza anlam katan çiçeklerin başında gelen güllerin en popüleri şüphesiz ki kırmızı güllerdir. Sevdiklerinizi mutlu etmek için kırmızı güller tercih edebilirsiniz. Kırmızı gül buketlerimize linkten ulaşabilirsiniz.

Siyah Gül Nerede Yetişir?

Siyah gül Dünya'da sadece Şanlıurfa'nın Halfeti bölgesinde yetişmektedir. Halfeti bölgesinin popülerliğini arttıran bu eşsiz gül rengi her dönem ülkemizde ve yurtdışında insanların ilgisini çekmiştir.