bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

KIŞIN SAKSIDA YETİŞEN ÇİÇEKLER NELERDİR?


Filtrele ve Sırala

Kış ayı yaklaştıkça çiçek severlerin tatlı telaşları başlar. Sahip olduğu çiçekleri kış soğuğundan korumak isterken de kışın saksıda yetişen çiçekler için de arayış içerisindedir. Kış aylarında çiçek bakamayacağınızı sakın düşünmeyin. Çünkü her mevsim beraberinde birbirinden özel bitki ve çiçeklerle beraber gelmektedir. Tek yapmanız gereken kışın saksıda yetişen çiçekler neler detaylarıyla öğrendikten sonra mevsimine göre doğru tercihler yapmak olacaktır.

Birbirinden güzel ve baharı evinize kış aylarında da taşıyacak çiçekler için kışın saksıda yetişen çiçekler yazımızı detaylarıyla okumanızı tavsiye ederiz. Daha sonra mevsiminde doğru çiçek tercihi için heryerbitki.com sitemizden siparişlerinizi oluşturabilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz. 

Kışın Saksıda Yetişen 4 Çiçek

Kardelen

Kışın saksıda yetişen çiçekler dediğimizde aklımıza ilk gelen çiçek şüphesiz ki Kardelen çiçeğidir. Soğuğa oldukça dayanıklı olan bu çiçek soğanlı bir bitkidir. Hüzünlü hikayesiyle bildiğimiz kardelen çiçeği kışın kar yağmasıyla beraber çiçek açmaya söz veren iki çiçeğin hikayesi olarak hafızalarımızda yerini almaktadır. 

Kardelen çiçeğinin toprağının humusça zengin tercih edilmesi saksıda yetiştirirken ekstra kolaylık sağlayacaktır. Ocak ayının ortalarında açtığı çiçekler nisana kadar devam eden kardelen çiçeğinin çok sulanmaya ihtiyacı yoktur. Köklerinin neme ihtiyacı olduğu için de toprağının çok kuru bırakılmaması gerekir. Yılda bir kere de saksı değişimi yaptığınız sürece saksıda kardelen yetiştirmeniz oldukça kolay olacaktır.

 

Sıklamen Çiçeği

Bir diğer kışın saksıda yetişen çiçekler arasında bulunan bitkimiz Sıklamen çiçeğidir. Eylül – Ekim aylarında salonunuzda yerini alan Sıklamen çiçeği Nisan ayına kadar çiçekleriyle sizlere eşlik edecektir. Mümkün olduğunca yarı gölgeli alanlarda konumlandırmanız gerekecektir sıklamen çiçeğini. 

Fakat konumunu ara ara değiştirmeniz gelişimi için oldukça önemlidir. Çünkü bir yandan soğuk hava isterken bir yandan da ılık havayı severler. Bu konuda dengesiz olan sıklamen çiçeğini konumlandırılmasına dikkat ettiğiniz takdirde kış aylarınızda size baharı andıracak çiçekleriyle eşlik edeceklerdir. 

Krizantem Çiçeği

Çok yıllık bir bitki olan Krizantem – 30 derecede bile dayanmasıyla bilinmektedir. Kışın saksıda yetişen çiçekler arayışındaysanız kesinlikle krizantem çiçeğine bir şans vermelisiniz. Güneşi sevmeyen bu çiçek hafif gölgeli ya da gölgeli alanlar doğru tercih olacaktır. Kırmızı, sarı ve mor renkleri ile sevdiklerinizi mutlu etmek istiyorsanız kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte onlara krizantem çiçeği hediye edebilir ve mutluluklarına şahit olabilirsiniz. 

Bir diğer adı ile “Kasımpatı” olarak bilinen Krizantem çiçeğinin adının Kasım ayında birdenbire çıkmasıyla verildiği bilinir. Katmerli ve gösterişli bir görüntüye sahip olan bu çiçeğin kendine özgü birçok özelliği ve birçok hikayesi bulunmaktadır. Hemen hemen her ortama uyum sağlayabilen Krizantem çiçeği herhangi bir toprak ayırt etmez. Saksıda yetiştirirken tek dikkat etmeniz gereken köklerinin rahat olabilmesi için geniş saksı tercih etmeniz gerekir. 

Sardunya

Akdeniz iklimine ait olan Sardunyalar keskin kokusu ile kış aylarında bizleri karşılamaktadır. Oldukça uzun ömürlü bir bitki olan Sardunyaların bulunduğu ortamın biraz ılık olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Çok soğuk havalara karşı direnci olmasa da evlerinizde saksı içerisinde kökünü sıcak tuttuğunuz sürece bakımını gerçekleştirebilirsiniz.

Sardunyanızı konumlandırırken güneş ışığı almasına özen göstermeniz gerekir. Gün ışığı gelişimi için oldukça önemli bir etmendir. Fakat bu özellikleri kışın saksıda yetişen çiçekler arasında olmasına engel değildir. Detaylara dikkat edildiği takdirde evlerinizde baş köşede olacaktır sardunyalarınız. 

Tüm bunların dışında tüm yıl boyunca iç mekanda yetişebilecek saksı çiçeklerine göz atmak için saksı çiçekleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.