bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

PARFÜM KOKULU ÇİÇEKLER NELERDİR?


Filtrele ve Sırala

Parfüm Kokulu Çiçekler Nelerdir?

Her çiçeğin kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Kimi çiçekler görüntüsüyle bizleri kendisine büyülerken kimileri de kokularıyla hafızamıza kazınmaktadır. Kimileri de faydalarıyla bilinmektedir. Her ne olursa olsun verimli çiçekler yetiştirebilmek için düzenli bir şekilde bakımları yapılmalıdır. Bakımı yapılan çiçeğin görüntüsü de kokusu da ekstra fazla olacaktır. 

Biz de bu yazımızda daha kendisi görünmeden hoş kokularıyla varlığını hissettiren gül, kahve ağacı, madagaskar yasemini ve dendrobium kokulu orkide gibi parfüm kokulu çiçeklerini detaylarıyla beraber inceleyeceğiz.

Gül: Parfüm kokulu çiçek dediğimizde şüphesiz ki aklımıza güller gelmektedir. Aşkın, romantizmin, güzelliğin sembolü olan gül, kokusuyla da kendisine hayran bırakmaktadır. Bakımını düzenli bir şekilde yaptığınız sürece gelişimini sürdürerek çevresine güzel kokular saçmaya devam edecektir. Parfüm kokulu gülleri evinizin girişine ya da pencere kenarına konumlandırırsanız esintiyle çevrenize koku yayılacaktır. Gül çiçeğinin faydaları saymakla bitmediği gibi kokusunun da hafızayı güçlendirdiği bilinen bir gerçektir. Bu yüzden özellikle de yattığınız odada gül bulundurmak hafızanızı güçlendirme noktasında sizlere yardımcı olacaktır. Tasarım çiçekler kategorisinde yer alan gül aranjmanlarımıza göz atmak için hemen tıklayın.

pembe, turuncu ve beyaz güller buketi

Madagaskar Yasemini: Çiçeklerinin kokusu ve görüntüsü yasemini hatırlatsa da hiçbir akrabalığı yoktur. Kökeni Madagaskar’a dayanmaktadır. Diğer adlarıyla gelin mumu çiçeği ya da gelin buketi olarak bilinen Madagaskar yasemini son zamanlarda güzel görüntüsü sebebiyle dekoratif olarak sıkça tercih edilmektedir. Çiçeklerinin şekli aynı mumdan yapılmış gibidir. İlkbahardan sonbahara kadar çiçekleriyle hoş koku saçar. Kış mevsiminde çiçeklerini döker ve yaz ayı geldiğinde tekrar çiçek açarlar. Bu süreçte bakımı düzenli yapılmalı ve yaz ayında tekrar çiçek açabilmesi için yeterli gücü toplamalıdır. En belirgin özelliği de şüphesiz ki etrafına saçtığı hoş kokusudur. Hem görüntüsü ile hem de kokusu ile bizleri kendine büyüleyen Madagaskar yaseminini sevdiklerinize hediye ederek onlara ne kadar özel olduğunu hissettirebilirsiniz. 5 farklı saksı seçeneğine sahip madagaskar yasemini aranjmanımızı incelemek ve satın almak için hemen tıklayın.

yeşil saksıda madagaskar yasemini

Dendrobium Kokulu Orkide: Kökeni Güneydoğu Asya’ ya dayanan dendrobium orkide çok özel bir orkide çeşididir. Güzel görüntüsü ve muhteşem kokusu ile bulunduğu ortamda fark yaratacak ve dikkatleri üstüne çekecektir. Fakat bakımı biraz detay isteyen dendrobium kokulu orkide çiçeğinin yeterli gelişimi göstermesi ve uzun süre yaşayabilmesi için bu detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Düzenli bir şekilde bakımı yapıldığı takdirde ortalama 3 ay süreyle çiçek açarak sizlere teşekkür edecektir. İç mekanların vazgeçilmezi olan bu orkide türü iş hediyesi ya da ev hediyesi olarak doğru tercih olacaktır. 

dendrobium kokulu orkide

Kahve Ağacı: Kahve meyvesinin yetiştirildiği bir ağaç olan kahve ağacı, insan hayatında büyük bir yer kaplamaktadır. Kimimiz sabah kahvemizi içmeden güne başlayamazken kahve ağacı hakkında pek az şey bilmektedir. Günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen kahve, kahve ağacının verdiği meyvesinin çekirdeklerinden elde edilmektedir. Kahve ağacının meyvesi kırmızı renktedir. Kokusu ise kahve kokusundan ziyade daha çok yasemin kokusu veya portakal ağacının çiçeğinin kokularını anımsatmaktadır. Kahve çiçeğinin bu güçlü ve keskin kokusu parfüm kokulu çiçekler arasında yerini almıştır. Kahve sevdalısı olan bir sevdiğinize bu güzel kokulu kahve ağacını hediye ederek onları mutlu edebilirsiniz. 

beyaz saksıda kahve ağacı