bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

KÜPE ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL OLMALI?


Filtrele ve Sırala

Adını küpe şeklinde açan çiçeklerinden alan ve çiçek severler tarafından oldukça sevilen küpe çiçeği bakımı nasıl olmalı oldukça merak edilmektedir. Süs bitkisi olan küpe çiçeğinin 100’e yakın türü bulunmaktadır. Balkonların, pencere kenarların gözdesi olan küpe çiçeği mor, kırmızı, pembe ve beyaz tonlarıyla göz alıcılığını sürdürmektedir. Sevdiklerinize bu özel çiçekten hediye etmek için heryerbitki.com sitemizi ziyaret edebilir ve birbirinden güzel diğer çiçeklere de göz atabilirsiniz. 

Tropik Orta ve Güney Amerika iklimlerinde kendiliğinden yetişen kiraz çiçeği farklı iklimlerde kolay uyum sağlayabilme özelliğine sahiptir. Şimdi gelin küpe çiçeği özellikleri ve küpe çiçeği bakımı nasıl olmalı tüm detaylarıyla inceleyelim. 

küpe çiçeğinin pembe çiçekleri

Küpe Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Küpe çiçeğinin bakımının detaylarına değinmeden önce özelliklerini bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Tropik Orta ve Güney Amerika iklimlerinde kendiliğinden yetişen ve farklı iklimlerde kolay uyum sağlayabilen küpe çiçeğinin en net özelliğidir. Şimdi gelin küpe çiçeğinin özellikleri neler inceleyelim. 

  • Süs bitkileri arasında popülerliği koruyan küpe çiçeği her yıl çiçek vermesi ve düzenli bakım yapıldığı takdirde uzun yıllar sizlere eşlik edecektir.
  • Bitkinin dalları aşağı doğru sarkarak büyüdüğü için balkon ve pencere kenarlarında konumlandırılması doğru olacaktır. 
  • Mor, kırmızı, pembe ve beyaz tonlarında çiçekler veren küpe çiçeği görüntüsü ile herkesi kendine büyülemektedir.
  • Adını küpe şeklindeki çiçeklerinden almaktadır.

Küpe Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalı?

Küpe çiçeğinin bakımını düzenli bir şekilde yaptığınız sürece uzun yıllar sizlere eşlik edecek ve her yıl çiçek açarak sizlere teşekkür edecektir. İşte bu yüzden küpe çiçeği bakımı nasıl olmalı oldukça merak edilmektedir. 

  • Soğuk havaları seven ve gelişimini soğuk havalarda gerçekleştiren küpe çiçeği sulama noktası her çiçek gibi oldukça önemlidir. Fakat kış aylarında bu sulama aralığı oldukça uzun olacağı için toprağın nemini kontrol ederek sulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber sıcaklar artacak ve sulama ihtiyacı daha da çok artacaktır. 
  • Nisan – Ekim arası çiçek açma dönemi olan küpe çiçeğinin çiçeklenmesinin verimli olması için toprağın yılda 1 – 2 kez gübrelenmesi gerekmektedir.
  • Direkt güneş ışığına maruz kaldığı takdirde çiçekleri döküleceği için yarı gölgeli alanlarda konumlandırılması gelişimi için doğru olacaktır.
  • Köklerinin hızlı gelişiminden dolayı yılda bir kere saksı değişimi yapılmalıdır. Yaz sıcakları gelmeden önce bahar aylarında saksı değişimi gerçekleşebilir. Tercih edeceğiniz saksıda drenaj olması fazla su birikiminin kontrolü için oldukça önemlidir. 
  • Mevsim geçişlerinde veya çeşitli hastalanmalarda budama işleminin gerçekleşmesi oldukça önemlidir. Yılda en az bir kere budama işlemini yapabileceğiniz küpe çiçeğinin dengeli ve sağlıklı gelişimi için gerekli olan budama işlemini dikkatli bir şekilde yapmalı ve gerekli besin takviyelerini ihmal etmemelisiniz. Unutmayın ki budama işlemi gerçekleşmeyen küpe çiçeğinin gelişimi mümkün değildir.
  • Yapraklarını bir sprey yardımıyla su serpiştirerek toz alımını gerçekleştirebilir ve çok daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz. 
  • Küpe çiçekleri, pothos ve sarmaşık türleri benzeri yapıya sahip oldukları için budama yapmanız sağlıklı gelişimi açısından çok önemlidir.