bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

KRİZANTEM (KASIMPATI) ÇİÇEĞİ BAKIMI VE ÖZELLİKLERİ


Filtrele ve Sırala

Krizantem çiçeğinin bakımı ve özellikleri çiçek severler tarafından oldukça merak edilip araştırılan bir konudur. Kimi zaman cenaze çiçeği olan, kimi zaman sonsuz aşkı anlatan krizantem çiçeği oldukça özel bir çiçektir. Bir diğer adı “Kasımpatı” olarak bilinen bu çiçeğinin adının böyle olmasının sebebi ise kasım ayında birdenbire çıkıvermesinden dolayıdır. Farklı şekillerde simgelenen ve birçok hikayeye konu olmuş krizantem çiçeği bakımı ve özellikleri bir hayli merak edilmektedir.

Diğer bilinen ismiyle de anlaşıldığı üzere kasım ayında çiçeklenmektedir. Katmerli ve gösterişli bir görüntüye sahip olan bu çiçeğin kendine özgü birçok özelliği bulunmaktadır. Sizde sevdiklerinize krizantem çiçekleriyle dolu, kucak dolusu bir çiçek buketi hediye etmek isterseniz heryerbitk.com sitemizden tüm Türkiye’ye çiçek siparişi oluşturabilirsiniz. Bizler de bu yazımızda krizantem çiçeğinin bakımı ve özellikleri neler detaylarıyla sizler için ele aldık. Şimdi gelin hep beraber inceleyelim.

Krizantem Çiçeğinin Özellikleri

Sevdiklerinden krizantem çiçeği alanların oldukça merak ettiği bir konudur krizantem çiçeğinin özellikleri. Özellikle de sevdiğiniz kişiden almanız bu çiçeği çok daha anlamlı kılacaktır. Çünkü krizantem çiçeğinin hikayesi ve anlamı oldukça derindir. Sizler de sevdiklerinize krizantem çiçeği hediye edebilir ve bu anlamlı çiçek hediyesi ile mutluluklarına şahit olabilirsiniz.

  • Krizantem çiçeğinin özellikleri dediğimizde ilk akla gelen bir diğer ismi ile anılan “Kasımpatı” olmasıdır.
  • Krizantem çiçeğinin başları diğer çiçeklere kıyasla biraz daha büyük başlıdır.
  • Papatyagiller familyasına aittir.
  • Çeşitli ülkelerde anlamı değişen bu çiçeğin ölüm ve mutluluk gibi zıt anlamları temsil ettiği gözlemlenmektedir. Örneğin Japonya’da ölümü sembol eden krizantem çiçeği ABD’de ve ülkemizde mutluluğu temsil etmektedir.
  • Krizantem çiçeğinin çeşitleri renklerine göre belirgin olmaktadır. Sarı, beyaz ve pembe renklerinde krizantem çiçekleri bulunmaktadır.
  • Uzunluğu yaklaşık 50 ile 150 cm uzunluğunda boy gösterebilmektedir.

 

Krizantem Çiçeğinin Bakımı

  • Sevdiklerinizden krizantem çiçeği hediyesi aldıysanız ve nasıl bakımının yapıldığını bilmiyorsanız endişe etmenize gerek yok. Krizantem çiçeğinin bakımı ile ilgili tüm detayları sizlere aktaracağınız. Öncelikle bilmeniz gerekir ki krizantem çiçeği dertsiz bir çiçektir.
  • Hemen hemen her ortama kolay bir şekilde adaptasyon sağlayan bu çiçek herhangi bir toprak ayırt etmez. Zahmetsiz olsa da her çiçek gibi çeşitli bakım ihtiyaçları bulunacaktır. Unutmayın ki bakım olduğu takdirde çiçekleriniz çok daha sağlıklı ve sizlerle uzun zaman beraber kalacaktır.
  • Direkt olarak güneş sevmeyen bu çiçekleri mümkün olduğunca yarı gölgeli ortamlarda konumlandırın. Böylelikle çok daha sağlıklı bir gelişim gösterecektir.
  • Sulaması düzenli aralıklarla ve sık sık olması gerekir. Çünkü krizantem çiçeği sık sulama isteyecektir.
  • Her bitki gibi küçük budamalar isteyecektir. Krizantem çiçeğindeki zamanla kuruyan yapraklar temizlenmediği ve budanmadığı takdirde bitkinizin tüm gücünü emecek ve çiçeğinizin sağlıklı gelişmesinin önüne geçecektir. Mayıs ayında budamasını gerçekleştirmek için en doğru zaman olacaktır.
  • Saksı çiçeği olarakta kullanılan krizantem çiçeğine saksı tercihi için geniş bir saksı tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır. Köklerinin rahat olması bitkinizin sağlığı için oldukça önemlidir.