- Heryerbitki
- Blog
- Peperomya Çiçeği Bakimi Ve Özellikleri
PEPEROMYA ÇİÇEĞİ BAKIMI VE ÖZELLİKLERİ
Peperomya çiçeği radyatör bitkiler arasında bulunan bir bitkidir. Gerekli besin ihtiyaçlarını havadan ve sudan emdikleri için minimum bakım gerektiren bitkiler arasında yerini almaktadır. Çiçek severler tarafından peperomya çiçeği bakımı ve özellikleri oldukça merak edilmektedir.
Oldukça eski bir bitki soyuna dayanan ve tropikal bir bitki olan peperomya, bugün kullandığımız birçok uçucu yağların kaynağı olarak bilinmektedir. Hem gıda amaçlı hem de süs amaçlı yetiştirilmektedir. Ayrıca peperomya çiçeği, pilea çiçeği gibi en yaygın süs bitkileri içerisinde yer almaktadır. Yaprakları yuvarlak ve etli bir yapıya sahiptir. Ayrıca parlaklığı ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Doğada 1000’den fazla türüne rastlanmaktadır.
Bu yazımızda bu kadar özel ve ihtişamlı yapraklara sahip olan bitkimizin olan peperomya çiçeği bakımı ve özelliklerini detaylarıyla ele aldık. Sevdiklerinize hediye edip onları mutlu etmek isterseniz sitemize göz gezdirebilirsiniz.
Peperomya Çiçeği Bakımı
- Peperomya çiçeği bakımı çok zahmet istememektedir. Çünkü alması gereken besini havadan ve sudan karşılayabilmektedir. Fakat bu demek olmuyor ki herhangi 1 bakıma ihtiyacı yoktur. Her çiçek gibi peperomya çiçeğinin de bazı dikkat edilmesi gereken bakım noktaları bulunmaktadır.
- En basit olarak peperomya bitkisinin güneş ışığını doğru ayarlayabilmek oldukça önemlidir. Çünkü peperomya çiçeği dolaylı ışığı tercih etmektedir. Doğrudan güneş ışığı için kesinlikle uygun değildir. Bu yüzden peperomya çiçeğini konumlandırır iken dolaylı bir şekilde güneş ışığı almasını göz önünde bulundurarak yerleştirme yapınız.
- Çok fazla su istemeyen peperomya çiçeğini haftada 1 kez sulamanız yeterli olacaktır. Hatta bu süre havanın sıcaklığına göre de uzayabilir. yani kış aylarında 1 – 2 haftada bir sulama gerçekleşebilir. Sulamalar arasında toprağın kuruması gerektiğini unutmayınız.
- Nemi seven bu bitki bulunduğu ortamdaki nemli havayı sevecektir. Tabii bu nem için fazla sulama yapmamanız gerekir. Fazla sulama yapıldığında aksi halde yaprakları dökülecek ve bu da fazla sulamanın bir belirtisi olarak karşınıza problem olarak çıkacaktır.
- Çoğu yaygın ev bitkisi gibi peperomya da ortalama oda sıcaklığını tercih etmektedir. Bitkilerinize ulaşabilecek aşırı sıcaklık veya aşırı rüzgârlı durumlara karşı pencerelerden uzak tutmayı unutmayınız.
Peperomya Çiçeğinin Özellikleri
- Peperomya çiçeğinin özelliklerinin başında gelen şüphesiz ki büyümesidir. Popüler 1 ev bitkisi olduğu için bitkinin büyümesi oldukça merak edilen 1 özelliktir. Peperomya çiçeği ise çok büyümeyip küçük kalacak ve boyu ortalama 2 metreyi geçmeyecektir.
- Peperomya Çiçeğini çoğaltmak istiyorsanız Türkler dışında herhangi 1 yerinden rahatlıkla çoğaltma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
- Oldukça eski yıllardan günümüze kadar gelen bu bitki 1930’lardan beri varlığını sürdürmektedir.
- Herhangi bir toksik madde içermediği için tam anlamıyla evcil dostudur.
- Bulunduğu ortama iyi şans getirdiğine inanılmaktadır. Siz de sevdikleriniz için şans getirmesini istiyorsanız peperomya çiçeği hediye ederek iyi şanslar dileyebilirsiniz.
- Peperomia çiçeğinin, çiçekleri genellikle kuyruk şeklinde sarı ve kahverengidir renkte çiçek açmaktadır.
- Dayanıklı bir bitki olduğu için “Ben çiçek bakamam” diyenler için bile oldukça kolay bakılabilen dayanıklı bir çiçektir.
- Peperomia çiçeğinizi çiçek sepeti içerisinde yada Heryerbitki'nin çömlek saksıları içersinde tercih edebilirsiniz.