bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

SICAK HAVAYA DAYANIKLI BİTKİLER NELERDİR?


Filtrele ve Sırala

Yaz aylarının en sıcak günlerini yaşarken sıcak havaya dayanıklı bitkiler merak edilip araştırılmaktadır. Tabi bunun yanı sıra sıcak havaya dayanıklı bitkiler içerisinde dikkat etmeniz gereken detaylar da oldukça merak edilmektedir. Yaşadığınız sıcak iklimlerin veya sıcak odalarınız için en iyi sıcak havaya dayanıklı bitkileri sizler için listeledik. İster saksı çiçekleri tercih edin isterseniz de tasarım çiçeklerini tercih edin bitkinizin sıcağa dayanıklı olması yeterli olacaktır.

Bizler de bu yazımızda sıcak havalar için en dayanıklı bitkileri sizler için listeledik. Unutmayın ki sıcak havaya dayanıklı bitkiler sadece sıcak hava koşullarına uyum sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi için sıcak ortamlara ihtiyaç duymaktadır. Bu yüzden tercih ederken bu detayı göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir. Yazıya geçmeden önce sıcak havayı dayanıklı bitkileri listeleyelim:

  • Kaktüs
  • Kraton
  • Ateş Çiçeği
  • Cam Güzeli
  • Gezgin Palmiyesi
  • Kadife Çiçeği

Sıcak Havaya Dayanıklı Bitkiler

Kaktüs

Sıcak havaya dayanıklı bitkiler dediğimizde aklımıza ilk gelen bitkilerden birisi şüphesiz ki kaktüs olacaktır. Bakımı açısından kolay bir bitki istiyorsanız kaktüs oldukça doğru bir seçenek olacaktır. Ayrıca sıcak havayı sevmesi ve sıcağa dayanıklı olmasıyla da tam da aradığınız bir çiçek olacaktır.

Kraton

Tropikal bir bitki olan kraton bitkisi rengarenk yapraklarıyla tam anlamıyla bir renk cümbüşü oluşturmaktadır. Bu bitkinin rengarenk ve canlı yapraklarının kaynağı kesinlikle güneş ışığıdır. Kraton bitkisine istediği sıcaklığı sağladığınız takdirde uzun yıllar boyunca sizlerle beraber yaşayacaktır.

Ateş Çiçeği

Yaz boyu kırmızı çiçekleri ile bulunduğu ortama ışık saçan ateş çiçeği tam bir ışık kaynağıdır. Çiçeklerin içerisinde kırmızı renginin birkaç tonunu barındıran ateş çiçeği güneşi çok sevmektedir. Fakat ateş çiçeğinde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bunlardan birincisi sulama konusudur. Ateş çiçeğinin sulanması sürekli kontrol istemektedir. Toprağının kurumasına izin vermemeniz gerekmektedir. Bu yüzden de aldığı güneş miktarını her daim göz önünde bulundurarak sulama planlamasını yapmanız gerekmektedir.

Cam Güzeli

Afrika kökenli bu bitki sıcağa karşı oldukça duyarlıdır. Pencere kenarlarını çok seven bu bitki adını da buradan adalar cam güzeli olarak kalmıştır. Soğuk havaları sevmeyen cam güzeli özellikle de filtrelenmiş güneş ışığını çok sevmektedir. Sıcaklara karşı dayanıklı olan ve canlılığını, güzelliğini güneşin ışınlarından alan cam güzelini yaz aylarında gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Gezgin Palmiyesi

Vücuduna güneşi aldıkça mutlu olan gezgin palmiyesi egzotik bir bitkidir. Salonunuzda yeterli alanınız varsa ve sıcak havalar için bir bitki arıyorsanız gezgin palmiyesini muhafaza edebilir ve odanızın bir köşesine konumlandırabilirsiniz. Bulunduğu ortama da oldukça hava katacak bu bitkiyi saksıda ve zengin toprak karışımı ile yetiştirmeniz çok daha sağlıklı olacaktır.

Kadife Çiçeği

Yaz aylarının vazgeçilmez çiçeklerinden biri olan kadife çiçeği papatyagiller familyasının bir üyesidir. Sıcak ayların en dayanıklı çiçek türlerinden biri olan kadife çiçeği kutsal sevgi anlamını taşıyarak anlamıyla da özel bir çiçek haline gelmektedir. Çok zor bir bakımı olmasa da sulanmasına dikkat edilmesi gerekir. Çok su sevmeyen kadife çiçeğini çok da kuru bırakmamak gerekir. Sulama noktasında ortasını bulduğunuz takdirde çok daha sağlıklı bir gelişim gösterecektir.