bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

SARMAŞIK TÜRLERİ İLE DEKOR ÖNERİLERİ


Filtrele ve Sırala

Sarmaşıklar, hem yabani hem de süs bitkisi olarak karşımıza çıkmakta ve bir çok türü bulunmaktadır. Kimi sarmaşık türleri dış cephelerimizin dekorasyonunu renk katarken kimisi de iç mekân bitkisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Büyüleyici bitki örtüsü ve renkleri ile dikkatleri üzerine çeker ve herkesi etkilemeyi başarırlar. Dış cephelerimizin dekorasyonu için kullandığımız sarmaşıkları özellikle duvar diplerine dikerek geliştikçe duvarları örtmesi sağlanır. Bir diğer dekor alanı olan iç mekanlarda da sıklıkla tercih edilen sarmaşık türleri, ofislerin, evlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Bu yazımızda da sarmaşık türlerinden kısaca bahsederek dekor alanlarını inceleyeceğiz. Sizler de sevdiklerinize bulundukları ortama farklı bir hava katması ve onları mutlu etmek için çeşitli sarmaşık türlerinden hediye gönderebilirsiniz. İşte sizin için 5 farklı sarmaşık türü önerimiz:

  1. Kalp Kalbe Karşı  
  2. Pothos Sarmaşığı
  3. Madagaskar Yasemini Çiçeği
  4. Senecio İnci Tanesi Bitkisi
  5. Hedera Helix Sarmaşık

Sarmaşık Türleri

Sarmaşık türlerinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Kendi aralarında dış mekân sarmaşıkları, iç mekân sarmaşıkları ve çiçek açan sarmaşıklar olarak üçe ayrılmaktadır. Dış mekân sarmaşıkları oldukça geniş yelpazeye sahiptir. Hanımeli, mor salkım, sarmaşık güller, begonvil, duvar sarmaşıkları ve acem çiçeği gibi sayısız çeşidi bulunmaktadır. Tercih ederken büyüme hızına, iklim koşullarına ve sarmaşığınızın özelliğine göre seçim yapabilirsiniz. Çünkü bu özellikler sarmaşığınızın doğru bir gelişim gösterebilmesi için göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Dış mekanlara, duvarlara, çardaklara, bahçelere veya başka herhangi bir yapıya tırmanması için tercih edebilirsiniz.

beyaz saksıda kalp kalbe karşı çiçeği

Dış mekanlar kadar iç mekanlarda da sıklıkla tercih edilen sarmaşıkların oldukça fazla çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı; mor yapraklı telgraf çiçeği, mum çiçeği, salon sarmaşığı, gövdeli sarmaşık, askılı sarmaşık, umut sarmaşığı, ruj çiçeği ve kalp yapraklı salon sarmaşığı gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. İç mekân sarmaşıklarını sarmaşık linke tıklayarak inceleyebilir ve sevdiklerinize hediye seçerken tercih edebilirsiniz.

yeşil saksıda yasemin çiçeği

İç mekanlarda sarmaşıkların sıklıkla tercih edilmesindeki en önemli sebeplerden birisi şüphesiz ki sarmaşıkların oldukça dayanıklı bitkiler olmasıdır. Yarı gölgeli, tam gölge veya tam güneş ışığına bile dayanıklı olarak gelişimine devam etmektedir. Bakımı da zorlamadığı için uzun yıllar beraber geçirebilirsiniz.

askılı senecio sarmaşığı

Çiçek açan sarmaşıkların kokulu ve kokusuz olmak üzere türleri bulunmaktadır. Uzun ömürlü ve büyümesi sınırsız olan bu sarmaşıklar oldukça güzel görüntüye sahiptir. Kokusuz sarmaşıklar; çarkıfelek, kokusuz yasemin, gelin duvağı ve acem borusu gibi çeşitleri vardır. Kokulu sarmaşıklar ise mor salkım, hanımeli ve sarmaşık güller gibi cinslerdir. Renklerine ve çiçeklerine göre özellikleri değişen sarmaşıkların güzel görüntüsü ve ortama kattığı ferahlık değişmemektedir.

Sarmaşık Türleri ile Dekor

Bahsettiğimiz sarmaşık türleri şüphesiz ki en çok tercih edilen salon bitkileri arasındadır. Çiçek severler tarafından oldukça merak edilen sarmaşıklar iç mekanların dekoratif olarak kullanılan çiçekler arasındadır. Paşa kılıcı, deve tabanı ve sarmaşıklar bulundukları ortama sıcak bir ambiyans katmaktadır. Ofislerin, salonların ve balkonların dekor edilmesi için kullanılabilen sarmaşıkların bakımı oldukça basittir. Ekstra bakıma ihtiyaç duymamaktadır. Toprağı kurudukça sulama yapılması ve sarmaşıklarının ara ara kontrol edilmesi sağlıklı bir şekilde gelişmesi için yeterli olacaktır. Saksılardan ziyade kapı girişlerinde, pencere kenarlarında, balkon demirlerinde dekoratif olarak sarmaşıkları tercih edebilirsiniz. Ya da görüntüsünden hoşnut olmadığınız bir yeri kapatsın diye sarmaşık bitkilerini tercih edebilirsiniz. Birbirinden şık sarmaşık türlerini incelemek ve kolayca sipariş oluşturmak için sarmaşık sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.