bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

ŞANS BAMBUSU BAKIMI


Filtrele ve Sırala

Şans bambusu nasıl bakılır sorusunun yanıtını blog yazımızda seni bekliyor. Şans bambuları Feng-shui felsefesinde  iyi şans, iyi bir gelecek, aşk, sağlık ve büyümenin temsilcisi olarak görülür.

 

bambu dalları

 

Şans Bambusu Bakımı: 5 Kolay Adım

  1. Her hafta bambunuzun bulunduğu suyu bakteri oluşumunu önlemek için mutlaka değiştirmelisiniz. Bunun yanı sıra bambunuzun bulunduğu vazoyu her ay temizlemeniz bitkinizin sağlıklı gelişimi açısından önemlidir.
  2. Bambunuzu direkt gün ışığından korumanız sararmasını önleyecektir. Aydınlık bir oda da gölge konumu en iyi gelişeceği alan olacaktır.
  3. Bambunuz sulama suyunuza karşı çok hassastır. Sulama suyunu mutlaka içme suyu olarak kullanmalısınız.
  4. Vazo değişim zamanını kaçırmamalısınız. Bambularınızın köklerinin sıkışması bitkinizde stres ortamı oluşturacaktır. Bu nedenle köklerinin rahatça gelişebileceği derinlikte bir vazo seçmeniz önerilir.
  5. Eğer bambunuzu toprak içerisinde yetiştiriyorsanız saksının mutlaka drenaj deliğine sahip olması gerektiğini unutmayın.

 

Bambu bakımında uzak durulması gereken 3 hata:

 

  1. Direkt güneş ışığına kesinlikle maruz bırakmayın.
  2. Soğuk odada bırakmayın.
  3. Kökleri asla uzun süreli suyun dışına çıkarmayın.

 

Taşıdığı anlamlar ile bulunduğu ortamdaki stresi azaltan şans bambuları yukarıda yer alan bakım önerilerine uyulduğu taktirde uzun yıllar sizinle birlikte yaşayacaktır.

 

Ekstra bilgi: Bambunuzun suyun dışarında kalan bölümlerini düzenli aralıklarla nemli bir bez yardımı ile silmeniz bitkinin daha iyi oksijen almasını sağlayacaktır.

 

Şans Bambusu Anlamları

1 Adet şans bambusu:  İyi bir geleceği temsil eder.

2 Adet şans bambusu:  Aşkı temsil eder.

3 Adet şans bambusu: şansı temsil eder.

4 Adet şans bambusu: güç ve kuvveti temsil eder.

5 adet şans bambusu: iyi bir gelecek ve bereketi temsil eder.

 

Ev ve ofislerde şans bambusu bulundurmak genel olarak iyi şansı temsil eder. Bambu bitksiide aynı deve tabanı bitkisinde olduğu gibi bulunduğu ortama pozitif enerji yaydığına inanılır. Evde bambu bakımı konusunda aklına takılan her türlü soru için bize mail ve whatsapp hattımız üzerinden dilediğinde ulaşabilirsin.

 

Bunları biliyor muydun?

Bambu bitkisi köken olarak draceana ailesine aittir. Kökeni Afrika’dır. Çin kültüründe fu gui zhu olarak adlandırılan şans bambularında fu=iyi şansı, gui:kuvveti, zhu ise bambuyu temsil etmektedir. Aynı zamanda Çin’de özel günlerde en çok hediye edilen bitkiler arasında birinci sıradadır.

 

Şans bambusunu evcil dostlarımızın ulaşamayacağı yerlere konumlandırmanız önerilir. Kedi ve köpeklerde şans bambusu yenmesi durumunda kusma meydana gelebilir.

 

Şans bambusu bakımı hakkında ekstra sorular:

 

  • Bambumda kahverengi lekeler oluşuyor?

Sulama suyunuzu değiştirmeniz önerilir. Bir diğer sebebi ise çok fazla direkt gün ışığına maruz kaldığını gösterir. Cam kenarından uzak gölge bir konuma almanı önerilir.

 

  • Bambumun yapraklarında delikler oluşuyor?

Bitkinizi temiz bir bez yardımı ile temizlemeniz önerilir.

 

  • Bambular neden sararır?

Bambular çok fazla güneş aldığı durumlarda yapraklarından başlayarak sararma gösterir. Cam kenarında uzak aydınlık bir konuma almanız önerilir. Bambuların sararmasındaki bir diğer neden ise kullandığınız suyun kalitesinin düşük olması. Musluk sularını içeriğinde bulundurduğu kireç yüzünden bitkilerin beslenmesinde kullanılmasını önermiyoruz. Bunun yerine bambularınızın sararmaması için içme suyu kullanmanızı öneriyoruz. 

 

Yaşam alanlarınıza şans bambunuzun enerjisiyle doldurmak yada sevdiklerinizi bitki ve çiçekler ile mutlu etmek için heryerbitki’nin hediye çiçek gönder koleksiyonuna göz atabilirsiniz.