bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

ŞAKAYIK ÇİÇEĞİ ANLAMI, ÖZELLİKLERİ VE BAKIMI


Filtrele ve Sırala

Vazoda çiçekler, saksı çiçekleri, papatyalar, güller derken bu çiçeklerin arasında güzelliğiyle kendine hayran bırakana şakayık çiçeğinin özellikerini ve bakımı sizin için inceledik. Bulundukları yeri güzelleştirmeleri, kokularıyla mest etmeleri dışında her birinin faydaları da kendilerine özeldir. Tabi bu özelliklerin hepsinin fazlasıyla barındıran Şakayık çiçeğini ele almazsak olmaz. Tam da mevsimi gelmiş ve çiçeklerini gösterip muhteşem görüntüsüyle bizi kendine hayran bırakmaya başlamışken şakayık çiçeğinin bakımını iyice bilmemiz ve doğru uygulamamız gerekmektedir.Unutmayın ki doğru özen ve bakım gösterildiği takdirde, şakayıklar vazonuzda bir hafta belki daha fazla kalabilirler. Şakayık bakımında verdiğimiz ip uçları çiçeğinizi mümkün olduğunca uzun süre taze tutmanıza yardımcı olacaktır. Özellikle de çiçek severlerin merak ettiği şakayık çiçeğinin bakımını 6 maddede sizler için hazırladık. Şimdi gelin hep beraber 6 maddede şakayık çiçeğinin bakımını inceleyelim.

Şakayık Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Şakayık çiçeği şefkati temsil eder. Günümüzde pek çok ilaçta kullanılan şakayık çiçeğinin hikayesi Yunan mitolojisine dayanmaktadır. Ağrılara iyi gelmesiyle bilinen şakayık çiçeği, Yunan mitolojisinde İlaç tanrıçasının en sevdiği çiçek olarak bilinmektedir.

pembe şakayık

Şakayık Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Şakayık çiçekleri, büyük, güzel ve gösterişli yapılarıyla diğer kesme çiçekler arasında öne çıkar. İri ve gösterişli yaprakları, kadife renkleri ile her daim en sevilen çiçekler arasında yer almıştır. Beyaz, pembe ve kırmızı renklerde yetişen şakayık çiçeği yılın belirli dönemlerinde evlerimize misafir olmaktadır. Şakayık çiçeği zenginlik ve bereketin sembolü olarak görülür.

şakayık buketi

Şakayık Çiçeğinin Bakımında 6 Öneri

Şakayık bakımı için 6 öneri şu şekilde:

  • Temiz vazo seçin
  • Düzenli olarak saplarını kesin
  • Çiçek besin takviyesi kullanın
  • Direkt gün ışığından uzak tutun.
  • Düzenli olarak suyunu değiştirin.
  • Düşen yaprakları temizleyin.

Temiz Vazo Seçin: Şakayık çiçeklerini koyacağınız vazoyu doğru seçmeniz önemlidir. Özellikle de vazonuzun temiz olması gerekmektedir. Çünkü vazonuz tozluysa koyduğunuz suyu da kirletecek ve çiçekleriniz bakterili suya maruz kalacaktır. Bu durum da çiçeklerinizin daha çabuk solmasına sebep olabilir. Vazolu çiçekler koleksiyonumuzda yer alan tüm çiçeklerimiz için geçerli olan temiz bir vazo ve temiz su kullanımına mutlaka dikkat edin.

Düzenli Olarak Saplarını Kesin: Şakayık çiçeklerinizin dallarını iki günde bir ikişer santim kesmeniz gerekmektedir. Böylelikle çiçeğiniz daha iyi beslenecek ve daha uzun sizlerle beraber olacaktır. Dallarını kesmek için keskin bir makas tercih etmelisiniz. Ayrıca çok fazla da kesmeyin ki çiçeğinizin boyu çabucak kısalmasın. 

Çiçek Besini Kullanın: Aldığınız buketlerin daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız çiçek besini kullanmanız önerilmektedir. Çiçek besini kullanırken çiçeğinizi vazoya koymadan önce serpiştirip eriyene kadar karıştırmalısınız. Ya da vazoya koyduktan sonra da bu işlemi yapabilirsiniz. Fakat çiçek besini iyice çözündüğünden emin olmayı unutmayınız. Böylelikle çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü şakayıklara sahip olacaksınız.

Direkt Güneş Işığından Uzak Tutun: Unutmayın ki bir çiçeği doğru konumlandırmak uzun süre canlı kalabilmesi adına oldukça önem taşımaktadır. Şakayıkların bakımında da doğru konumlandırma yapmak biraz özen istemektedir. Şakayık bitkinizi direkt olarak güneş ışığına maruz bırakmamanız gerekmektedir. Aksi halde en istenmeyecek sonuç olacak ve bitkiniz kuruyacaktır. Boş ışık alan bir alanda konumlandırmanız çok daha doğru olacaktır. Tüm orkide ve saksı çiçeklerinde olduğu gibi direkt gün ışığı çiçek ve bitkilerin hassas yapraklarına ve çiçeklerine zarar verecektir.

Düzenli Olarak Suyunu Değiştirin: Düzenli olarak vazonun suyunu değiştirmeniz çiçeğinizi çok daha canlı tutacaktır. Unutmamalısınız ki tıpkı insanlar gibi bitkilerin de en güzel benlikleri sudur. Ve bu ihtiyacı düzenli bir şekilde karşılamak çok daha doğru olacaktır. Tıpkı saksı çiçekleri ve çiçek aranjmanlarında olduğu gibi temiz bir su ile beslemeniz çiçeğinizin daha uzun süre sizinle kalmasını sağlayacaktır.

Düşen Yaprakları Temizleyin: Vazonuzun suyuna düşen yapraklar varsa onların iyice temizlendiğinden emin olmalısınız. Çünkü yaprakların suya düşüp oturması, çiçeklerinizin kötü bakterilerin oluşmasına sebep olacaktır. Bu bakteriler de şakayık çiçeğinizin daha çabuk solmasına sebep olacağı için düşen yaprakların temizliği oldukça önemlidir. 

Şakayık çiçeği buketlerine ve benzer eşsiz güzellikteki çiçeklere Heryerbitki’nin florist ekibinin tasarım çiçekler koleksiyonundan ulaşabilirsiniz.