bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Leylak Çiçeği Hikayesi ve Bakımı


Filtrele ve Sırala

Kimi zaman evlerimizi kimi zaman bahçe ve balkonları süsleyen çiçeklerin bakımlarını ve özelliklerini eminim hepimiz merak ediyoruz. Özellikle de çiçek severler tarafından merak edilen leylak çiçeği bakımı ve özellikleri hakkındaki tüm detayları yazımızda derledik. Rengi ve adıyla hafızalarda yer edinen leylak çiçeği uygun ortam sağlandığında ve bakımı düzenli bir şekilde yapıldığında görüntüsüyle herkesi kendine büyüleyecektir. Birden fazla ana vatana sahip olan leylak çiçeği oldukça dayanıklı bir yapısı vardır. Günümüzde 30 farklı türü bulunduğu bilinmektedir. Peki leylak çiçeği bakımı ve özellikleri nedir? şimdi gelin tüm detaylarıyla beraber inceleyelim.

Karşımızda genellikle çalı ya da ağaçlık yapılır şekilde çıkan leylak çiçeği fazla ilgi istemeyen ve konulduğu ortama kolayca uyum sağlayabilen bir bitkidir. Tabii ne kadar fazla ilgi istemese de uzun süre ihmal edildiğine istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir. Bu yüzden her çiçeği olduğu gibi düzenli bakım ve ilgiyi ihmal etmemek gerekir.

mor leylak çiçeği

Leylak Çiçeği Özellikleri

Leylak çiçeği bakımı ve özellikleri noktasında çiçeğin kendisine özgü bazı önemli özellikleri bulunmaktadır. Kimi özelliğine göre dikkat edilmesi gerekenler bazı bakım detayları olacaktır. Bakımını üstlendiğiniz her çiçeğin özelliklerini bilip ona uygun bir bakım gerçekleştirmek gerekir. Şimdi gelin leylak çiçeği özellikleri neler tüm detaylarını öğrenerek daha yakından tanıyalım.

  • Çalı ve ağaç formundan olan leylak çiçeği son derece zahmetsiz bir çiçektir.
  • Bakımı yeterli bir şekilde tamamlansa da çiçeklerinin boyu en fazla 3 ile 4 metre arasında uzayabilmektedir.
  • Birbirinden güzel ve etkileyici renklere sahip olan leylak çiçeği kırmızı, lila, beyaz, mor ve pembe renklerinde çiçekler açmaktadır.
  • Çiçekleri salkım şeklinde gelişim göstermektedir.
  • Güneş görmediği zamanlarda da gelişim gösterdiği görülse de leylak çiçeğinin sağlıklı bir şekilde gelişim gösterilmesi için bol güneş ışığı alan bir yerde konumlandırılması gerekir.
  • Leylak çiçeği özellikleri arasında bir diğer dikkat çeken özelliği ise şüphesiz ki kokusudur. Öyle ki kokusunun bu kadar etkileyici ve güzel olması sebebiyle birçok kozmetik firmaların tercihi olmuştur.
  • Leylak çiçeğinin çiçeklenme sürücü 3 hafta boyunca devam etmektedir.
  • Zeytin ağacı ile aynı familyaya ait olan ve leylak çiçeği birden fazla ana vatana sahiptir.
  • Yapılan bir araştırmaya göre depresyona karşı da etkili bir madde oldukları için evde veya çalışma ortamınızda yetiştirmeniz bulunduğunuz ortamdaki stresi azaltarak huzur verecektir.

Leylak Çiçeği Bakımı

Fazla ilgi istemeyen ve konulduğu ortama kolayca uyum sağlayan leylak çiçeği bakımı ve özellikleri yine de tüm detaylarıyla bilinmeli eksiksiz uygulanmalıdır. Unutmayın ki ne kadar ilgi istemeyen bir çiçek de olsa uzun süreli bakımı gerçekleşmediğinde çiçeğiniz solmaya mahkumdur. İstenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalmamak için neler çiçeği bakımı hakkındaki tüm detaylarını inceleyelim.

  • Dayanıklı bir bitki olan Leyla çiçeği soğuk ve sıcağa karşı oldukça dayanıklıdır. Ama siz yine de aşırı sıcaklarda veya aşırı soğuk karlı günlerde çiçeğinizi korumayı ihmal etmeyiniz. Ayrıca rutubetli alanlarda konumlandırmaya da dikkat ediniz.
  • Leylak çiçeğinin çok daha sağlıklı bir şekilde yetişebilmesi ve çiçeklerin daha canlı olabilmesi için toprak içerisinde asit bulunması gerekir.
  • Toprağın içerisindeki asitten dolayı da sulama ihtiyacınızda kireçli suları tercih edebilirsiniz. Sulama ihtiyacında ise toprağı kurudukça sulamanız yeterli olacaktır. Haftada bir kez özellikle de akşam ya da sabah saatlerinde sulama yapmanız yeterli olacaktır
  • Çalı ve ağaç formunda olan leylak çiçeğiniz için budamaya yapacaksınız eğer çiçeklerin solmasını beklemeniz gerekmektedir. Çünkü çiçekler tomurcuk iken budama yapılması yanlıştır ve bu budama sonucu bitkinizin çiçeklenme dönemi zarar görebilir.

Mor Leylak Çiçeği Anlamı?

Bahar aylarının en popüler çiçeği olan leylak çiçeği sevgi, dostluk ve güveni temsil eder. Bunun yanı sıra leylak çiçeği renklerine göre ayrı anlamlar taşımaktadır. 

Beyaz Leylak Çiçeği Anlamı?

Beyaz leylaklar masumiyet ve sağlığı temsil eder.

Mavi Leylak Çiçeği Anlamı?

Mavi leylak çiçeği, huzur ve mutluluğu temsil eder.

Bordo Leylak Çiçeği Anlamı?

Bordo leylak çiçeği aşk ve tutkuyu temsil eder.

Leylak Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar?

İlkbahar ve yaz aylarında çiçek açmaya başlar. Kış aylarında ise çiçeklerini dökerek yaz aylarında çiçek açmak için enerji biriktirir.