bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle veya sokak, hastane, okul ismi gibi bilgiyi girin.
anasayfa

MUTFAKLAR İÇİN BİTKİ ÖNERİLERİ


Filtrele ve Sırala

Birlikte bitkilerin dekorasyonda kullanımından bahsedeceğiz. Son dönemlerde oldukça popüler olan minimalist mutfakların baş rolünde tabii ki bitkiler bulunuyor. Beyaz ağırlıklı ve ferah mutfaklar bitkilerin eşlik etmesiyle daha dekoratif bir hal alıyor. Yeşil ve beyaz uyumu göz kamaştırıyor. Fakat bitkilerle mutfak dekore ederken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor;

Mutfak bitkileri hangileri?
Çoğunlukla yüksek sıcaklık ve nem bulunan mutfaklarda hangi bitkiler rahatlıkla yaşayabilir?
Hangi bitkiler mutfaktaki yemek kokusunu önler?

Tüm soruların cevabı için okumaya devam edin!

Mutfak için bitki önerileri

  1. Orkide

Zarifliğiyle göz dolduran orkideler mutfak dekorasyonu için harika bir seçenek! Hoş kokusuyla mutfaklarda bahar havası yaratacak dendrobium orkide ilk önerimiz. Dendrobium orkidenin kökeni Güneydoğu Asya'dır. Bambu orkidesi adı ile bilinir. Direkt güneş ışığı yapraklarına zarar verecektir. Uygun bakım koşulları altında senede 3 ay süreyle çiçek açarak size teşekkür eder. Hoş kokulu çiçekleriyle iç mekanların vazgeçilmez orkide türlerindendir. Orkidelerin farklı renk çeşitlerinin bulunması dekorasyon için kullanımlarda en önemli özellik oluyor. Mutfak dolapları, duvarlar ya da elektronik eşyalar hangi renk skalasına aitse orkide de o renk olabilir!  Orkidelerin renk çeşitleri; Beyaz, mor, fuşya, mavi, sarı,  pembe…

Orkideler aynı zamanda mutfakta kullanıma uygundur. Nemden etkilenmeyen hatta neme ihtiyaç duyan orkideleri mutfak dekorasyonunda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Haftada 2 kez sulanmalıdır.

çömlek saksıda kokulu orkide

2. Yasemin Çiçeği

Mutfakta dekorasyon için olmasa bile bulundurduğu özellikler sayesinde mutlaka edinmeniz gereken bir çiçek daha; Yasemin Çiçeği

Yasemin çiçeğinin kökeni Madagaskar’dır. Gelin buketi veya gelin mumu çiçeği de denilmektedir. Mis kokulu çiçekleriyle bulunduğu ortama hoş bir hava katar. İlkbahardan sonbahara kadar çiçekli kalır. Kış mevsiminde çiçeklerini dökerek yaz aylarında yeniden çiçek açmak için kuvvet toplar.

Özellikle kokulu yasemin çiçeği yani Madagaskar yaseminini tercih ederseniz mutfaktaki yemek kokularıyla savaşan bir askeriniz var demektir! Öyle mis bir koku yayar ki etrafa…

Madagaskar yasemini ayrıca nemli ortamlarda bulunmayı sever. Tıpkı orkide gibi! Mutfakta mutlaka olmalı, başka söze gerek yok! 

yeşil çömlek saksıda yasemin çiçeği

3.Mum Çiçeği

Harika yeşil yapraklarıyla dekorasyona eşlikçi bir çiçek daha; Mum çiçeği

Kökeni Uzakdoğu’dur. Hoya carnosa, mum çiçeği filtreli gün ışığı sever. Uzak doğu ülkelerinde şans getirdiğine inanılır. Uygun bakım koşulları altında eşsiz güzellikteki çiçeklerini açarak size teşekkür eder.

Direkt güneş temasından etkilenen ve filtreli güneşe ihtiyaç duyan mum çiçeği mutfak dekorasyonunda kullanılmak için oldukça uygundur. Açık mekanlarda ya da balkonda kullanımı önerilmez. 2 haftada bir sulanmalıdır. 

Yeşil saksıda mum çiçeği

4.Dua Çiçeği

Mutfağınızda bulunmaktan mutluluk duyacak dua çiçeği dış görünüşüyle de ortamı kasıp kavuracak! Neden mi mutluluk duyacak? Çünkü dua çiçekleri neme bayılır. Yüksek nemli ve sıcak ortamlarda bulunmayı çok severler. Bu sebeple her gün yemek pişen şirin mi şirin mutfağınız adeta dua çiçeği için yaratılmış.Dua çiçeklerinin kökeni yağmur ormanlarıdır. Calathealar egzotik görünümlü yağmur ormanı bitkileridir. Direkt gün ışığına maruz kalması bitkinin yaprakları üzerindeki eşsiz desenlerine zarar verir. İlkbahardan sonbahara dek haftada 1-2 kere sulanmalıdır. Toprak yüzeyinin kurumaya başlaması su vermeniz gerektiğini işaret eder. 

plastik saksıda makoyana

Biz mutfağınıza yakışacağını düşündüğümüz ve dayanıklı bitkileri sizin için derledik. Fakat hala aradığınız bitkiyi bulamamış olabilirsiniz.

Mutfakta bitki bakımı için başlıca bilinmesi gerekenler: 


Bitkinin neme ihtiyaç duyması,

Mutfaktaki kokuları gidermek için hoş kokulu olması,

Direkt gün ışığı temasından hoşlanmaması.

Bu özelliklere dikkat ederek bitki seçerseniz, mutlu olursunuz. Eğer araştırma yapmadan herhangi bir bitki koyarsanız solan ya da asla çiçek açmayan bitkileri gördüğünüzde üzülebilirsiniz. Bu nedenle bitki bakımı sayfamızda yer alan yazıları incelemenizi öneriyoruz.

Aklınıza takılan her türlü soruda müşteri hizmetlerimize ulaşabilir, aradığınız sorunun cevabına kolayca ulaşabilirsiniz.