bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Petunya Çiçeği Bakımı ve Özellikleri


Filtrele ve Sırala

Baharın en güzel göstergelerinden biri olan ve adeta gelişini kutlayan petunya çiçekleri bol ve büyük çiçeklere sahiptir. Solanavear ailesinden gelen petunya çiçeğini ister saksıda isterseniz de bahçenizde yetiştirebilirsiniz. Tabi bunun için petunya çiçeğinin bakımı ve özellikleri neler tüm detaylarıyla öğrenmeniz gerekecektir. 

Sevdiklerinizi mutlu edebilmek için onların sevdiği çiçekleri hediye etmeniz ve değerli hissetmeniz oldukça özeldir. Petunya ve daha birçok çiçek arayışınız için heryerbitki.com sitemizden göz atabilir ve hediyelerinizi tercih edebilirsiniz. Şimdi gelin hep beraber petunya çiçeğinin bakımı ve özellikleri neler hep beraber inceleyelim. 

balkonda petunya çiçeği

Petunya Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalı?

  • Petunya çiçeğinin bakımını gerçekleştirebilmek için tüm detaylarına hâkim olmanız gerekecektir. Petunya çiçeği bakımı içerisinde de en önemli nokta şüphesiz ki sulamadır. Çünkü petunya toprağı sürekli nemli kalmayı isteyecektir. Yaz aylarında bu detaya dikkat etmeli ve toprağını uzun süre kuru bırakmamalısınız. Bunun tam aksine aşırı su vermeniz de bitkinizin normalden çok daha az çiçek vermesine neden olacaktır. 
  • Su dengesini koruduktan sonra bir diğer önemli noktası olan güneş ışığına da dikkat etmek gerekecektir. Yeterli güneş ışığını alan petunya çiçeği sağlıklı gelişim göstererek uzun süre sizlere eşlik edecektir. 
  • Dönemsel olarak gübre desteği isteyen petunyaların yılda iki kere gübre desteği çiçeklenmesinde oldukça etkisi olacaktır. Ayrıca petunyalar hakkında bilmeniz gereken bir önemli detay ise tuzu çok sevmeleridir. Bu sebeple gübreleme işlemi yaparken istediği tuzu gübre aracılığı ile karıştırarak karşılayabilirsiniz. 
  • Soğuk hava şartlarında, bazı hastalanma durumlarında veya fazla sulama ile karşı karşıya kalındığında petunya çiçeği solacak ve bazı dökülmeler yaşayacaktır. Bunun önüne geçmek ve görüntüsündeki kusurları temizlemek için de budama işlemi oldukça önemlidir. Öyle ki petunya çiçeği bakımı ve özellikleri konusunda en önemli detaylardan biridir. Doğru budama işlemiyle petunya bitkisinin çiçeklenme evresini çok daha uzun tutabilirsiniz. 

Petunya Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

  • Petunya çiçeğinin bakımı ve özellikleri çiçek severler tarafından bir hayli merak edilmektedir. Şimdi gelin petunya çiçeğinin özellikleri neler inceleyelim. 
  • Yüksek sıcaklığa ve yüksek don olaylarına karşı dayanıksızdır.
  • İç mekân ve dış mekân süslemelerinde sıklıkla karşılaşırız.
  • Çok sayıda türüne rastlanılan petunya çiçeğinin birçok rengi bulunmaktadır.
  • Petunya bitkisi çabuk büyür ve oldukça hızlı çiçek açarlar.
  • Kış ayı gelene kadar çiçeklenmeye devam eder.
  • Kokusunun keskin ve güzel olmasından dolayı birçok kozmetikte yer almaktadır.
  • Şeklinin borazan şeklinde olmasından dolayı petunya çiçeği borazan çiçeği olarak da bilinmektedir. 

Petunya Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Petunya çiçeği dostluğu ve saygıyı sembolize eder. Yakın arkadaş için mükemmel bir hediye seçimidir. Kökeni Amerika’dan gelen bu güzel çiçek domates ve sivri biberler ile aynı soydan gelmektedir.

Kırmızı Petunya Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Kırmızı petunya çiçeği tutukulu aşkı sembolize eder.

Sarı Petunya Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Sarı petunya çiçeği arkadaşlık, dostuluk ve samimiyeti sembolize eder.

Beyaz Petunya Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Beyaz petunya çiçeği dürüstlük ve saygıyı sembolize eder.

Petunya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Petunya çiçeği tohumdan çoğaltılmaktadır. Petunya tohumları kış aylarının sonlarına doğru ekilmelidir. 15 ile 20 gün içerisinde petunyalarınız filiz vermeye başlayacaktır. Mayıs ayı geldiğinde asıl büyütmek istediğiniz saksıya alarak bitkinin gelişimini gözlemleyebilirsiniz.