bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

MİMOZA ÇİÇEĞİ HİKAYESİ VE BAKIMI


Filtrele ve Sırala

Mimoza çiçeğinin anlamını ve hikayesini sizin için kaleme aldık. Sevdiklerinize çiçek hediye ederken çiçeklerin anlamını ve hikayesini bilmek hediyenizi çok daha anlamlı hale getirecektir. Anlamlarını ve hikayelerini bildiğiniz çiçekleri sevginiz ile taçlandırarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Peki mimoza çiçeği anlamı ve hikayesi nedir? 

Akasya ağacı kökeninden gelen mimoza çiçeğinin anavatanı Güney Avusturalya, Güney Afrika ve Fransa’dan gelmektedir. Ülkemizde de birçok çeşidi bulunan mimoza çiçeği pek çok alanda da kullanılmaktadır. Kimi zaman süs çiçeği olarak kullanılan bu çiçek kimi zaman da güzel kokusu sayesinde birçok kozmetik üründe yerini almaktadır. Peki bu kadar sevilen ve her alanda gördüğümüz mimoza çiçeği anlamı ve hikayesi nedir? Şimdi gelin hep beraber tüm detaylarıyla inceleyelim. 

dalda mimoza çiçeği

Mimoza Çiçeği Anlamı Nedir?

Güneşi temsil eden mimoza çiçeği altın sembolü olarak da karşımıza çıkmaktadır. Mimoza çiçeği güneş ve altına benzetilmektedir. Kötülüğe karşı kazanılmış zafer anlamına gelmektedir. Çiçek dilinde her çiçeğin kendine özgü anlamı bulunmaktadır. Mimoza çiçeği anlamı da hem görüntüsünden dolayı hem de zarafetinden dolayı birçok anlam yüklenmiştir. Bunlardan birisi de görünüşü itibari ile güneşe benzetilmektedir.

Sevdiklerinize aldığınız mimoza çiçeği dostluk, sevgi ve barışın göstergesi olarak çeşitli anlamlarla karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca mimoza çiçeği anlamı zarafet, nezaket ve bolluğu da temsil etmektedir. 

mimoza çiçeği yakın çekim

Mimoza Çiçeği Hikâyesi Nedir?

Mimoza çiçeğinin hikayesi İtalya’da başlamaktadır. İtalya’da 1946 yılında yapılan savaşın sonunda harabe gibi bir ülke olarak ortaya çıkmış ve ardından çeşitli çözümler arayışına girilmiştir. İtalyan halkı için yaşama umudu arayışı başlamıştır. Bu arayış içerisinde ise İtalya Kadın Birliği üyelerinden Terasa Mattei, Terasa Noce, Rita Mognagnana adlı 3 kadın toplumun yeniden inşa edilmesi için “Kadın Dayanışması” adlı bir çalışma yapılmış ve bunun yaşama umudu olduğunu anlamışlar. 

Bu çalışmayı da en iyi sembol edecek şeyin bir çiçek olduğuna karar verirler. Peki ama hangi çiçek? Gelen çiçek teklifleri arasında karanfil, anemon ve mis kokulu mimoza çiçeği olmuştur. Her çiçeğin özellikleri göz önünde bulundurularak mimoza çiçeğine karar verilmiştir. Peki tercih edilmesindeki mimoza çiçeğinin özellikleri neler olmuştur?

  • Birinci ve en önemli özelliği şüphesiz ki mimoza çiçeğinin mart ayında çiçeklenmesidir. Mart ayında olmasıyla Dünya Kadınlar Gününü de temsili ile bağdaştırılmaktadır. 
  • Bir diğer mimoza çiçeğinin özelliği ise sarı rengidir. Göz alıcı sarı rengi ile savaşta kaybolan moralin, umudun ve huzurun yeniden düzeleceğine inanılmıştır. 
  • Bakımının fazla uğraş istememesi ise tercih edilmesinde bir diğer sebeptir. Çünkü İtalya’nın hemen toparlanması ve ayağa kalkması isteniliyordu. 
  • Her şeye rağmen ne kadar kırılgan ve naif olsalar da soğuk havalara karşı dirençli ve güçlü olmalarıyla bilinen mimoza çiçeğinin bu özelliği de İtalya’ya benzetilmiştir. 

Mimoza Çiçeği Nerede Yetişir?

Mimoza ağacı Ege ve Akdeniz'de yetişmektedir. Sıcağı seven bir tü olduğu için kış aylarında fazla soğuğa dayanamaz. Bu nedenle yaz kış ılıman iklime sahip Ege ve Akdeniz kıyılarında yetişmektedir. Sıcağı ve suyu seven bir türdür.

Mimoza Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar?

Mimoza ağacı sarı çiçekleriyle ünlü bir ağaçtır. Nisan sonlarında çiçek açmaya başlar. Temmuz ayının son haftasına kadar çiçekli kalmaktadır. Yoğun ve hoş kokuları ile baharın habercisi olarak bilinir.

Sizler de mimoza çiçeği anlamı ve hikayesi öğrendikten sonra sevdiklerinizi mutlu etmek için mimoza ve diğer tüm çiçekler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.