- Heryerbitki
- Blog
- Manolya Çiçeği Özellikleri Ve Bakımı
Manolya Çiçeği Özellikleri ve Bakımı
Kimi zaman hoş kokusu ile dikkatleri üzerine çeken manolya, kimi zamanda görüntüsü ile herkesi kendine büyüler. Saflığı, masumiyeti, sadakati ve bağlılığı temsil eden manolya en sevilen salon bitkileri arasında ilk sıralarda yerini almaktadır. Tabii bu kadar sevilmesi ile manolya çiçeği anlamı özellikleri ve bakımı çiçek severler tarafından oldukça merak edilip araştırılmaktadır.
Manolya ne kadar bir çiçek adı olarak bilinse de aslında kuzey Amerika’nın Güney bölgelerinde yerli olarak, dünyanın da birçok ılıman bölgesinde yetişen odunsu ve çiçek açan bütün bir familyanın genel adı olarak bilinmektedir. Manolya çiçeğinin bilinen 12 cins ve 220 türü bulunmaktadır. Ülkemizde ise Karadeniz kıyıları ve Marmara bölgesinde yetiştirilmektedir. Şimdi gelin güzelliğiyle herkesi büyülemiş narin yapısı ile dikkatleri üzerine çeken manolya çiçeği anlamı özellikleri ve bakımı neler tüm detaylarıyla inceleyelim.
Manolya Çiçeği Anlamı
Çiçek sever biri olarak bakımını üstlendiğiniz bitkinin anlamını bilmek aranızdaki bağı kuvvetlendirecektir. Bunun yanı sıra sevdiklerinize hediye ettiğiniz çiçeklerin anlamına göre tercih etmeniz de oldukça önemlidir. Çünkü her çiçeğin hatta her rengin farklı bir anlamı vardır. Çiçek hediye ederken de bu anlamları bilmeli ve buna göre tercih etmelisiniz. Manolya çiçeği anlamı ise asilliği temsil etmektedir. İkili ilişkilerinizde ise manolya çiçeği hediye ederek aşkınızın ne kadar asıl olduğu vurgulanmak istenebilir. Sevdiklerinize saksı çiçeği ve çiçek buketleri hediye etmek için sitemizi ziyaret edebilir ve anlamlarına göre en uygun çiçek tercihinde bulunabilirsiniz.
Manolya Çiçeği Özellikleri
Bir çiçeğin bakımını üstlenebilecek için öncelikle o çiçeğin özelliklerini bilmek gerekir. Çünkü bakımında dikkat edilmesi gereken tüyolar çiçeğin özelliklerinde saklıdır. O zaman gelin manolya çiçeği özellikleri neler tüm detayları öğrenelim.
- Manolya çiçeği, Magnoliaceae familyasından gelmektedir.
- Hemen hemen her mevsim yeşil rengini koruyabilen bir çiçektir. Ama asıl şölenini mayıs ve ağustos aylarında yaparak herkesi kendine hayran bırakır.
- Manolya çiçeği yaprak dökmeyen ve yaprak döken olarak ikiye ayrılmaktadır.
- Tercih ettiğiniz türüne göre uzunluğu, rengi, bakımı ve yaşam alanı farklılık gösteren manolya çiçeğinin 210 tane alt türü bulunmaktadır.
- Manolya çiçeği anlamı özellikleri ve bakımı noktasında en çok merak edilen şüphesiz ki manolyanın renkleridir. İri ve gösterişli çiçeklere sahip olan manolya sarı, beyaz, kırmızı ve mor renkte çiçekler açabilir.
- Oldukça hoş bir kokuya sahip olan manolya kozmetik ürünlerde de yer verilmektedir.
Manolya Çiçeği Bakımı
Çiçek severler tarafından merak edilen manolya çiçeği anlamı özellikleri ve bakımı dikkate alındığı takdirde sağlıklı bir gelişim gösterebilecektir. Çünkü her çiçeğin az da olsa bir bakıma ihtiyacı vardır. Dikkat edilmesi gereken detaylar uygulandığı takdirde çiçekleriniz uzun süre sizlere eşlik edecektir. Manolya çiçeğinin çiçeklerin solmaması ve her daim sizlere eşlik edebilmesi için manolya çiçeği bakımı detaylarını bilmeniz gerekir. Şimdi gelin tüm detaylarıyla manolya çiçeği bakımı nasıl yapılır öğrenelim.
- Her çiçekte olduğu gibi manolya çiçeğinde de sulama oldukça önemlidir. Özellikle de genç fidanlar ilk yıllarda düzenli olarak sulama ister. Eğer bu sulama düzeni aksatılırsa sağlıklı bir gelişim gösteremez. Genç fidanların aksine yetişkin fidanlar da susuzluğa oldukça dayanıklıdır. Ama yine de yaz aylarında bitkinizin uzun süre susuz kalmasına izin vermeyiniz.
- Manolya çiçeğinin toprağa kireçli olmaması gerekir. Nemi orta düzey, besin değeri bakımından zengin, asidik ve iyi drenajlı topraklar tercih edilmelidir.
- Soğuk kış aylarına karşı ne kadar dayanıklı olsa da manavda çiçeğinin korunmaya ihtiyacı vardır. unutmayın ki manolya çiçeği narin yapısı ile bilinir. Bu yüzden sadece soğuktan değil kış güneşinden de korunması gerekebilir.
- Manolya çiçeğini konumlandırır iken doğrudan güneşe almamasına özen gösteriniz. Mümkün olduğunca aydınlık ve yarı gölgeli alanları tercih ediniz.
Manolya çiçeği kadar güzel ve eşsiz nergis çiçeği hakkında bakım bilgilerine ulaşmak için “Nergis Çiçeği Anlamı Özellikleri ve Bakımı” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.