bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Sardunya Çiçeği Anlamı ve Özellikleri


Filtrele ve Sırala

Günümüzde en çok yetiştirilen süs bitkileri arasında yer alan sardunya çiçeği kimi zaman evlerin balkonlarına kimi zaman da bahçelerini şenlendirmektedir. Bu yüzden de sardunya çiçeği bakımı ve özellikleri oldukça merak edilmektedir. Yaz aylarında çiçek açan ve bakımı kolay olan sardunya için dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Her çiçekte olduğu gibi sardunya çiçeğinde de dikkat edilmesi gereken detaylar eksiksiz uygulandığı takdirde çiçeğinizden istediğiniz verimi elde edeceksiniz. Balkonlara ve bahçemizi renklendiren çiçeklerden biri olan sardunya çiçeği bakımı ve özellikleri neler gelin tüm detaylarıyla beraber inceleyelim.

  • Sardunya Çiçeği Özellikleri
  • Sardunya Çiçeği Bakımı
  • Sardunya Çiçeği Anlamı

kırmızı sardunya çiçeği

Sardunya Çiçeği Özellikleri

Sardunya çiçeği özellikleri arasında en belirgini şüphesiz ki renklerinin güzelliğidir. Özellikle de en sık rastlanan sardunya çiçeği arasında mor ve mavi yer almaktadır. Her çifte olduğu gibi sardunya çiçeği bakımı ve özellikleri noktasında doğru yetiştirilme yapabilmek için hakkındaki tüm detayları bilmeli ve buna göre bir bakım gerçekleştirmelisiniz. Şimdi gelin sardunya çiçeği özellikleri neler hep beraber öğrenelim.

  • Sardunya çiçeği bakımı doğru gerçekleştiği takdirde uzun ömürlü bitkiler arasında yer almaktadır.
  • Aynı zamanda sardunya oldukça dayanıklı bir bitkidir.
  • Sardunya çiçeği gerekleri arasında kırmızı, beyaz, sarı, pembe, mor ve mavi şeklinde çiçekler açmaktadır. 
  • Salon da saksı içerisinde yetiştirilme dahi sardunya çiçeğinin asıl ihtiyacı olan şey açık havadır. Bu sebeple balkonlarda, bahçelerde ve teraslarda sardunya büyütmesi çok daha kolaydır.
  • Deve tabanı bitkisinde olduğu gibi bulunduğu ortamda gerginliği ve stresi azalttığı bilinmektedir. Çevreye pozitif enerji vererek ortamın enerjisini değiştirir.
  • Sardunya çiçeği özellikleri noktasında bir diğer önemli özellik ise salgıladığı özel bir madde olan ve bu madde ile bakteriler ile savaşarak kendini korumasıdır. Böylelikle her türlü hastalığa karşı ekstra bir dayanıklılığı mevcuttur.
  • Sardunya çiçeği dayanıklı olmasında bir diğer önemli etmen ise yarı odunsu bir yapıya sahip olmasıdır.
  • Renklerine göre çeşitli anlamlara yer veren sardunya çiçeğini sevdiklerimizi hediye ederken renklerinin verdiği anlamlara dikkat etmeli ve buna göre tercihlerinizi yapmalısınız.

mor sardunya çiçeği

Sardunya Çiçeği Bakımı

Sardunya çiçeği bakımı fazla ilgi istemeyen ve ortama kolayca uyum sağlayabilen bir çiçektir. Sıcak ve ılık iklimleri seven bahçelerimizi ve balkonlarımızı süsleyen sardunya çiçeği bakımı ve özellikleri çiçek severler tarafından oldukça merak edilmektedir. Evde sardunya bakımını gerçekleştirmek için üstlendiğiniz sardunya çiçeğini gelin tüm detaylarıyla beraber inceleyelim.

  • Eğer çiçeğinizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız konumlandıracağınız noktaya ekstra özen göstermelisiniz. Çünkü sardunya çiçeği ılık ve nemli havaları sevmektedir. Bu yüzden güneş gören pencerenizin önüne veya balkonunuza konumlandırabilirsiniz.
  • Yazın ne kadar bakımı az ihtiyacı varsa kışın da bir o kadar ekstra özen istemektedir sardunya. Sıcağı seven bu bitki için kışın 7 derecenin altında bulundurmamanız gerekmektedir. Sağlıklı bir gelişim için sardunya bitkisinin ortalama 15 derecede kalmasına özen göstermelisiniz.
  • Bunların yanı sıra ne kadar dayanıklı olsa da fazla rüzgâra maruz kalmasına müsaade etmemelisiniz. Aksi halde yaprakları ve çiçekleri bu durumdan olumsuz etkilenecektir.
  • Sardunya çiçeğinin sulama ihtiyacını düzenli aralıklarla ve aynı miktarda yapmanız gelişimi için oldukça önemlidir. Ve bu sulamayı yaparken mümkün olduğu takdirde kök kısmını sulamayı gayret edin. Çünkü sardunya yaprakları suyu sevmemektedir.

balkonda sarkan kırmızı sardunyalar

Sardunya Çiçeği Anlamı

Sevdiklerinize bir çiçek hediye ederken anlamını bilmeli ve buna göre tercihte bulunmalısınız. Aksi halde karşı tarafa yanlış anlamlar çağrıştırabilirsiniz. Sardunya çiçeği anlamı ise sonsuz aşkı temsil etmektedir. Orkide anlamlarında olduğu gibi aynı zamanda gücü ve zarafeti simgeleyen sardunya çiçeğini aşkınızın göstergesi olarak sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Sardunya çiçeği bakımı ve özellikleri ile ilgili yazımızı okuduktan sonra ziyaret edip hem çiçeklerle ilgili bilgiler öğrenip hem de çiçek siparişinizi verebilirsiniz.