bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇİÇEKLERİ: 5 ÖNERİ


Filtrele ve Sırala

İlkokul sıralarından, üniversitelere kadar bizi hayata hazırlayan öğretmenlerimizin günü: 24 Kasım Öğretmenler Günü! Üzerimizde bin türlü emeği olan öğretmenlerimizi unutmayıp bu özel günde onları gülümsetmeliyiz. Peki ya nasıl? Öğretmenler genellikle büyük hediyeleri kabul etmezler. Bu noktada en mantıklı hediye tabii ki çiçek oluyor. Öğrencilerin ve velilerin cebini zorlamayacak, öğretmeni mahcup etmeyecek mutluluk dolu bir hediye türü! Hadi birlikte çiçek türlerini inceleyip karar vermenize yardımcı olalım.


1. Öğretmene Hediye – Orkide

Öğretmenler günü hediyesi için orkide en şık çiçeklerden biridir. Bu şıklığı sayesinde çiçek alan hemen herkesi mutlu eder. Çok çeşide sahip risksiz bir hediye türüdür. Öğretmeninizin sevdiği renkten bir çiçek göndermek ya da kararı mis kokulu orkide türlerinden yana kullanmak müthiş olacaktır.  Orkideler aydınlık ortamları sever fakat direkt temastan kaçınılmalıdır. Güzel bakıldığında 3 ay süreyle çiçekli kalırlar. Öğretmenine hangi orkideyi seçeceğine karar veremiyorsan orkide kategorimize göz atman sana yardımcı olabilir.

Orkide siparişi vermek için tıkla: Orkide

2. Öğretmene Hediye – Atatürk Çiçeği

Son zamanların en popüler çiçeklerinden biri olan Atatürk Çiçeği 24 Kasım Öğretmenler Günü için harika bir seçenek! Atatürk’ün en sevdiği çiçek olarak bilinen bu çiçeğimizle öğretmeniniz önce çiçeğin adı ve hikayesi ile mest olacak, sonra da şık kırmızı yaprakları! Direkt gün ışığıyla anlaşamasa da aydınlık ortamları seven Atatürk Çiçeği, rüzgarlı bölgelerde konumlandırılmamalıdır.

Atatürk çiçeği siparişi vermek için tıkla: Atatürk Çiçeği

3. Öğretmene Hediye – Sukulent

Öğretmeninize alabileceğiniz naif bitkilerden biri de sukulenttir. Bakımı kolay ve minimal bu bitki farklı anlamlarına göre tercih edilebilir. Para ve şans sukulenti gibi çeşitleri mevcuttur. Para sukulentlerinin toprağına bozuk para konduğunda bereket getireceğine inanılır. Bu anlamlı hediyeyi tasarım saksılarla tamamlayarak harika bir öğretmenler günü hediyesi hazırlayabilirsiniz. Sukulentler direkt gün ışığı temasını sevmezler.

Sukulent siparişi vermek için hemen tıkla: Sukulent

4. Öğretmene Hediye – Yasemin Çiçeği

İlkbahardan sonbahara kadar uzun bir süre çiçekli kalabilen Madagaskarlı bitki yasemin, göz doldurucu bir öğretmenler günü hediyesi olacaktır. Beyaz çiçekleri ve mis kokusuyla kariyerinizde büyük emeğe sahip öğretmeninizin çiçeği gördüğü anki mutluluğu ve duygularını hissedebiliyoruz! Çiçek besini ile büyümesi desteklenebilir.


 
Yasemin çiçeği siparişi vermek için tıkla: Yasemin Çiçeği

5. Öğretmene Hediye – Paşa Kılıcı

Müthiş görüntüleriyle mest edecek bir diğer çiçek önerimiz ise Paşa Kılıcı. Özellikle son dönemlerde farklı renkleriyle popüler olan paşa kılıçlarını 24 Kasım Öğretmenler Günü için tercih edebilirsiniz.  Mavi, sarı, bordo, kırmızı yeşil… Tüm renk seçenekleri arasından öğretmeninizin sevdiği rengi tercih edebilirsiniz. Öğretmeniniz yoğun olduğu dönemlerde bakımını aksatsa da bir şey olmaz. Çünkü Paşa Kılıçları güçlü bitkilerdir. Aynı zamanda etraftaki havayı temizleme gibi harika bir özelliğe de sahiptirler!


Paşa Kılıcı sipariş vermek için tıkla: Paşa Kılıcı

BONUS

Öğretmenler Günü Neden Kutlanır?

 24 Kasım 1928 Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "Başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verilmiştir. O günden bu güne 24 Kasım Öğretmenler Günü ülke çapında kutlanan, okullarda şiirler ve şarkılarla desteklenen önemli bir gün olmuştur.

Bu önemli günde öğretmenlerimizin emeklerine saygı göstererek mutluluk verecek hediyeler vermeyi ve en önemlisi onlara teşekkür etmeyi unutmayalım. Bir buket çiçek göndermek düşündüğünüzden çok daha anlamlı bir hediye olacaktır. Öğretmenlerimizin öğretme hevesini arttıracak ve yüzlerini güldürecektir. 

Öğretmenler Günü Ne Zaman 2021?

Öğretmenler günü her sene 24 Kasım da kutlanır. 2021 Öğretmenler günü Çarşamba gününe denk gelmektedir. İstediğin ürün tükenmeden sipariş vermek için en az 5 gün önceden siparişini oluşturmanı öneriyoruz.

Günün sonunda öğretmen masasında bir çiçek sepeti çiçek dolacak! Hadi, sipariş vermek ve tüm çiçekleri incelemek için tıkla: Öğretmenler Günü Çiçekleri