bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

ORKİDEMİ NASIL DAHA UZUN SÜRE ÇİÇEKLİ TUTABİLİRİM?


Filtrele ve Sırala

Zarafetin sembolü olarak görülen orkidenin dünya üzerinde 22 binden fazla türü bulunduğu biliyor muydun? Özel günlerimizin vazgeçilmezi olan orkideler en çok tercih edilen çiçekler arasında gelmektedir. Tabi bakım isteyen ve birkaç dikkat edilmesi gereken püf noktaları olan orkide çiçeği, salepgiller familyasından gelmektedir. Narin yapılı ve ilgiye ihtiyacı olan orkidelerin çiçeklerinin uzun ömürlü olması için de bakımı eksiksiz yapılmalı ve dikkat edilmesi gereken detaylara önem gösterilmelidir. Çiçek açmış orkide için ayrı, açmamış orkide için de ayrı ayrı işlemler yapılarak orkidenizin daha uzun ömürlü olması için bazı püf noktalar uygulayabilirsiniz. Bu yazımızda da orkidelerimizin nasıl daha uzun süre çiçekli tutabilmek için dikkat edilmesi gereken noktalara değineceğiniz. Zarafetiyle ve güzelliğiyle sizleri büyüleyen orkideleri incelemek isterseniz orkide kategorimize göz gezdirebilirsiniz.

beyaz saksıda coral orkide

Orkide İçin Doğru Saksı Seçimi

Orkide veya herhangi bir çiçeğin gelişimi ve uzun ömürlü çiçekler verebilmesi için doğru saksı seçimi oldukça önemlidir. Bu yüzden orkidenizi aldıktan sonra seçeceğiniz saksı oldukça önemli bir detaydır. Küçük saksı seçimi orkidenin gelişimi için doğru tercih olacaktır. Köklerinin geniş alana yayılması sevmezler. Dar alanda iç içe geçip birleşerek daha güvenli ve sağlam bir şekilde büyümeyi tercih ederler orkideler. Eğer orkideniz tercih ettiğiniz saksıyı beğenmez ise kuruyup çiçeklerini dökmesi an meselesi olacaktır. Ayrıca saksının şeffaf tercih edilmesi ve direnaj deliklerinin olması da orkidenin çiçekleri için önemlidir. Fazla suyu sevmeyen ve fazla sulama yapıldığında köklerinde çürüme meydana geldiği için de drenaj deliklerinin olması bu tür ihtimallerden korumaktadır. Dilerseniz sizler için hazırladığımız birbirinden tasarım çiçeklere göz atarak tercih yapabilirsiniz.

dendrobium kokulu orkide

Orkide İçin Doğru Sulama Yöntemi

Hassas bir sulama dengesine sahip olan orkideler fazla suyu sevmemektedir. Kökte biriken fazla suyun orkideyi çürütebileceğini unutmayınız. Yaz aylarında ortalama 4 – 5 günde yapılan sulama kış aylarında ise 7 – 8 günde yapılabilir. Toprağın sürekli nemli kalması gerekmektedir. Çiçeklerinin daha uzun süreli kalması ve daha canlı gözükmesi için orkide toprağının üzerine birkaç tane buz konması uzun süre nemli kalmasını sağlamaktadır. Buzun orkideye faydası soğuk olmasından dolayı canlılık verecektir.  Bu yöntemi saf su yerine solüsyonlarla yaparsanız toprağın alması gereken minerallerini yavaşça köklerine karışmasını sağlamış olursunuz. Çiçekçilerden orkide bakım solüsyonlarını kolaylıkla bulabilirsiniz. Fakat çok sık yapmanız önerilmez. Özellikle budamadan sonra veya çiçeklerinizde azalma, solma durumu gördüğünüzde bu yönteme başvurabilirsiniz.

Orkidemi Nasıl Budamalıyım?

Yılda birkaç kere çiçek açabilen orkide bu özelliğinden dolayı da budanmaya ihtiyaç duymaktadır. Oldukça önemli bir detay olan budama yanlış yapıldığı takdirde orkidenizin bir daha çiçek açmamasına ve ölmesine sebep olur. Orkidenizin tüm çiçekleri döküldükten ve sararmaya başladıktan sonra budama vaktinin geldiğini anlayabilirsiniz.

Budama yaparken sap kısmındaki boğumlara dikkat ederek kesimi yapmalısınız. Önce boğumları inceleyin. Kökten başlayarak orkidenizin boğumlarını sayın. En alttan üçüncü boğumu budayacak olan boğumunuzdur. Budama makasıyla kestikten sonra düzenli ve doğru sulamayla tekrar eski boyunu ve çiçeklerini ortaya çıkaracaktır. Tüm orkide siparişlerinizde İstanbul içi aynı gün teslimat, İstanbul dışı aynı gün kargo fırsatıyla sevdiklerinize ve size teslim ediyoruz. Ataşehir çiçekçi, Beşiktaş çiçekçi gibi İstanbul'un tüm semtlerine saatlik teslimat yaparak sevdiklerinizi mutlu ediyoruz.