bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

PARA ÇİÇEĞİ TÜRLERİ VE BAKIMI HAKKINDA BİLGİLER


Filtrele ve Sırala

Para çiçeği ve para ağacı olarak bilinen türleri senin için sıraladık! Şans ve başarının temsilcisi bu çiçekler tam sana göre! Gelelim bu çiçeklerinin isminin nereden geldiğine. Kısaca özetlemek gerekirse bu inanış Feng Shui felsefesine dayanıyor. Feng Shui felsefesi nedir? Kelime olarak rüzgar ve su anlamlarına taşıyan Feng Shui, doğadaki renkleri ve yaşam enerjisini bulunduğun ortamla uyumlu hale getirme sanatıdır. 

 

Para çiçeği türleri nelerdir?

Para çiçekleri “Bereketin temsilcisi” olarak görülmektedir.  Bereketin temsilcisi olan bu türlerini beraber inceleyelim. İşte para çiçeği türleri:

  • Pilea Peperomiodies
  • Pachira
  • Crassula Ovata

 

Pilea Peperomiodies, yuvarlak bozuk para şeklindeki sevimli yapraklarıyla şans ve bereketin temsilcisi olarak görülmektedir. Kolay bakımı ve hızlı gelişmesi ile bitki bakımında yeteri kadar tecrübesi olmayanların favori bitkisi olarak öne çıkıyor. Direkt gün ışığından uzak, aydınlık ortamlarda gelişim gösterir. Toprağının kurumaya başlaması su vermeniz gerektiğine işaret eder. Yaz ve ilkbahar aylarında 2 haftada 1 defa bitki besini kullanmanız bitkinizi mutlu edecektir.

 

Ek Bilgiler

Pilea peperomiodies bitkinizin gün ışığı alan dalları daha çabuk uzayacaktır. Bu sebeple düzenli aralıklarla bitkinizi döndürmeniz dallarının eşit büyümesi için önemlidir.

 

Bitkimin üzerinde beyaz noktalar oluştu ne yapmalıyım?

Pilea peperomiodies bitkimizin yapraklarında beyaz noktalar oluşması verdiğiniz suyun içerisindeki kimyasalar ile alakalıdır. Beyaz noktalar oluşmaması için bizim tavsiyemiz içme suyu kullanmanız yönünde olacaktır.

 

Pachira, kökeni Güney Amerika olan Pachira bitkimiz dünyanın her yerinde iç mekan bitkileri arasında popülerliğini korumaktadır. Odunsu gövdesi ve tropikal yapraklarıyla bulunduğu ortama egzotik bir hava katan pachira bitkisi, şans ve bereketin sembolü olarak görülmektedir. Bulunduğu ortama pozitif enerji yayarak, ortamda bulunan stresi bünyesine hapsettiğine inanılan bitkimiz son yıllarda ülkemizde de en çok tercih edilen iç mekan bitkileri kategorisinde yer almaktadır. Saksının altında yer alan delikten fazla su dışarı çıkana kadar su vermeniz önerilir böylece vermiş olduğunuz su tüm köklerine ulaşmış olacaktır.

 

Ek Bilgiler

Pilea bitkisinde olduğu gibi gün ışığı alan kısımları daha hızlı büyüyecektir bu sebeble düzenli aralıklarla gün ışığı aldığı tarafı döndürmeniz daha eşit büyüyen bir bitkiye sahip olmanızı sağlayacaktır. Pachira, para çiçeği bitkimiz yerinin değiştirilmesinden hoşlanmaz.

 

Crassula Ovata, sukulent türleri arasında en popüleri olan crassula ovata bitkisi iyi şans ve bereketi temsil eder. Çin’de ortaya çıkan Feng Shui akımı ile en çok ilişkilendirilen bitki olan crassula bitkimiz uzun yıllardır iç mekan bitkileri arasında popülerliğini korumaktadır. Hızlı gelişen yapraklarını düzenli aralıklarla budamanız istediğiniz formda bitki elde etmeniz için önemlidir. Boyu 2.5 metreye kadar ulaşabilen bu dayanıklı bitkimiz ev, ofis ve restoran dekorasyonlarında sıklıkla kullanılmaktadır.

 

Ek Bilgiler

Crassula ovata, para çiçeğinin düzenli aralıklarla sulanması gelişimi için çok önemlidir. Direkt gün ışığı alabildiği alanlarda hızlı büyeyecektir.

 

Para çiçeği türlerimize linkten hızlıca ulaşabilirsiniz.

 

Pilea Peperomiodies, Pachira, Crassula Ovata