bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

PİLEA PEPEROMİOİDES BAKIMI NASIL OLMALI?


Filtrele ve Sırala

terracotta saksıda mini pilea çiçeği

Pilea Bitkisi, yuvarlak ve sevimli yapraklarıyla bitki köşelerinin vazgeçilmezlerdendir. Anavatanı Çin olan bu bitki bulunduğu ortama neşe ve pozitiflik katar. Fotojenikliği sebebiyle sosyal medya paylaşımlarında sıklıkla görülen bu bitki, son yıllarda oldukça ilgi görmekte olup, 2019’un en popüler bitkisi ünvanına sahip olmuştur.

Pilea Bitkisinin Bakımı Nasıl Olmalı?

  • Toprağının iyice kuruduğundan emin olduğunuzda sulama yapınız. Yaklaşık 2 haftada bir sulamak yeterli olacaktır. Çok ışık alan bir yerde bulunuyorsa su ihtiyacı daha fazla olacaktır. Suya ihtiyacı olduğunu yapraklarını indirerek size belli eder.
  • Direkt güneş ışığını sevmez ancak aydınlık bir ortamda daha hızlı gelişim gösterir.

Pilea Bitkisinin Yaprakları Üzerinde Beyaz Noktalar Oluşuyorsa Ne Yapmalı?

** Pileanızın yapraklarının üzerinde beyaz küçük noktalar oluşuyorsa, bitkiniz fazla tuzu yapraklarından atıyor demektir. Endişe etmenize gerek yok, normal bir durumdur. Sulama için kullandığınız suyu bir süre içme suyu kullanmanız onu mutlu edecektir. 

Pilea Bitkisini Nasıl Çoğaltabiliriz?

Pilea bitkisi çoğaltılması oldukça kolay bir bitkidir. Yavrular ana bitkinin yanlarından çoğalmaya başlar. Belli bir büyüklüğe geldiğinde yavruları, en alt yaprağından yaklaşık 3-5 cm aşağıdan keserek ana bitkiden ayırınız. Yavruları suya koyup köklendirdikten sonra toprağa alabilirsiniz.

Pilea Kimler için Mükemmel Hediye Seçimi? 

  • Yeni eve taşınan arkadaşlarınıza, evine neşe ve pozitif enerji vermesi amacıyla hediye edebilirsiniz. 
  • Yeni işe başlayan arkadaşınıza ise ofis masasına koyduğunda işteki stresini azaltmak ve mutluluk vermesi amacıyla hediye edebilirsiniz.
  • Oldukça fotojenik olan bu bitkiyi, sosyal medyayı aktif kullanmayı seven arkadaşlarınıza doğum günü hediyesi olarak gönderebilirsiniz.
  • Kendinize bitki hediye etmek istediğinizde ilk tercihlerinizden biri olabilir. Kütüphanelerde kitapların yanında, sehpa ya da çalışma masasının üzerinde çok hoş duracaktır. 

Muhteşem İkililer

Pilea Peperomioides & Chamaedorea Elegans (Küçük Palmiye)

Dikey büyüyen yaprakları ile küçük palmiye ve yatay büyüyen haliyle pilea bizce birbirlerine çok yakışıyorlar. Bu ikili, yeni işe başlayan arkadaşınızın ofis masası için muhteşem bir hediye olabilir.

Ürüne Ulaşmak için: PileaPalmiye

Pilea Peperomioides & Sansevieria (Örgülü Paşa Kılıcı)

yeşil saksıda pilea ve örgülü paşa kılıcı

Salon bitkilerinin en sevilen ikisiline beraber göz atalım. Salonunuzda ferah ve yeşil bir alan yaratmak için bu ikili ideal. Hem havayı temizleme özelliği hem de zarif görünümü ile öne çıkan örgülü paşa kılıcı ve dağınık yapraklarıyla neşe veren Pilea, salonunuz dekorasyonunu ve enerjisini bir anda değiştirecek!

Ürüne Ulaşmak için: PileaSansevieria

 

Siyah saksıda pilea ve bitki

Pilea Peperomiodies & Fiddle Leaf Fig(Keman Yapraklı Kauçuk)

Evinizde sofistike ve rahatlatıcı bir köşe yaratmak için, Pilea ve Keman Yapraklı Kauçuk ikilisini deneyebilirsiniz. Siz kahvenizi yudumlarken yeşilin bu güzel tonları size huzur verecek. Sizde kendinizi ve sevdiklerinizi birbirinden güzel uzun ömürlü saksı çiçekleriyle mutlu etmek isterseniz "hediye çiçek gönder" sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Pilea Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Pilea çiçeği para şeklindeki yapraklarıyla bolluk ve bereketin sembolü olarak görülür. Bunun yanı sıra sevimli yapraklarıyla bulunduğu ortama pozitif enerji verdiğine inanılır. Bolluk ve bereket anlamını taşıyan bir çiçeği sürekli gördüğünüz bir alanda tutmak sizin bilinçaltınızda maddi olarak zenginliğe ulaşmanıza yardımcı olacaktır.